Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ e-«ΚΑΛΠΕΣ», ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Στις 7 Νοέμβρη ΑΠΕΧΟΥΜΕ από τις e-«Κάλπες»

Υπερασπιζόμαστε τα σωματεία

και τις συλλογικές μας διαδικασίες!

Να σηκώσουμε το γάντι στις προκλήσεις της Κεραμέως και της κυβέρνησης!

Απέχουμε από την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα Υ/Σ

Ηλεκτρονική ψηφοφορία σημαίνει:

·         Καθήλωση και απομόνωση των εργαζομένων. Την κυριαρχία του “μένουμε σπίτι” μακριά από τις ζωντανές συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, την ώσμωση, τις ΓΣ, τη λογοδοσία και τη δέσμευση των αιρετών στις ΓΣ.

·         Διαβλητές και τρωτές διαδικασίες, με στόχο το φακέλωμα και τον εκφοβισμό όσων συμμετέχουν στις συλλογικές διαδικασίες, όσων συνδικαλίζονται, όσων απεργούν και αγωνίζονται. Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για τα υπηρεσιακά συμβούλια, της οποίας τον έλεγχο έχει η διοίκηση, δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή. Ανοίγει δρόμο για μια γενικευμένη νοθεία στις εκλογές.

·         Μετατροπή των συνδικάτων σε απονευρωμένα, γραφειοκρατικά όργανα – σφραγίδες, στα χέρια του κράτους, της κυβέρνησης, της εργοδοσίας.

·    Ασφυκτική άσκηση ελέγχου και εποπτείας του κράτους και των μηχανισμών του πάνω στους εργαζόμενους, με στόχο τη χειραγώγηση και την υποταγή τους.

·         Ακύρωση κάθε δυνατότητας λήψης συλλογικών αποφάσεων για κινητοποίηση, απεργία κλπ.

·         Η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι μέρος μιας μελλοντικής κοινωνίας ελεγχόμενης ψηφιακά, εικονικής, ενταγμένης στη λογική του ατομισμού: Τα παιδιά παίζουν από τον υπολογιστή και το κινητό, ο εκπαιδευτικός κάνει μάθημα από τον υπολογιστή, ο ψηφοφόρος ψηφίζει από το σπίτι του ή στον περίπατό του από τον υπολογιστή και το κινητό...

Το μέλλον μας δεν είναι η ψηφιακή «εικονική πραγματικότητα» που στήνουν!

Ορθώνουμε πύργους αντίστασης και υπεράσπισης των σωματείων μας, των ταξικών μας συμφερόντων

Το Σάββατο 7 Νοέμβρη καλούμε

·   Τους συναδέλφους μας να απέχουν καθολικά από τη φαρσοκωμωδία των “ηλεκτρονικών εκλογών”  για τα Υ/Σ, από το έγκλημα σε βάρος των σωματείων μας! Με τη στάση μας αυτή υπερασπιζόμαστε τα σωματεία μας, τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και τις συλλογικές μας διαδικασίες!

·   Τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να μην νομιμοποιήσουν και να μην αναγνωρίσουν κανέναν αιρετό που τυχόν θα προκύψει μέσα από τέτοιες αντιδημοκρατικές διαδικασίες!

ΚΕΡΑΜΕΩΣ και Κυβέρνηση: ΣΥΝΕΝOΧΟΥΣ ΣΤΟ ΦΟΝΟ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου