Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΨΗΦΙΣΜΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                           Ν.Ορεστιάδα 19/ 10 /2023

Ψήφισμα B΄ΕΛΜΕ EΒΡΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ!

Όταν τα αστέρια μετράς πριν κοιμηθείς, 

να σκέφτεσαι τους άλλους.

Εκείνους που δεν έχουνε πού να πλαγιάσουν.

Όταν ελεύθερα μιλάς, να σκέφτεσαι τους άλλους.

Εκείνους που δεν τους αφήνουν να μιλήσουν…”

 Μαχμούντ Νταρουίς, εθνικός ποιητής Παλαιστίνης

Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουμε τη σταθερή και αταλάντευτη αλληλεγγύη μας στον πολύχρονο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στη συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή. Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για πατρίδα και Ελευθερία!

Εδώ και 75 χρόνια το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ε.Ε δολοφονεί έναν ολόκληρο λαό!

-  Έχει εισβάλει στη γη των Παλαιστινίων και έχει υπό κατοχή τα 3/4 των εδαφών τους, προχωρά σε εποικισμούς και ερήμωση ολόκληρων πόλεων.

-    Η δολοφονική μηχανή του Ισραήλ καθημερινά δολοφονεί αθώους, αμάχους και μικρά παιδιά οδηγεί στην απόγνωση και την απελπισία ανθρώπινες ψυχές.

-    Μόνο τα τελευταία 18 χρόνια είχε δολοφονήσει 150.000 ανθρώπους, εκ των οποίων 33.000 μικρά παιδιά.

  -  Πάνω από 2,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν υπό καθεστώς μόνιμου αποκλεισμού, σε μία ανθρώπινη φυλακή στη Λωρίδα της Γάζας.

-    Μέσα στα 375 τετραγωνικά χιλιόμετρα της Γάζας επικρατούν απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς τροφή, νερό, ρεύμα φάρμακα.

-    Τείχος απαρτχάιντ δημιουργήθηκε μετά τη δεύτερη “Ιντιφάντα” (2000), με μήκος 708 χλμ., το οποίο βρίσκεται κατά 85% μέσα στην Δυτική Όχθη, κόβοντας στα δύο χωράφια, σπίτια, περιουσίες και τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων.

Ο ελληνικός λαός και τα σωματεία των εκπαιδευτικών, έχουμε εκφράσει την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό πολλές φορές κατά το παρελθόν. Με τις πρωτοβουλίες ενάντια στον αποκλεισμό, για την ανέγερση σχολείων, με την πρωτοβουλία “ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης”. Το ίδιο κάνουμε και τώρα!

Όσο η αντιδραστική κυβέρνηση του Ισραήλ θα συνεχίζει το πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων, αυτά τα γεγονότα που βιώνουμε αυτές τις μέρες, οι αιματηρές συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες. Οι συγκλονιστικές εικόνες της ηρωικής αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού, οι εικόνες άοπλων και μικρών παιδιών που τα βάζουν με πάνοπλους στρατιώτες και τεθωρακισμένα άρματα, εμπνέουν και συγκινούν καθέναν που θέλει να λέγεται Άνθρωπος.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ! 

   -   Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον Παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία.

  -    Αγωνιζόμαστε μαζί με το εργατικό - λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα στη χώρα μας, μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου, για ελευθερία, αυτοδιάθεση και δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στην πατρική τους γη.

  -   Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις.

-     Να ηττηθεί το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ. - Κάτω ο ιμπεριαλισμός.

  -   Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας – ΗΠΑ - Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.

 -    Αγωνιζόμαστε για την Ειρήνη και την Αδελφοσύνη των λαών, με τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής.

 -    Καταδικάζουμε όλες τις φρικαλεότητες που γίνονται στο πεδίο των μαχών και οποιαδήποτε ενέργεια στρέφεται ενάντια στον άμαχο πληθυσμό.

-     Ναι στην αλληλεγγύη των λαών. Όχι στην αλληλοεξόντωσή τους.

Εκ του Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου