Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Η ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ (Μια 24ωρη απεργία τη μέρα ψήφισης του αντιασφαλιστκού νομοσχεδίου!)


Αγωνιστική Ενότητα Παρεμβάσεις Βοιωτίας

Η ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

(Μια 24ωρη απεργία τη μέρα ψήφισης του αντιασφαλιστκού νομοσχεδίου!)


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

   Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση, αφού όλα τα μέτωπα στην παιδεία είναι ανοιχτά. Για μια ακόμη φορά η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ), για την αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης στην παιδεία και με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο να έρχεται για «διαβούλευση», προτείνει στην ουσία με την εισήγηση προς τις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ, μια 24ωρη απεργία τη μέρα ψήφισης του αντιασφαλιστκού νομοσχεδίου.
   Η εισήγηση της ΟΛΜΕ δεν αναφέρει λέξη για το προσοντολόγιο και την κατάργησή του. Δεν αναφέρεται στην αύξηση της ελαστικής εργασίας και στα ζητήματα των αναπληρωτών στην εκπαίδευση. Δεν βάζει ούτε καν τον αντισυνδικαλιστικό και αντεργατικό νόμο, την κατάργηση ασύλου και την καταστολή. 
Από αναβολή σε αναβολή…
·        Την κινητοποίηση που πρότειναν ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ και απέρριψε η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τις 31/1,  υποτίθεται ότι θα πάει στις 20/2 και με την… απειλή για εξουσιοδοτημένη 24ωρη ως τις 13/3 !!!
·        Η 3ωρη στάση για της 20/2 που προτείνεται, με το δήθεν μέτωπο ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ, δεν απαντάει στα άμεσα και βασικά αιτήματα πάλης, αναπληρωτές, ασφαλιστικό, αντιεκπαιδευτικοί νόμοι, δεν δίνει μια λογική συνέχειας σε σχέση με το νόμο για τα κολέγια . Η εξουσιοδότηση που ζητά το ΔΣ της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία, μπαίνει όταν το ασφαλιστικό θα έχει περάσει και μόνο αν έρθουν άλλα μέτρα στην εκπαίδευση με τα οποία η πλειοψηφία κρίνει ότι η ΟΛΜΕ διαφωνεί (νέο λύκειο κλπ).

Η πρόταση των Παρεμβάσεων προς τις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ

Καταθέτουμε πρόγραμμα δράσης πολύμορφου ανυποχώρητου αγώνα με ημερομηνία λήξης το τέλος της χρονιάς, που θα περιλαμβάνει και τις εξετάσεις, θα είναι ανοιχτό στις εξελίξεις και θα καθορίζεται από τις Γενικές Συνελεύσεις.

·        Οργάνωση δράσεων και παραστάσεων σε ΔΔΕ, ΠΔΕ, ΥΠΑΙΘ, με τα βασικά αιτήματα για διορισμούς/αναπληρωτές και για να καλυφθούν τα εναπομείναντα κενά.
·        Οι Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και ΓΣ προέδρων στις 8 Φλεβάρη να αποφασίσουν 48ωρη απεργία στην εκπαίδευση που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21/2. Την πρώτη μέρα οργάνωση συλλαλητηρίων σε όλους τους νομούς και τη δεύτερη μέρα πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα,  στις 12μ., στα Προπύλαια. Η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης των συναδέλφων και να οργανώσουν τη συμμετοχή των συναδέλφων.
·        Αποφασίζουμε το απεργιακό πρόγραμμα να πραγματοποιηθεί άμεσα αν τα αντιεκπαιδευτικά και τα αντιασφαλιστικά μέτρα προωθηθούν νωρίτερα για ψήφιση στη βουλή.
·        Νέες Γ.Σ. των ΕΛΜΕ και Γ.Σ. των προέδρων στις 7/3 για αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα.
·        Επιστολή προς τους γονείς και τους μαθητές για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τις διεκδικήσεις μας. Αξιοποιώντας τη βαθμολογία του τετραμήνου να φτάσει το μήνυμά μας  σε όλες τις οικογένειες.
·        Ο αγώνας επιδιώκουμε να πάρει πανεκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, η ΟΛΜΕ να καλέσει σε συνάντηση τη ΔΟΕ άμεσα πριν την έναρξη των Γ.Σ. των ΕΛΜΕ για τη διαμόρφωση ενιαίου προγράμματος διεκδικήσεων και μορφών πάλης.
·        Η ΟΛΜΕ να καλέσει σε συνάντηση τους συλλόγους γονέων και τους φοιτητικούς συλλόγους.
·        Για την επιτυχία του αγώνα προωθούμε το συντονισμό των πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ συμμετέχοντας και ενισχύοντας πρωτοβουλίες κοινής δράσης, όπως για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.


Η επιτυχία του προγράμματος να γίνει υπόθεση συντονισμού
των ΕΛΜΕ και των Επιτροπών Αγώνα

         Συναδέλφισσες, συνάδελφοι σας καλούμε να συμμετέχετε στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας την Τετάρτη 5/2 στις 4:30μ.μ στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λιβαδειάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου