Και τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου, φάνηκε καθαρά ότι οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ) επιδιώκουν τον εκφυλισμό και την απαξίωση των διαδικασιών και επιχειρούν να οδηγήσουν ξανά τον κορυφαίο θεσμό του κλάδου στο φιάσκο του 20ου συνεδρίου.
Μέχρι τις 5:30 το απόγευμα απουσίαζαν ακόμη και τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου αυτών των παρατάξεων, όπως και οι σύνεδροι τους. Απέναντι στις άδειες πτέρυγες και την πολιτική της υπονόμευσης της ΟΛΜΕ και του κλάδου, οι σύνεδροι των Παρεμβάσεων με τις τοποθετήσεις τους άνοιξαν όλα τα καίρια ζητήματα και ανέπτυξαν τις θέσεις και τις προτάσεις του μάχιμου συνδικαλιστικού κινήματος. Το ΠΑΜΕ, σε ρόλο νέας "υπεύθυνης δύναμης" αν και από την πρώτη μέρα έχει καταγγείλει τις Παρεμβάσεις ως υπεύθυνες για την υπονόμευση του συνεδρίου, αποδεικνύεται εξαιρετικά φειδωλό στην κριτική του για τη δράση (αδράνεια) της ομοσπονδίας που ειδικά αυτή τη διετία λειτούργησε ανασταλτικά ναρκοθετώντας διαρκώς τις προσπάθειες αντίστασης που εκδηλώνονταν.
Ξεχωριστή και ελπιδοφόρα στιγμή του συνεδρίου υπήρξε η μαζική και ζωντανή παρέμβαση του Συντονιστικού Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών που με τοποθετήσεις ανέπτυξαν τα ζητήματα της αδιοριστίας και των απαράδεκτων επαγγελματικών διακρίσεων που υφίστανται ο χώρος της ελαστικής εργασίας και των συμβάσεων και στην εκπαίδευση.
Όπως είχε προαποφασιστεί, οι σύνεδροι και τα μέλη των Παρεμβάσεων αποχώρησαν από την αίθουσα την στιγμή που δόθηκε ο λόγος στους αιρετούς του κυβερνητικού συνδικαλισμού και της συνθηκολόγησης με τους αντεργατικούς νόμους (Χατζηδάκη Γεωργιάδη). Κατήγγειλαν για μια ακόμη φορά και με αυτόν τον τρόπο τις κάλπικες εκλογές των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών και ανέδειξαν την αταλάντευτη σταση με την οποία πρέπει να σταθεί ο κλάδος και το σ. κίνημα απέναντι στους αντεργατικούς νόμους και τα μέτρα χειραγώγησης, εκφυλισμού και ελέγχου των συνδικάτων.
Με μια εμβληματική ομιλία, ο κατ επανάληψη διωκόμενος από τον ΔΔΕ Πειραιά, Γιώργος Καββαδίας ως εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων έθεσε στο επίκεντρο του συνεδρίου τα μεγάλα επίκαιρα ζητήματα της πολιτικής και της εκπαίδευσης, ανατρέποντας το υποτονικό κλίμα που κυριαρχούσε στην αίθουσα μέχρι τότε.
Από τα ζητήματα του ιμπεριαλισμού, του πολέμου και της Παλαιστίνης, την πολιτική της φτώχειας της ακριβείας και των ιδιωτικοποιήσεων μέχρι τα ζητήματα της εκπαίδευσης και το πογκρόμ διώξεων, ο σύντροφος Καββαδίας με λόγο μεστό, ζωντανό και συναισθηματικό ανέπτυξε τις θέσεις και την προοπτική της αγωνιστικής γραμμής των Παρεμβάσεων. Όπως ήταν αναμενόμενο, στάθηκε ιδιαίτερα στη βιομηχανία διώξεων της ΔΔΕ Πειραιά και στα αναχώματα που έβαλε η πλειοψηφούσα παράταξη του ΠΑΜΕ στην ΕΛΜΕ, στις προσπάθειες ανάπτυξης του αγώνα για την ακύρωση τους.
Οι Παρεμβάσεις συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη, ώστε κόντρα στις επιδιώξεις των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, το συνέδριο με δημοκρατικές διαδικασίες όπως προβλέπονται από το καταστατικό να προχωρήσει αύριο στη λήψη αποφάσεων και θέσεων, που θα συμβάλουν στην αγωνιστική ανασύνταξη και απάντηση του κλάδου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου