Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

H ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού, προέδρου Συλλόγου Θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών

H ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού, προέδρου Συλλόγου Θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών

«Έχει κανείς την ευθύνη»; - H συγκλονιστική κατάθεση της Μαρίας Καρυστιανού για τα Τέμπη

Καταπέλτης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής

«Έχει κανείς ευθύνη σε αυτή την χώρα;» Το ερώτημα που έθεσε η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 20χρονης Μάρθας που σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όπου κλήθηκε να καταθέσει την Τετάρτη (24/1/2024), εξακολουθεί να συζητείται, καθώς εκφράζει πλήρως το λαϊκό αίσθημα σε ό,τι αφορά το τραύμα που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία η συγκεκριμένη τραγωδία.

Στην συγκλονιστική κατάθεσή της, η μητέρα ρώτησε τους βουλευτές γιατί ένα χρόνο μετά το δυστύχημα καταθέτει σε μια αίθουσα της Βουλής κι όχι σε μια δικαστική αίθουσα, μίλησε για τις ευθύνες των καθ' ύλην αρμόδιων πολιτικών και οργανισμών για την υπόθεση και υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Και σας εμπιστευόμαστε ότι θα μας εξασφαλίσετε το ζην [...] Γι' αυτό και ζητάμε από εσάς, μάλλον απαιτούμε, την απόδοση ευθυνών και την τιμωρία. [..] Δεν θα δεχτούμε τίποτα κατώτερο».

Καταθέτοντας ως μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών, η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της θανούσης 20χρονης φοιτήτριας Μάρθης Ψαροπούλου, είπε ότι δεν βρίσκεται στη Βουλή μόνη της αλλά έχοντας δίπλα της τους 57 νεκρούς, τους 180 τραυματίες και τις οικογένειές τους, σημειώνοντας ότι όσοι ανέβηκαν στο τρένο όλα τα τελευταία χρόνια ήταν τυχεροί, «εκτέθηκαν, όμως, σε κίνδυνο απώλειας της ζωής τους διότι κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους, και με δόλο τούς προέτρεπαν να το χρησιμοποιήσουν».

«Σε αυτό λοιπόν το έγκλημα, που αφορά όχι 57 ανθρώπους αλλά όλη την κοινωνία η απόδοση της δικαιοσύνης είναι μονόδρομος. Θα αποδοθεί με τον ένα ή τον άλλον τρόπο. Εύχομαι να έρθει γρήγορα μέσω της Δικαιοσύνης. Και να μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά τέτοιους θανάτους» είπε η μάρτυρας.

https://www.youtube.com/watch?v=MSiWeWPXUzY


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου