Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Συγκέντρωση ΕΛΜΕ - ΣΕΠΕ Παρασκευή 2/2 στις 2.30μμ στο ΥΜΑΘ - Να σταματήσουν τώρα οι πειθαρχικές διώξεις!

  Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (29/1/2024)

Να σταματήσουν τώρα οι πειθαρχικές διώξεις!

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τις Γενικές Συνελεύσεις!

Κάτω τα χέρια από τα μέλη του ΔΣ και της ΕΛΜΕ που υπερασπίζονται τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ και της μαζικής ΓΣ στις 4/5/2022 που διέγραψε τον Χ. Βαϊτσίδη.

Συγκέντρωση ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ Παρασκευή 2/2 στις 2.30μμ στο ΥΜΑΘ

Οι εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη συγκυρία με μπαράζ νέων αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων (ακρίβεια, διευθυντές μάνατζερ στα σχολεία, αξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικών, ΑΣΕΠ, υποχρηματοδότηση, Εθνικό Απολυτήριο, κ.ά.), αλλά και με πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών μελών του ΔΣ και της ΕΛΜΕ για τη στάση τους σε Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς, να επιδράσουν στις αγωνιστικές διαθέσεις και να ανακόψουν τους αγώνες του κλάδου.

Η επιχείρηση πειθαρχικών διώξεων μελών της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ και του ΔΣ της για τη στάση τους σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της Ε ΕΛΜΕ-Θ αποτελεί πρωτοφανή απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων μας και απόλυτη εφαρμογή του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη, μέσω των Διευθυντών Εκπαίδευσης Ημαθίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης για να δώσουν νομιμοποιητική υπόσταση. Θέλουν να επιβάλλουν κυριολεκτικά το φακέλωμα των διαδικασιών των ΓΣ και να καταργήσουν στοιχειώδεις συνδικαλιστικές αρχές της ελεύθερης έκφρασης των συνδικαλιστικών οργάνων και των μελών τους.

Οι πειθαρχικές διώξεις ξεκίνησαν με την πειθαρχική δίωξη κατά του συναδέλφου Βασίλη Μορέλα που υπηρετεί φέτος σε σχολείο της Ημαθίας, η οποία, όπως εγγράφως του ανακοινώθηκε, «διενεργείται για τη συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ στις 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης», της οποίας εκείνη την περίοδο ήταν μέλος και συμμετείχε στη ΓΣ. Η ΕΔΕ γίνεται, όπως ανακοινώθηκε στο συνάδελφο, μετά από εισαγγελική παρέμβαση γιατί έχει μηνυθεί από τον Χ. Βαϊτσίδη, την Θ. Σάρρου και από άλλα μέλη της ΔΑΚΕ που στράφηκαν και κατά των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χρήστου Ζαγανίδη (προέδρου της ΕΛΜΕ), Στεφανίδου Σοφία (γραμματέα) και Φραντζέσκου Σίσσυ (αντιπροέδρου), τους οποίους και μήνυσαν από κοινού με τον συνάδελφο Β. Μορέλα γιατί δεν επέτρεψαν στο ΧΒ και μέλη της ΔΑΚΕ να διαλύσουν τη ΓΣ.

Οι διώξεις συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη και από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά των τριών μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Σε 4 παραστάσεις διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ και συναδέλφων που έγιναν πριν και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι δεν θα ξεκινήσει ΕΔΕ και ότι θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο. Μονότονα επαναλαμβάνει ότι θα ενημερωθούμε υπηρεσιακά και ξεπερνώντας κάθε όριο αυταρχικής συμπεριφοράς στην τελευταία παράσταση, αντί να μας ενημερώσει για την εξέλιξη της δίωξης, έφτασε στο σημείο να μας αποκαλεί φασίστες! Η συνολική στάση του αποδεικνύει ότι δεν έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, που είναι το αίτημα των ΕΛΜΕ.

Στις 4/5/2022, μαζική ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ, με μυστική ψηφοφορία και μετά από ομόφωνη πρόταση του ΔΣ, διέγραψε τον Χ. Βαϊτσίδη από μέλος της για ανάρμοστη, αυταρχική, εργοδοτική και απρεπή συμπεριφορά απέναντι στις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα (ΔΑ) οι οποίες τον κατήγγειλαν με τρεις ομόφωνες αποφάσεις τους, καθώς και για σοβαρές παραβιάσεις του καταστατικού της Ε ΕΛΜΕ

(πλαστογράφηση αποφάσεων του ΔΣ για τον ορισμό του στο ΔΑ, κ.ά.) Στη ΓΣ που τον διέγραψε δημιούργησε μαζί με μέλη της ΔΑΚΕ πρωτοφανή και βίαια επεισόδια με επιθέσεις κατά μελών του ΔΣ και της ΕΛΜΕ για να διαλύσουν τη Γενική Συνέλευση. Ακριβώς επειδή δεν κατάφεραν να διαλύσουν τη ΓΣ, η οποία ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και διέγραψε τον Χ.Β. από μέλος της ΕΛΜΕ με 91 ψήφους υπέρ και 21 κατά, ξεκίνησαν ένα μπαράζ δικαστικών προσφυγών κατά της ΕΛΜΕ, μελών του ΔΣ και της ΕΛΜΕ και κατά συναδέλφων που κατέθεσαν ως μάρτυρες της ΕΛΜΕ, που έφτασαν τις οχτώ!

Ο Χ.Β. και μέλη της ΔΑΚΕ στις 8 μηνύσεις τους κατά της ΕΛΜΕ, μελών της ΕΛΜΕ και σε μάρτυρες της ΕΛΜΕ απροκάλυπτα διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και τα έκτροπα που έκαναν οι ίδιοι στη ΓΣ για να μην πάρει απόφαση διαγραφής του, με απίστευτο θράσος τα αποδίδουν στα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Με τα ψέματα που καταθέτουν επιχειρούν να παρουσιαστούν από θύτες ως θύματα. Ήταν πρωταγωνιστές της τραμπούκικης συμπεριφοράς κατά των μελών του ΔΣ και της ΕΛΜΕ που υπερασπίστηκαν τη διεξαγωγή και την ολοκλήρωση της ΓΣ και αυτό έγινε μπροστά στα μάτια δεκάδων συναδέλφων.

Επιτέθηκαν βίαια σε μέλη του ΔΣ, εκ των οποίων ένα, την Π. Σαραϊδάρη την έστειλαν στο νοσοκομείο, κάλεσαν την αστυνομία για να διαλύσουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Ο Β.Χ. πέταξε από τα σκαλιά τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, Χ. Ζαγανίδη, επιτέθηκε βίαια για να σκίσει τους εκλογικούς καταλόγους πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας, τραυματίζοντας την Σ. Φραντζέσκου, αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ, επιτέθηκε βίαια στον Β. Μορέλα, ενώ η Θ. Σάρρου επιτέθηκε βίαια στις Σ. Στεφανίδου και Σ. Φρανζτέσκου για να σκίσει τους εκλογικούς καταλόγους, ενώ η διαδικασία ολοκληρωνόταν. Για τις βιαιότητές αυτές, καθώς και την παράσταση που έστησαν παρουσιάζοντας την Θ. Σάρρου να έχει τραυματιστεί από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, για να λειτουργήσει ως αντιπερισπασμός στα αίσχη τους που προηγήθηκαν, έχουν καταγγελθεί με ομόφωνες αποφάσεις της ΕΛΜΕ.

Είναι γνωστό σε όλους που παραβρέθηκαν στη ΓΣ ότι κανένας από τους χαρακτηρισμούς που ισχυρίζονται ότι ειπώθηκαν από τα μέλη του ΔΣ εναντίον του και κατά μελών της ΔΑΚΕ δεν ισχύει. Δεν ειπώθηκε από κανένα μέλος του Δ.Σ. : “σκάστε φασίστες”, “ζώα”, “βουλώστε το, ρε αλήτες” “να ψοφήσετε κοπρόσκυλα”, “μη διαμαρτύρεστε φασίστες”, ότι τα μέλη του ΔΣ υποκινούσαν τρίτα πρόσωπα να εξυβρίζουν με φράσεις “τέλειωνε, ρε φασίστα, να ψηφίσουμε”, “γιατί σταμάτησες, ρε φασίστα”, “δεξιοί μαλάκες”, “αυτά που ξέρετε να τα ξεχάσετε, δεν κάνει κουμάντο εδώ ο Μητσοτάκης, αλλά εγώ”!!! Πέρα από το ότι κανείς δεν πιστεύει ότι τα μέλη του ΔΣ, με δημοκρατικές παραδόσεις, ποτέ δεν θα έφταναν σε αυτό το επίπεδο, αν οι χαρακτηρισμοί που τους προσάπτουν, λέγονταν από τα μέλη του ΔΣ, τότε οι συνάδελφοι θα αποχωρούσαν από τη ΓΣ και οι ίδιοι θα ακύρωναν τις ομόφωνες αποφάσεις τους για διαγραφή του ΧΒ.

Για τον διαγραμμένο Χ.Β. και την παράταξή του, δεν ισχύουν αρχές και αξίες που καθορίζουν τη δράση των σωματείων, ούτε το κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των αποφάσεων των σωματείων. Δεν είναι τυχαίο ότι παρόλο που η ΕΛΜΕ τον έχει καταγγείλει για σοβαρές παραβιάσεις του καταστατικού, δεν έχει καταθέσει εγγράφως κανένα υπόμνημα στην ΕΛΜΕ και στον κλάδο που να αποδεικνύει ότι δεν ισχύουν τα όσα εγγράφως και ομόφωνα η ΕΛΜΕ τον καταγγέλλει. Αντίθετα, κατέθεσε στα δικαστήρια όλες τις σχετικές ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ για τη διαγραφή του και τις παρουσιάζει ως δήθεν αποτέλεσμα εμπάθειας, σκευωρίας και πολιτικής σκοπιμότητας από το ΔΣ και τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ προς το πρόσωπό του. Απέφυγε βέβαια να παρουσιάσει ή και να πει έστω και μία κουβέντα για τις δύο ενυπόγραφες μαζικές διαβεβαιώσεις καταθέσεις μελών της ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στη Γ.Σ., μία 55 μελών και άλλη μία 85 μελών ,που επιβεβαιώνουν τις ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ τις σχετικές με τη διαγραφή του, καθώς και όλα τα έκτροπα και τις επιθέσεις τους που έκανε ο ίδιος και μέλη της ΔΑΚΕ για να διαλύσουν τη Γ.Σ. Με τη στάση τους αναδεικνύονται στους πιο γνήσιους εκφραστές του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, ο οποίος περιορίζει την ελεύθερη δράση των σωματείων και του συνδικαλιστικού κινήματος. Φτάνουν στο σημείο να αμφισβητούν στην ΕΛΜΕ το αυτονόητο, το δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση, να ενημερώνει τα μέλη της για τις αποφάσεις του ΔΣ και των ΓΣ.

Σήμερα επανέρχονται και θέλουν να στείλουν νέο μήνυμα τρομοκράτησης μέσω πειθαρχικών διεργασιών. Αυτό αποδεικνύει η σημερινή στάση του ΧΒ με όσα λέει στα σχολεία ότι «θα δούνε τι θα πάθουν», απειλώντας για συνέπειες! Η διαπλοκή είναι πολύ μεγάλη και καλά κρατεί! Μέσω πειθαρχικών διώξεων επιδιώκουν να δημιουργήσουν στοιχεία που θα τα χρησιμοποιήσουν για να προκαταλάβουν δικαστικές αποφάσεις.

Η ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ είναι το ανώτατο όργανο αποφάσεων και καμία δικαστική προσφυγή και πειθαρχική δίωξη δεν πρόκειται να αλλάξει τις αποφάσεις της, η ΓΣ της διαγραφής του ΧΒ είναι ισχυρή! Αποφασίζει την νομική, οικονομική και κάθε άλλη στήριξη των διωκόμενων μελών της Ε ΕΛΜΕ, των μελών του ΔΣ και κάθε διωκόμενου ή θιγόμενου συναδέλφου που υπερασπίστηκε την απόφαση του ΔΣ και της ΓΣ για διαγραφή του Βαϊτσίδη. Καλεί τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Ημαθίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης να σταματήσουν τώρα τις πειθαρχικές διώξεις κατά μελών του ΔΣ και μελών της ΕΛΜΕ. Καλεί τους διευθυντές σχολείων κανείς να μην αναλάβει τον άχαρο ρόλο να δικάσει μέλη του ΔΣ και της ΕΛΜΕ γιατί υπερασπίζονται τις αποφάσεις του κλάδου.

Καλούμε τους συναδέλφους την Παρασκευή 2/2 στις 2.30μμ να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ για να σταματήσουν στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Την ίδια μέρα ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ στην Αθήνα καλούν σε συγκέντρωση στις …. στο Σύνταγμα.

Οργανώνουμε εκδήλωση ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ με θέμα «τον αυταρχισμό, την κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, τη βιομηχανία διώξεων και πειθαρχικών και την απάντηση του κινήματος». Η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9/2 στις 6μμ στα πανεπιστήμια με ομιλητές εκπαιδευτικούς, φοιτητές και πανεπιστημιακούς. Καλούμε την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ να πάρουν απόφαση συμμετοχής και στήριξης της εκδήλωσης.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν σε μουσική βραδιά στήριξης και οικονομικής ενίσχυσης της ΕΛΜΕ για την κάλυψη των εξόδων από τις συνεχείς δίκες εναντίον της από τον ΧΒ που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, την ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να στηρίξουν τις ΕΛΜΕ που έχουν διώξεις με ψηφίσματα, καθώς και με την οργάνωση πανελλαδικής ημέρας δράσης.

Καλούμε τα σωματεία με ψηφίσματα να στηρίξουν τον αγώνα της ΕΛΜΕ για υπεράσπιση των διαδικασιών του σωματείου και την ισχυρή απόφαση της ΓΣ στις 4/5/2022 που διέγραψε τον Χ.Β.. 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (29/1/2024)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου