Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΟΡΓΙΟ ΒΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ...

                ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 

Καταγγέλλουμε αστυνομοκρατία και βία

στη Νέα Σμύρνη.    Ο εχθρός λαός…….

       Τραγικές σκηνές αστυνομικής βίας είχαμε την Κυριακή το μεσημέρι στην πλατεία και το Άλσος της Νέας Σμύρνης. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, κυνήγησαν, ξυλοκόπησαν, απείλησαν και συνέλαβαν  νεαρούς πολίτες  αυθαίρετα, χωρίς λόγο και αιτία, μπροστά στα μάτια οικογενειών και μικρών παιδιών.

   Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτόπτων μαρτύρων και τα σχετικά δημοσιεύματα, ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ εμφανίστηκε στην πλατεία, τη στιγμή που οικογένειες, μικρά παιδιά και πολύς κόσμος είχε βγει για βόλτα. Άρχισαν να κόβουν αυθαίρετα πρόστιμα στον κόσμο, παρενόχλησαν οικογένεια με παιδιά γιατί καθόταν σε παγκάκι, ενώ όταν αντιλήφθηκαν ότι ένας νεαρός τους βιντεοσκοπούσε με το κινητό του, κάλεσαν ενισχύσεις και τον κυνήγησαν.  

      Κατέφθασαν ΟΠΚΕ με αυτόματα όπλα, η ΔΡΑΣΗ και η ΔΕΛΤΑ, απέκλεισαν την μια είσοδο της πλατείας και άρχισαν να κυνηγάνε τον κόσμο, να χτυπάνε και να κάνουν προσαγωγές. Πολλά βίντεο, που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη βαρβαρότητα των αστυνομικών.

      Αλλά και η αυθόρμητη ειρηνική διαδήλωση που έγινε αμέσως μετά, με τη συμμετοχή 1000 περίπου συμπολιτών μας διαλύθηκε βάναυσα με επίθεση της αστυνομίας έξω από το Δημαρχείο.

      Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση καθώς φοβάται την έκφραση της λαϊκής οργής που γεννά η συνολικότερη κατάσταση (  διαχείριση  πανδημίας , lockdown, κατεδάφιση των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων) επιχειρεί με την ένταση της καταστολής να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις πριν προλάβουν να εκδηλωθούν και να αναγκάσει, με τη βία και το φόβο, το λαό να σιωπήσει.

Ντροπή και αίσχος!

Υπάρχει δημοκρατία;

Είναι η Νέα Σμύρνη κατακτημένη πόλη;

Είναι δυνάμεις κατοχής η αστυνομία;

Είναι εχθρός τους όλη η κοινωνία;

Ποιοι ανεγκέφαλοι δίνουν τέτοιες εντολές;

Να μην τους αφήσουμε να γυρίσουν την κοινωνία στα χρόνια της δεκαετίας του ‘50 και της χούντας.

Έχουμε υποχρέωση ν΄ αντισταθούμε και να αντιδράσουμε συλλογικά..

Να αφεθούν ελεύθεροι οι 11 συμπολίτες μας που προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ

Πρώτα ξύλο και μετά... έρευνα | Η Εφημερίδα των Συντακτών 

Βροντερό «όχι» στην καταστολή λέει η Νέα Σμύρνη

- Με χημικά απαντά η ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου