Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ.

      Αγωνιστική Ενότητα Παρεμβάσεις Βοιωτίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ

Συναδέλφισες-φοι

Το τελευταίο διάστημα με την επαναλειτουργία των σχολείων από το ΥΠΑΙΘ και στελέχη εκπαίδευσης ασκήθηκαν πιέσεις για την  παράδοση βαθμολογίας για το α΄τετράμηνο, ώστε να καθιερωθεί πάση θυσία η ΕξΑΕ ως ισότιμη με τη δια ζώσης  εκπαιδευτική διαδικασία ,σε βάρος των μορφωτικών αναγκών και δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Στα πλαίσια αυτών των πιέσεων ζητήθηκε από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης του Νομού Βοιωτίας να δοθούν από τους διευθυντές των σχολείων τα ονόματα  των  συναδέλφων που δεν κατέθεσαν βαθμολογίες για το α τετράμηνο  .

Οι ενέργειες αυτές αντίκεινται στην κείμενη νομοθεσία και δεν μπορεί να ισχυρίζονται  ότι κάτι τέτοιο είναι υποχρεωτικό καθώς η κείμενη νομοθεσία προβλέπει ξεκάθαρα τη δυνατότητα μη κατάθεσης βαθμολογίας.

Το υπουργείο,  επιχειρώντας, όλο αυτό το διάστημα, να παρουσιάσει την εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» ως κανονικότητα, έχει προκαλέσει μία πρωτοφανή κατάσταση στα σχολεία, με τεράστιες ψυχοπαιδαγωγικές και μορφωτικές συνέπειες στους μαθητές και απαράδεκτες παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης να αποσύρει την εντολή που έχει αποστείλει στα σχολεία.

Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων , να σταματήσουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς στους συναδέλφους, να μην αποστείλουν τα ονόματα των συναδέλφων , να σταθούν δίπλα στον κλάδο  και όχι απέναντι του κάνοντας τους νεροκουβαλητές στη διοίκηση και το υπουργείο.

Καλούμε την ΟΛΜΕ  να πάρει θέση (σύμφωνα και με την σχετική απόφασή της), να παρέμβει ώστε να σταματήσει κάθε πίεση προς τους συναδέλφους και να τους καλύψει συνδικαλιστικά σε κάθε παραπέρα ενέργεια της διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου