Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές συνδικαλιστές. Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις.

           Αγωνιστική Ενότητα Παρεμβάσεις Βοιωτίας

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές συνδικαλιστές.

Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις. 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δημιουργία πρωτοφανούς κλίματος εκφοβισμού και ποινικοποίηση των αποφάσεων των σωματείων επιχειρούν το τελευταίο διάστημα οι κατά τόπους διευθύνσεις.

● Στον Πειραιά, δύο διευθυντές σχολείων διώκονται γιατί συμμετείχαν σε απεργία. Επίσης δύο μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καλούνται σε απολογία επειδή εξέφρασαν απόψεις του σωματείου και των παρατάξεων τους.

Στην Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κυκλάδων, βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και “στοχοποίησης” του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κυκλάδων από Διευθύντρια σχολείου που υπέβαλε μήνυση εναντίον των συνδικαλιστών. Η δίκη των συναδέλφων είναι στις 7 Δεκεμβρίου.

● Κρούσματα αυταρχισμού έχουμε επίσης σε Λάρισα και Δράμα 

Σε κάποιες διευθύνσεις οι ιθύνοντες χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό της διοίκησης και τις θέσεις εξουσίας επιδιώκουν να φιμώσουν τους εκπαιδευτικούς και τα σωματεία τους. 

Οι διώξεις αυτές υπηρετούν τα σχέδια της κυβέρνησης να περάσει η ιδιωτικοποίηση στην παιδεία και η κατηγοριοποίηση των σχολείων, μέσω της λεγόμενης “αξιολόγησης” στην οποία αντιδρά η πλειονότητα των εκπαιδευτικών.

Δεκάδες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ έχουν εκδώσει ψηφίσματα συμπαράστασης και ζητούν να σταματήσουν οι διώξεις.

Οι Παρεμβάσεις Βοιωτίας στηρίζουν τους διωκόμενους συναδέλφους και ζητούν να σταματήσουν τώρα οι διώξεις. Προσυπογράφουν επίσης τα ψηφίσματα στήριξης, και το ψήφισμα που έχει στείλει η ΕΛΜΕ Πειραιά προς τα σωματεία, για τη “στοχοποίηση” των τεσσάρων συναδέλφων, το οποίο σας το επισυνάπτουμε.

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός ΥΠΑΙΘ-ΔΙΔΕ Πειραιά δεν θα περάσουν!

Καλούμε την ΕΛΜΕ Βοιωτίας και την ΟΛΜΕ να εκδώσουν ψηφίσματα στήριξης, για του διωκόμενους συναδέλφους. Ενδεικτικά σας επισυνάπτουμε τα ψηφίσματα της ΕΛΜΕ Καστοριάς, για τις διώξεις των συναδέλφων.

Ψηφίσματα της ΕΛΜΕ Καστοριάς για τις διώξεις συνδικαλιστών.

Ο αγώνας και η κοινή δράση των αγωνιζομένων ΕΛΜΕ & ΣΕΠΕ, θα δώσουν την κατάλληλη απάντηση, στην επίθεση που δεχόμαστε.

                                  Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις. 

                              Σωματεία ταξικά, όχι εργοδοτικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου