Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ

ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 8.30 ΜΜ.

3ος ΟΡΟΦΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ(ΚΑΔΜΟΥ & ΔΑΙΔΑΛΟΥ)

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ(THE BIG CHILL)

ΤΟΥ ΛΟΡΕΝΣ ΚΑΣΝΤΑΝ

Σκηνοθεσία: Λόρενς Κάσνταν
Πρωταγωνιστούν: Γκλεν Κλόουζ, Κέβιν Κλάιν, Γουίλιαμ Χαρτ, Τζεφ Γκόλτνμπλουμ, Μέρι Κέι Πλέις, ΤζοΜπέθ Γουίλιαμς, Τομ Μπέρεντζερ, Μεγκ Τίλι
Διάρκεια: 105' Έτος παραγωγής: 1983

Επτά άλλοτε στενοί φίλοι, φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, συναντιούνται με αφορμή την αυτοκτονία του όγδοου της παρέας Άλεξ, έπειτα από δεκαπέντε χρόνια. Απομακρυσμένοι ο ένας από τον άλλον και διαφορετικοί από τους νεαρούς εαυτούς τους πλέον, θα περάσουν ένα Σαββατοκύριακο μαζί, επαναφέροντας στη μνήμη τους φόβους, σφάλματα και όλα όσα τους κάνουν να μετανιώνουν από το παρελθόν, αλλά και ό,τι συνεχίζει να τους ενώνει στο παρόν.

Μία από τις πιο δημοφιλείς ιστορίες συνειδητοποίησης της δεκαετίας του ’80.Το να βλέπει κανείς ξανά αυτή την ταινία είναι σαν ένα συγκινητικό ταξίδι στο χρόνο, σε ένα μέρος γεμάτο με μια συναισθηματική φόρτιση απέναντι στα αισθήματα και τις προθέσεις που παραμένουν άφθαρτα και οικεία, σε αντίθεση με έναν κόσμο που επιμένει να αλλάζει αδιάκοπα. Τρυφερότητα και νοσταλγία για αυτή την συνάντηση ενός κορυφαίου καστ ηθοποιών και την αβίαστη ικανότητά τους για διακριτική υποκριτική ανάμεσα στους καλογραμμένους διαλόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου