Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΕΛΜΕ ΣΤΙΣ 11/3

Το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Βοιωτίας συνεδρίασε στις 11/3/2015 ημέρα Τετάρτη, στο συνεδριακό Κέντρο της Κρύας στη Λιβαδειά, παρόντων όλων των μελών του, και αποφάσισε για επιπλέον προτάσεις για τα αιτήματα του κλάδου. Συγκεκριμένα:
·    
                                    Ικανοποίηση μεταθέσεων-αποσπάσεων σε πραγματικά κενά.
·                                 Επιστροφή των συναδέλφων των κατηργημένων ειδικοτήτων άμεσα στα                 σχολεία και απασχόληση τους σε κενά  ( βιβλιοθήκες κλπ)
·                                Να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία των αναπληρωτών του 2010-12
·                                 Να παραμείνει το ΣΕΠ στη γ’ γυμνασίου
·                                 Να υπάρξει γραμματειακή υποστήριξη στα μεγάλα σχολεία
·                                  Επαναλειτουργία κατηργημένων δομών ( Βιβλιοθήκες- ΓΡΑΣΕΠ)
·                                  Δημιουργία κοινών ομάδων δράσης με Πρωτοβάθμια και ομάδες γονέων



Ο Πρόεδρος                                                Ο Γραμματέας

Γιάννης Πάγκαλος                              Κώστας Χρυσαφόπουλος

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ
Σχέδιο εισήγησης προς τις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου 
Α. Για την πολιτική κατάσταση
Η πρόσφατη «συμφωνία» για τετράμηνη παράταση του υπάρχοντος προγράμματος που υπέγραψε η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σημαίνει ουσιαστική αποδοχή, προσαρμογή και τελικά υποταγή στο πλαίσιο που επιβάλλουν ΕΕ και ΔΝΤ. Οι κυβερνητικές δηλώσεις δέσμευσης στην τήρηση όλων των δανειακών υποχρεώσεων προς τους πιστωτές, η αποδοχή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, οι εγγυήσεις ρευστότητας και ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, σηματοδοτούν τη συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής για το λαό, τους εργαζόμενους, τη νέα γενιά.
Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η τετράμηνη «διαπραγμάτευση» με τους «Θεσμούς» των δανειστών είναι ένας διαρκής εκβιασμός και μια απαίτηση όχι απλώς για υποχωρήσεις αλλά για πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις των τραπεζιτών, του κεφαλαίου, του ευρωδιευθυντηρίου και των ιμπεριαλιστών. Με τις ρήτρες του Δημοσιονομικού Συμφώνου και την πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.
Για πολλοστή συνεχόμενη χρονιά ο λαός μας έρχεται αντιμέτωπος με την πολιτική της σκληρής λιτότητας και της βαθιάς φτώχειας που επιβάλλουν οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Επίσης για μια ακόμα φορά στο όνομα του χρέους οι ντόπιοι και ξένοι δυνάστες, τοκογλύφοι – δανειστές επιχειρούν να περάσουν νέα θηλιά στο λαό. Επιμένουμε πως το ληστρικό και τοκογλυφικό χρέος δεν αφορά το λαό, δεν το δημιούργησε, δεν του ανήκει, δεν το χρωστά αλλά συνεχίζει να το πληρώνει με αμέτρητες θυσίες. Διεκδικούμε την πλήρη διαγραφή του με όρους κινήματος.
Οι υπαναχωρήσεις ακόμα και σε μια σειρά ζητήματα που είχε δεσμευτεί προεκλογικά η κυβέρνηση, όπως η άμεση αύξηση του κατώτερου μισθού, ή η δέσμευση σε πολιτικές που δεν θα προκαλούν δημοσιονομικό κόστος, είναι χαρακτηριστικές της πολιτικής που θα ακολουθηθεί.
Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την οργανωμένη, μαζική και αγωνιστική διεκδίκηση όλων όσων τους ανήκουν. Ο δρόμος αυτός περνά από την ενεργοποίηση των συνδικάτων σε αγωνιστική κατεύθυνση και όχι μέσα από τη γραμμή της υποταγής «στο ρεαλισμό της αντικειμενικής κατάστασης» ή στη μετατροπή τους σε στηρίγματα της κυβερνητικής διαχείρισης.
Τα σωματεία είναι όπλα διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Β. Για την εκπαίδευση
Η συνάντηση της ΟΛΜΕ με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας απέδειξε ότι η νέα κυβέρνηση απέχει πάρα πολύ από την ικανοποίηση των ζωτικών προβλημάτων της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας.
Δεν έχουμε κανένα λόγο να εφησυχάζουμε. Από την άμεση επαναφορά όλων των συναδέλφων μας που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα χωρίς όρους και προϋποθέσεις μέχρι το ωράριο και τα τμήματα, όλα τα αιτήματά μας, όπως διατυπώθηκαν στο 16ο Συνέδριο και τις μετέπειτα ΓΣ του κλάδου, είναι ζωντανά και απαιτούν την ικανοποίησή τους. Όσα είπαμε μέχρι τώρα ισχύουν.
Υπογραμμίζουμε πως η όποια ικανοποίηση των αιτημάτων μας οφείλεται κυρίως στους σκληρούς και επίμονους, παρατεταμένους αγώνες του εκπαιδευτικού και του ευρύτερου λαϊκού κινήματος εδώ και πέντε χρόνια.

Γ. Διεκδικούμε
1.      Την άμεση επαναφορά όλων των συναδέλφων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα απόλυση, καθώς και όλων όσων στα πλαίσια της κινητικότητας αναγκάστηκαν να μεταταχθούν πίσω στα σχολεία τους και στις οργανικές τους θέσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. (Την αναδρομική κάλυψη μισθολογικών απωλειών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων)
2.      Πραγματικά Δημόσιο Δωρεάν Δωδεκάχρονο Σχολείο για όλα τα παιδιά. Να καταργηθεί ο αντιδραστικός – αντιεκπαιδευτικός νόμος για το «νέο» Λύκειο. Γενναία χρηματοδότηση της εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολείων για να αντιμετωπίσουν τις άμεσες ανάγκες.
3.      Να μειωθεί άμεσα ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα. Κανένα τμήμα με περισσότερους από 20 μαθητές.
4.      Κάλυψη όλων των κενών τώρα. Να γίνουν άμεσα μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών με μόνα κριτήρια την προϋπηρεσία και τον χρόνο λήψης του πτυχίου. Διορισμό όλων των κατηγοριών που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα διορισμού. Προσλήψεις με αντιστοιχία 1-1 ως προς τις αποχωρήσεις.
5.      Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών. Κανένας εκπαιδευτικός με λιγότερα από 1000€. Να επανέλθει ο 13ος και 14ος μισθός που περικόπηκε. Ως άμεσο μέτρο ανακούφισης των εκπαιδευτικών να γίνει άμεση επανακατάταξη των εκπαιδευτικών σε μισθολογικά κλιμάκια, όπως ήταν παλιά με τις διετίες (Μ.Κ.). Κατάργηση του ν.4024/11 για το ενιαίο μισθολόγιο. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή για όλους τους εκπαιδευτικούς. Καμία σύνδεση μισθού και αξιολόγησης.
6.       Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση.
7.      Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να διαμορφώσει πρόταση Συλλογικής Σύμβασης εφ’ όλης της ύλης για όλα τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου, την οποία και θα καταθέσει για έγκριση στην βάση του κλάδου μέσα από συνελεύσεις. Στη Συλλογική Σύμβαση θα απαιτήσει να κατοχυρωθεί νομοθετικά και να εξασφαλίζει την ισότιμη και ουσιαστική συμμετοχή των εκπροσώπων του κλάδου στη διαδικασία. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να αρνηθεί τον προσχηματικό διάλογο στα πλαίσια των διαβουλεύσεων που γίνεται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.
8.      Eπαναφορά του ωραρίου για όλους, στα προηγούμενα επίπεδα.
9.      Έγκαιρος προγραμματισμός της επόμενης σχολικής χρονιάς 2015-2016  με βάση τις προτάσεις του κλάδου (τμήματα, αριθμός μαθητών ανά τμήμα, ωράρια μεταθέσεις, αποσπάσεις, κάλυψη ωραρίου το  πολύ σε δύο συστεγαζόμενα ή όμορα σχολεία).
10. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας. Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης και των συντάξιμων αποδοχών στα επίπεδα του 2009. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.

Δ. Πρόγραμμα δράσης
Προτείνουμε προς τις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου τις εξής μορφές αγωνιστικών κινητοποιήσεων:
1.      Πραγματοποίηση πανελλαδικής κινητοποίησης και συλλαλητηρίου για την καταγγελία της «νέας συμφωνίας». Το συλλαλητήριο αυτό να πάρει τα ευρύτερα δυνατά χαρακτηριστικά πανδημοσιοϋπαλληλικής - πανεργατικής κινητοποίησης. Πρόσκληση προς όλα τα συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες για συνδιοργάνωση και συμμετοχή σε αυτό.
2.      Πανελλαδική ημέρα δράσης (προτεινόμενη ημέρα η Πέμπτη 19/3), να καθορισθεί σε συνεργασία με τα συντονιστικά σε διαθεσιμότητα) ενάντια στις διαθεσιμότητες και στις απολύσεις και στα χιλιάδες διδακτικά κενά με συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
3.      Εξουσιοδότηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για προκήρυξη 24ης απεργιακής κινητοποίησης τις ημέρες που θα κατατίθενται προς ψήφιση τα πολυνομοσχέδια της κυβέρνησης που αφορούν την εκπαίδευση και στο βαθμό που δεν ικανοποιούν το σύνολο των αιτημάτων μας.
4.      Κινητοποίηση σε περιφέρειες, δ/σεις εκπαίδευσης και τοπικές διοικήσεις, από κοινού με γονείς και μαθητές, για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και οι μαθητές όπως: άμεση κάλυψη όλων των κενών, έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών,  ένα γεύμα για όλους τους μαθητές, δωρεάν  μετακίνηση, ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
5.      Συνάντηση με όλους τους υπουργούς που τα υπουργεία διαχειρίζονται εκπαιδευτικούς, ασφαλιστικούς, μισθολογικούς και άλλους τομείς, στους οποίους και θα καταθέσουμε αντίστοιχα αιτήματα του κλάδου που τους αφορούν και θα απαιτήσουμε να λυθούν. Αμέσως μετά τις συναντήσεις με όλα τα υπουργεία η ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε νέο κύκλο Γενικών Συνελεύσεων. Εάν οι απαντήσεις που θα δοθούν δεν υλοποιούν πάγια αιτήματα του κλάδου, τα οποία αναβαθμίζουν και αλλάζουν ριζικά τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου και το ρόλο του εκπαιδευτικού και βελτιώνουν ουσιαστικά το επίπεδο διαβίωσής του, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να καταθέσει αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης με προοπτική ουσιαστικής και αποφασιστικής κλιμάκωσης και το οποίο θα περιλαμβάνει απεργίες, συγκεντρώσεις, καταλήψεις και αποκλεισμούς υπηρεσιών, καθώς και άλλες δοκιμασμένες μορφές αγώνα για την αποτελεσματικότητά τους.
6.      Ο κλάδος σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Γενικές Συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και τις μορφές πάλης.

ü Με τους αγώνες μας να απαιτήσουμε την πλήρη ανατροπή των μνημονίων και των νόμων τους, της επιτροπείας και του Δημοσιονομικού Συμφώνου.

ü Να αναδειχθεί η ανάγκη οργάνωσης των αγώνων ενάντια στην ΕΕ, το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ, δηλ όλους τους μηχανισμούς ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, που οξύνουν την καπιταλιστική επίθεση και τα δεινά του λαού.
ü Η συζήτηση στη Βουλή για την υπογραφή νέων μέτρων, να  βρει τους εργαζόμενους στο δρόμο του αγώνα.

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΨΗΦΙΣΜΑ                                         Λιβαδειά 5 Μαρτίου 2015
ΠΡΟΣ:
                                                           1.τον Υπ. Παιδείας
                                                            κ. Αριστ. Μπαλτά
                                                            τον αναπλ. Υπ. Παιδείας
                                                             κ. Τ. Κουράκη
     2. ΟΛΜΕ
                                 3. Σχολεία Δ/θμιας Ν. Βοιωτίας

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
                                                                                                       
   
    Δύο χρόνια πριν με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης καταργήθηκαν  οι πιο πολυπληθείς τομείς της τεχνικής εκπαίδευσης, όπως υγείας – πρόνοιας, αισθητικής, κομμωτικής, και πάρα πολλοί μαθητές έχασαν την ευκαιρία  να φοιτήσουν στην ειδικότητα που επιθυμούσαν. Στόχος της απόφασης αυτής ήταν η ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αφού με τεράστιο οικονομικό βάρος των οικογενειών πολλά παιδιά στράφηκαν προς αυτή, η δε πολιτεία πληρώνει επί δύο χρόνια τους σε διαθεσιμότητα καθηγητές με το 75% του μισθού τους χωρίς να προσφέρουν υπηρεσία στην εκπαίδευση. Ζητάμε την επανίδρυση των καταργημένων τομέων  και ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης.  Οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα να επιστρέψουν άμεσα στα σχολεία για να καλύψουν τις ελλείψεις στην εκπαίδευση. (Σχολικές βιβλιοθήκες κλπ).Η νέα ηγεσία του Υπουργείου στη συνάντηση με την ΟΛΜΕ δεσμεύτηκε ότι θα εντάξει την επανασύσταση των τομέων αυτών στο νέο πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει για την παιδεία και περιμένουμε να το δούμε στην πράξη.


Κανένας μαθητής, κανένας καθηγητής δεν περισσεύει απ’ τα σχολεία.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΕΠΑΛ Λιβαδειάς
Μαθητές του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς
Σύλλογος εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ Λιβαδειάς
Σύλλογος εκπαιδευτικών Εσπερινού ΕΠΑΛ Λιβαδειάς
Σύλλογος εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ Θήβας

ΕΛΜΕ Βοιωτίας

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη σημερινή συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας
Άνθρακες ο θησαυρός
Δυστυχώς για τον κλάδο και όλους τους εκπαιδευτικούς όλες οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις μας επιβεβαιώνονται, μετά και την συνάντηση που είχε το ΔΣ της ΟΛΜΕ και η αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Αλλά ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.
Σε ότι αφορά το πρώτο και πιο βασικό ζήτημα που αφορά τους συναδέλφους μας που βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας για πάνω από 20 μήνες μέσω της διαθεσιμότητας με αρκετούς από αυτούς να παραμένουν απλήρωτοι από τις 23 Μαρτίου 2014, η απάντηση του υπουργείου ήταν πως «υπάρχει η πολιτική δέσμευση να επιστρέψουν όλοι στις θέσεις τους» αλλά την ίδια στιγμή επισήμαναν σε όλους τους τόνους και με απόλυτη ειλικρίνεια – οφείλουμε να ομολογήσουμε – πως θα αφαιρεθούν από το σύνολο των 15.000 νέων προσλήψεων για τις οποίες υπήρχε ήδη πρόβλεψη. Δεν δεσμεύτηκαν όμως για το χρονοδιάγραμμα και άμεση επαναφορά των διαθεσίμων στα σχολεία, επικαλούμενοι γραφειοκρατικού τύπου διαδικασίες. Ταυτόχρονα δεν δεσμεύτηκαν για την αναπλήρωση των οικονομικών απωλειών από το διάστημα της διαθεσιμότητας –το θέμα της μισθοδοσίας των 85 συναδέλφων που παραμένουν απλήρωτοι από 22/3/2014, παραπέμπεται στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης–,  μιας και αυτό αφορά «τα δημόσια οικονομικά».
Επίσης επανέλαβαν για μια ακόμα φορά αυτά που ήδη γνωρίζαμε σε ότι αφορά την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων (αλλά όχι συνολικά του νόμου 4186 για το Λύκειο) καθώς επίσης και για την κατάργηση του πλαισίου της αξιολόγησης. Και στο σημείο αυτό τελείωσαν οι «παροχές»….
Σε ότι αφορά το καυτό ζήτημα των πραγματικών αυξήσεων στους ρημαγμένους μισθούς των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα της «νέας βάρδιας», το ξεπάγωμα των βαθμών του μισθολογίου και την επανακατάταξη όλων των εκπαιδευτικών, ως άμεσο μέτρο που μπορεί στοιχειωδώς να ανακουφίσει το πενιχρό εισόδημά μας, την επαναφορά του ωραρίου στα προηγούμενα επίπεδα, τη δραστική μείωση των μαθητών στα τμήματα, την επαναλειτουργία των 1590 σχολείων που έκλεισαν, την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων (αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, ωρομίσθιοι, «μπλοκάκια») και τους μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών για να καλυφθούν στοιχειωδώς τα δραματικά κενά από τις συνταξιοδοτήσεις (28.500 την τελευταία πενταετία) όλα παραπέμπονται στις καλένδες!
Ιδιαίτερα σε ότι αφορά το σκέλος των διορισμών είναι πέρα από προφανές ότι δεν θα πρέπει να περιμένουν οι δεκάδες χιλιάδες αδιόριστοι συνάδελφοί μας απολύτως τίποτα. Αν συνυπολογίσουμε τη λαθροχειρία με την οποία επιχειρούν η κυβέρνηση και τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας να επαναφέρουν τους συναδέλφους μας που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα μειώνοντας τον ήδη αναιμικό αριθμό των 15.000 νέων προσλήψεων (οι οποίες σημειωτέον αφορούν το σύνολο του Δημοσίου τομέα), μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς ότι τα δραματικά κενά στην εκπαίδευση θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να διογκώνονται τη νέα χρονιά.
Υπήρξε απόλυτη και σαφής τοποθέτηση από τη μεριά της ηγεσίας του Υπουργείου ότι δεν μπορούν να δοθούν μισθολογικές αυξήσεις «λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης» ενώ για όλα τα υπόλοιπα (ωράριο, τμήματα, σχολεία) ανάγονται στην «ανάγκη για μαζικούς διορισμούς, κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει».
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Δεν πρέπει να υπάρξει κανένας απολύτως εφησυχασμός για τον κλάδο. Η «πίστωση χρόνου» που ζητά η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, λειτουργεί παραλυτικά για τον κλάδο, όταν όλα τα προβλήματα είναι εδώ καθημερινά και καμία προοπτική επίλυσης δεν δίνεται. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αποδεχθούμε τη χιλιοειπωμένη θεωρία ότι «παραλάβαμε δημοσιονομικό χάος» όπως για χρόνια τώρα ακούμε από κάθε νέα κυβέρνηση. Δεν έχουμε κανένα λόγο να υποταχτούμε στον εκβιασμό που επιχείρησε να επιβάλλει η ηγεσία του υπουργείου ότι δήθεν φοβούνται «μην τυχόν και τα δημοσιονομικά της χώρας γίνουν πέντε φορές χειρότερα απ’ ότι είναι τώρα» όπως αυτολεξεί μας ανέφεραν για να μας πουν επί της ουσίας ότι για τους εκπαιδευτικούς δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ στην τσέπη τους και ότι «δυστυχώς» η πολιτική της βάρβαρης λιτότητας θα συνεχιστεί.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Καμία αναμονή και καμία πίστωση χρόνου δεν μπορεί να δοθεί. Όλα τα αιτήματά μας παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα. Όσα είπαμε μέχρι τώρα ισχύουν. Ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει πραγματική προοπτική και ελπίδα για τους εκπαιδευτικούς, τα Σχολεία, την Παιδεία και τα Παιδιά είναι η αγωνιστική συσπείρωση και ενεργοποίηση του κλάδου τώρα.
Όλοι στα σωματεία μας και στις γενικές συνελεύσεις. Όλοι στον αγώνα!

Για τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ
Γιώργος Δεμερδεσλής, Γεν. Γραμματέας του ΔΣ της ΟΛΜΕ
Χρίστος Σόφης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ


Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2015