Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Αγωνιστική Ενότητα- Παρεμβάσεις Βοιωτίας : Για τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Αγωνιστική Ενότητα- Παρεμβάσεις  Βοιωτίας                                                       
ΔΕ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
Αποκαθηλώνουμε τους  αιρετούς  ιμάντες της διοίκησης και του υπουργείου.  Με τα σωματεία μας υπερασπίζουμε
την εργασίας μας και το δημόσιο σχολείο.

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι
Η φετινή σχολική χρονιά μας βρήκε αντιμέτωπους με το απατηλό «μεταμνημονιακό» αφήγημα της κυβέρνησης. Μετά από 8 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης και μνημονιακής λιτότητας, η κυβέρνηση υπόσχεται την «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια» και την ανάκτηση της οικονομικής ανεξαρτησίας της χώρας με τη συνέχιση της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, που με εργαλεία το χρέος και τα ελλείμματα, φόρτωναν το βάρος της κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων.

Από την άλλη τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προβάλλουν ξανά και πιο δυναμικά ως πανάκεια τις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων και καταπάτησης των δικαιωμάτων μας, που βύθισαν τη χώρα στη μνημονιακή κόλαση όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Οι συνταγές της λιτότητας και των περικοπών, που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα, όχι μόνο δε βοήθησαν στην υπέρβαση της «κρίσης», αλλά κατέστρεψαν τις όποιες παραγωγικές δυνάμεις υπήρχαν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιεί τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις πιστή στα δεσμά του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας, της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του ΝΑΤΟ. Η νέα κανονικότητα περιγράφεται με συντάξεις μειούμενες, χωρίς 13ο και 14ο μισθό για το δημόσιο τομέα, με ΕΝΦΙΑ, χαράτσια και συνεχή μείωση του αφορολόγητου ορίου, απλήρωτη και ελαστική εργασία, με μετανάστευση για τους νέους, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, πλειστηριασμούς κατοικίας-λαϊκής περιουσίας, χρέη, παιδεία και υγεία για λίγους.

Στο στόχαστρο δημόσιο σχολείο, εκπαιδευτικοί και μαθητές

Οι αντιδραστικές, ταξικές αναδιαρθρώσεις σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης συνεχίζονται. Ο ΟΟΣΑ εξωραΐζεται, η «κουλτούρα της αξιολόγησης» γίνεται στρατηγικός στόχος. Ο φτηνός και υποταγμένος εργαζόμενος είναι ο στόχος του «μεταμνημονιακού σχολείου», γι’ αυτό θέλουν τους εκπαιδευτικούς να τους μετατρέψουν απλά σε διεκπεραιωτές υπουργικών αποφάσεων, να σπάσουν τις συλλογικές δράσεις μας, να υποδαυλίσουν μικρούς εμφύλιους (σύγκρουση ειδικοτήτων, προσοντολόγιο διορισμού, ανταγωνισμό σχολείων, κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών, κ.ά.)

Πίσω από τους διθυράμβους για το «όλα στη θέση τους από την πρώτη μέρα» το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να κρύψει ότι:

            ·           Συνεχίζεται η πολιτική της αδιοριστίας, με μηδενικούς διορισμούς για 8η χρονιά!
·           Απολύονται χιλιάδες αναπληρωτές που εδώ και χρόνια στηρίζουν τη δημόσια Εκπ/ση σε όλη την επικράτεια και αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι.
·           Συνεχίζεται η εγκατάλειψη των υποστηρικτικών δομών (ΠΔΣ, ενισχυτική διδασκαλία, βιβλιοθήκες κλπ).
·           Επιβάλλεται το βαθμολόγιο - μισθολόγιο με μισθούς πείνας ιδιαιτέρως στους νέους συναδέλφους μας.
·           Οι περικοπές-συγχωνεύσεις τμημάτων, μετακινήσεις εκπαιδευτικών και υπερπληθώρα μαθητών στα τμήματα είναι η «κανονικότητα» των σχολείων.

·           Οι αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα και τα εξεταζόμενα μαθήματα στο Λύκειο, θεσμοθετούνται ως δήθεν «παιδαγωγικού χαρακτήρα» μέτρα, έτσι ώστε με τις συνεχείς αλλαγές των αναθέσεων και τις συνεχείς καταργήσεις σε μαθήματα και εργαστήρια, να δημιουργούνται τεχνητά πλεονάσματα, μετακινήσεις, υπεραριθμίες.
·           Το Λύκειο εξελίσσεται σε εξεταστικό κέντρο. Πολλοί μαθητές «σπρώχνονται» στην άτυπη εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη μαθητεία.

ΕΚΛΟΓΕΣ για τα ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ενάντια:
-   Στην αδιαφάνεια, τις μεθοδεύσεις και την αυθαιρεσία της διοίκησης, στις προωθούμενες πολιτικές του ελέγχου και της χειραγώγησης των εκπαιδευτικών.
-   Στη συνεχή προσπάθεια υποβάθμισης των συλλογικών διαδικασιών και οργάνων, στην προσπάθεια απαξίωσης του κυρίαρχου ρόλου των Συλλόγων Διδασκόντων.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
-   Τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
-   Την απόσυρση όλων των αντιεκπαιδευτικών μέτρων και την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής τους.
-   Τη θεσμοθέτηση ενός νέου πλαισίου για τη συγκρότηση και λειτουργία πραγματικά ανεξάρτητων και μη ελεγχόμενων από την εκάστοτε εξουσία Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
-   Την επαναφορά του ωραρίου στα επίπεδα του 2013 και τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος.
-   Το συνολικό πλαίσιο των υπηρεσιακών μεταβολών σε ΟΛΑ τα σχολεία ( μεταθέσεις, αποσπάσεις, κενά εκπ/κών, προσλήψεις αναπληρωτών ) να ελέγχεται από τα αντίστοιχα Υπηρεσιακά Συμβούλια με μετρήσιμα και διαφανή κριτήρια.
Αναδεικνύουμε αιρετούς-αγωνιστές, όχι γρανάζια των κυβερνήσεων και της διοίκησης
Σε μια περίοδο κατάφωρης παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων για να σταθούμε όρθιοι δεν αφηνόμαστε στο έλεος της διοίκησης και της κυβέρνησης, του ρουσφετιού και των πελατειακών εξυπηρετήσεων.
        Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Υ.Σ.) και το ρόλο τους. Με 2 αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και 3 διοικητικούς υπαλλήλους διεκπεραιώνουν
         τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών παραβιάζοντας δικαιώματα και προωθώντας αντιεκπαιδευτικά μέτρα.
         Κόντρα στους αιρετούς του υποταγμένου, γραφειοκρατικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, θέλουμε αιρετούς που:
·      Να υλοποιούν τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου. Να λογοδοτούν στα σωματεία κι όχι στις παρατάξεις τους
·      Να είναι εκπρόσωποι των συναδέλφων απέναντι στην Διοίκηση και όχι εκπρόσωποι του ΔΔΕ απέναντι στους συναδέλφους.
·      Να μη συγκαλύπτουν αυθαιρεσίες, παρατυπίες και ρουσφέτια. Να τις καταγγέλλουν στις ΕΛΜΕ και τον κλάδο.
·      Να υπερασπίζουν όσους συναδέλφους υφίστανται αδικίες, διώξεις και αυθαιρεσίες, από κοινού με τα σωματεία μας διεκδικώντας να υπάρχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα για όλους.
·      Να απέχουν από κάθε διαδικασία αξιολόγησης. Σταματάμε μαζί με τις ΕΛΜΕ κάθε τέτοια διαδικασία.
Στις 7 Νοέμβρη πρέπει να στείλουμε το δικό μας μήνυμα.
·                    ΔΕ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
·    ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ:
Αγωνιστική Ενότητα- Παρεμβάσεις Βοιωτίας 
για το ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας.
Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση για το ΑΠΥΣΔΕ Βοιωτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου