Στις 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ τα ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον ΑΓΩΝΑ!
Στις 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και τις ΠΑΛΛΑΪΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!
Συγκέντρωση ΣΥΝΤΑΓΜΑ 11πμ - προσυγκέντρωση Προπύλαια 9.30πμ
Λιβαδειά:10:30 Κεντρική Πλατεία , Θήβα: 11:00 Κεντρική
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ
ΕΞΩ η HELLENIC TRAIN. ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ.
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα μεγαλειώδη παλλαϊκά συλλαλητήρια που έγιναν σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού ανέδειξαν μία τεράστια λαϊκή οργή κατά της κυβέρνησης της Ν.Δ και της υποταγμένης στην πολιτική της δικαιοσύνης για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών. Όλα πλέον δείχνουν τόσο την ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας, όσο και το γεγονός ότι ο φρικτός θάνατος δεκάδων παιδιών δεν προήλθε από τη σύγκρουση των τρένων αλλά από το θανάσιμο φορτίο που μετέφερε παράνομα η εμπορική αμαξοστοιχία.
Αυτό το τραγικό γεγονός αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της «απελευθέρωσης των αγορών», ο κατακερματισμός του σιδηρόδρομου σε υποδομή, λειτουργία, συντήρηση με στόχο το ξεπούλημα, που προωθείται διαχρονικά με δεκάδες ντιρεκτίβες από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις, οδηγούν σε σοβαρές ελλείψεις στην ασφάλεια και στην απαξίωση του σιδηρόδρομου.
Πρέπει εδώ και τώρα να καταγγελθεί η Σύμβαση με την ΗΤ, χωρίς αποζημίωση, να περάσει το σύνολο του σιδηροδρομικού έργου στο δημόσιο προς όφελος του λαού και όχι του κέρδους.
Η μαζική συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στους δρόμους και στις πλατείες δείχνει την αγανάκτηση για το έγκλημα, την συγκάλυψη και την ατιμωρησία των ενόχων.
Δείχνει ακόμη, ότι η κοινωνία, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, ασφυκτιούν από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που επιτίθεται στη δημόσια υγεία, στη δημόσια παιδεία, στα κοινωνικά αγαθά και στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.
Ασφυκτιούν από την πολιτική που προωθεί το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, την υποχρηματοδότηση και δραματική υποβάθμισή τους εξ αιτίας του κόφτη του αντιλαϊκού «Συμφώνου Σταθερότητας» της ΕΕ και του χιλιοπληρωμένου χρέους. Που οδηγεί σε εξευτελιστικούς μισθούς και οι συντάξεις την ώρα που η ακρίβεια καλπάζει και η κερδοφορία των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων εκτινάσσεται, οι πλειστηριασμοί της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας στερούν τα σπίτια από χιλιάδες εργαζόμενους. Την πολιτική που αυξάνει τις πολεμικές δαπάνες, στα πλαίσια της «πολεμικής οικονομίας» και της θανάσιμης εμπλοκής της χώρας μας στα τυχοδιωκτικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και οδηγεί σε νέους κινδύνους και σκληρή λιτότητα.
Να μετατρέψουμε την οργή σε οργανωμένο μαχητικό αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που οδήγησε στο έγκλημα που γεννάει μικρά και μεγάλα Τέμπη.
Ο λαός και η νεολαία στη γειτονική Σερβία, μετά από ένα ακόμα έγκλημα που οδήγησε στον θάνατο 17 ανθρώπους στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ, με τον αγώνα του για τρεις μήνες οδήγησαν στην παραίτηση του πρωθυπουργού. Και εδώ ανοίγεται μπροστά μας ο δρόμος της σύγκρουσης και της ανατροπής.
Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί μέχρι τη Νίκη.
Στις 28 Φλεβάρη πρέπει να νεκρώσει ολόκληρη η χώρα, να βουλιάξουν δρόμοι και πλατείες, να υπάρξει πραγματικός λαϊκός ξεσηκωμός, ακόμη μεγαλύτερος από αυτόν της Κυριακής. Καμιά παράταση ζωής στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ. ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί για το έγκλημα και τη συγκάλυψη.
Έξω η HELLENIC TRAIN. Τα κέρδη σκοτώνουν. Να εθνικοποιηθεί – κρατικοποιηθεί ο σιδηρόδρομος χωρίς αποζημίωση, για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο σιδηρόδρομο, για να είναι ασφαλής και φτηνός για το λαό κόντρα στο κέρδος.
Να είναι αποκλειστικά δημόσια τα βασικά κοινωνικά αγαθά η υγεία, η παιδεία, οι συγκοινωνίες, η ενέργεια, το ρεύμα, το νερό, ο πολιτισμός Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις κι αποκλεισμούς. Εναντιωνόμαστε στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και στο σχολείο της αγοράς. Να μην επιτρέψουμε το κλείσιμο σχολείων και τη μετατροπή τους σε ωνάσεια. Καμία ίδρυση ωνάσειων σχολείων, επαγγελματικών “ακαδημιών” κλπ. Κανένα σχολείο και ΑΕΙ σε εταιρίες-διώτες.
Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κατώτατος μισθός 1.200 ευρώ καθαρά και αντίστοιχες αυξήσεις σε όλα τα κλιμάκια. Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, των ΜΚ και των κλεμμένων από την έναρξη των μνημονίων έντοκα.
Γνήσιες ΣΣΕ εφ’ όλης της ύλης (μισθός, διορισμοί, περίθαλψη, ασφάλιση κλπ). Να καταργηθεί ο ν.2738/1999 που φαλκιδεύει τις Συλλογικές Συμβάσεις, αλλά και το ενιαίο μισθολόγιο-φτωχολόγιο.
Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατίμηση στις τιμές στα βασικά αγαθά.
Μέτρα ενάντια στην στεγαστική κρίση. Κατάργηση των πλειστηριασμών και των εξώσεων σε λαϊκές οικογένειες. Προστασία της λαϊκής κατοικίας και διασφάλιση του αγαθού της στέγης σε όλους/ες.
Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, την απεργία και τους αγωνιστές. Κατάργηση των απεργοκτόνων νόμων Χατζηδάκη-Γεωργιάδη. Να σταματήσει το κύμα διώξεων εκπαιδευτικών. Να πάρουν πίσω όλες τις διώξεις και τα πειθαρχικά.
Να σταματήσει τώρα η ατομική και κάθε διαδικασία της αξιολόγησης. Κατάργηση όλων των αντίστοιχων νόμων. Πάγια αυτοδίκαιη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων χωρίς αξιολόγηση!
Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, 20.000 χιλιάδες τώρα στη Β/θμια, αποκλειστικά με βάση τον χρόνο κτήσης του πτυχίου και την προϋπηρεσία. Ίσα δικαιώματα σε μόνιμες/ους κι αναπληρωτ(ρι)ές.