Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Βοιωτίας, την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου στη ΔΔΕ Βοιωτίας στις 14.00

 ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας σας καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 στη ΔΔΕ Βοιωτίας στις 14.00 διεκδικώντας την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων.

Όπως είναι γνωστό ο εκπαιδευτικός μετά το διορισμό του και τη συμπλήρωση μιας διετούς ευδόκιμου υπηρεσίας μονιμοποιούνταν αυτοδίκαια (άρθρο 40, ν.3528/2007). Τώρα το Υπουργείο που στοχεύει στην ατομική αξιολόγηση και την καθυπόταξη του εκπαιδευτικού, ξεκινάει την εφαρμογή της από τους νεοδιόριστους συναδέλφους, που τους θεωρεί τους πιο ευάλωτους, τους κρατά σε ομηρία και δεν τους μονιμοποιεί, αν δεν τους αξιολογήσει. Τους μετατρέπει σε δούρειο ίππο, για να γενικεύσει την αξιολόγηση σε όλη την έκταση της εκπαίδευσης.

Όμως όλοι και όλες οι εκπαιδευτικοί θα σταθούμε στο πλευρό των νεοδιόριστων συναδέλφων και θα αγωνιστούμε για την ανατροπή της αξιολόγησης και την απρόσκοπτη μονιμοποίησή τους

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

 ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δυστυχώς και φέτος η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της υποχρηματοδότησης της δημόσιας παιδείας με περικοπές στον προϋπολογισμό και του 2023. Συγκεκριμένα μετά τους 3500 μόνιμους διορισμούς που ουσιαστικά καλύπτουν μόνο τις αποχωρήσεις εκπαιδευτικών, τη φετινή σχολική χρονιά απαιτούνται προσλήψεις πάνω από 47.000 αναπληρωτών/τριων για την κάλυψη των τεράστιων κενών!

Ωστόσο, αν και βρισκόμαστε στα μέσα του Νοεμβρίου στο νομό μας υπάρχουν ακόμη σοβαρά κενά σε όλες τις ειδικότητες Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης και την Παράλληλη Στήριξη. Συνολικά υπολογίζεται ότι έχουμε περισσότερα από 35 κενά ενώ το πρόγραμμα Για Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ δεν έχει ακόμη αρχίσει. Από την άλλη, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια, δίνεται σωρεία υπερωριών στους συναδέλφους προκειμένου να μην γίνονται ορατές οι συνέπειες των κενών. Με μπαλώματα και εντατικοποίηση της εργασίας των εκπαιδευτικών δεν λύνονται τα προβλήματα στην εκπαίδευση.

Διεκδικούμε την κάλυψη όλων των πάγιων κενών με μόνιμους/ες εκπαιδευτικούς που είναι η μόνη απάντηση τόσο στο ζήτημα της αδιοριστίας όσο και της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων.

.ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου