Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Η αβάσταχτη ελαφρότητα των «ενιαίων κειμένων» των ΣΥΝΕΚ-ΠΑΜΕ-ΔΑΚΕ και η βαρύτητα της Απεργίας – Αποχής στη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση της κυβέρνησης ΝΔ

«Απεργία» στις καλένδες ή απεργιακός σχεδιασμός και σύγκρουση με την κοινωνική βαρβαρότητα;

Για τρίτη φορά από την απόπειρα έναρξης της αξιολόγησης του σχολείου πριν 3 χρόνια η Α/Α συγκεντρώνει στη Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ περίπου ίδιο ποσοστό με αυτό που είχε συγκεντρώσει στη Γ.Σ. των Προέδρων της 16/10/21, όταν πραξικοπηματικά άλλαξε θέση η ΟΛΜΕ. Το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν 55%, (41 ΕΛΜΕ) αλλά λόγω του καταστατικού της ΟΛΜΕ που απαιτεί το 66,6% των ψήφων που αντιστοιχούν στις ΕΛΜΕ για την κήρυξη απεργίας, δεν υιοθετήθηκε. Αντίθετα πέρασε με ποσοστό ελάχιστα πάνω από αυτό της Α/Α (57,3% και 43 ΕΛΜΕ) η πρόταση για ενιαία κείμενα, η οποία επειδή δεν αποτελεί απεργιακή αγωνιστική απάντηση δεν χρειάζεται πλειοψηφία 2/3.

Ο αριθμός των ΕΛΜΕ και το αντίστοιχο ποσοστό δείχνουν την πολύ σημαντική δυναμική της συγκεκριμένης μορφής αγώνα. Δείχνουν για μια ακόμη μια φορά ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν απονομιμοποιήσει και στη συνείδησή τους, αλλά και στην πράξη σε μαζικές συλλογικές διαδικασίες, όλη αυτή τη διαδικασία. Δείχνει ότι κανένας μαχόμενος εκπαιδευτικός, κανένας εκπαιδευτικός που αναπνέει την κιμωλία καθημερινά και γνωρίζει τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας των σχολείων, τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών και τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών δεν αποδέχεται την κατηγοριοποίηση και την αξιολογική κατάταξη του δημόσιου σχολείου, την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση πλευρών της λειτουργίας του.

Η Α/Α δέχτηκε επίθεση από όλες τις πλευρές του μετώπου των «ενιαίων κειμένων». Η ΣΥΝΕΚ επένδυσαν για μια ακόμη φορά σε ένα κλίμα εκφοβισμού και τρομοκράτησης για τα δήθεν δεινά που επιφέρει η Α/Α και υποστήριξαν ότι δήθεν οι Παρεμβάσεις παρασύρουν τον κόσμο σε παρανομίες, η ΔΑΚΕ (θα δώσει ενιαία απάντηση; Ανέκδοτο!) στο ίδιο μοτίβο επέμεινε ως συνήθως να μην κάνουμε τίποτα και η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ όχι μόνο πάλεψε για να περάσουν τα ενιαία κείμενα, όχι μόνο και κατέφυγε για μια ακόμη φορά σε προβοκατόρικες αναφορές ονομάτων απόντων συντρόφων μας από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και επέλεξε να παραποιήσει θέσεις ΕΛΜΕ που βρίσκονται σε Α/Α από την αξιολόγηση σχολείων νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα κάλυπτε την μεταστροφή της θέσης της υπέρ της «καλής αξιολόγησης».

Επισημαίνουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Αναλυτικά:

Η αβάσταχτη ελαφρότητα των «ενιαίων κειμένων» των ΣΥΝΕΚ-ΠΑΜΕ-ΔΑΚΕ και η βαρύτητα της Απεργίας – Αποχής στη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση της κυβέρνησης ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου