Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Ποιοι και γιατί αφήνουν ακάλυπτους τους εκπαιδευτικούς για τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές

Τεράστιες οι ευθύνες του κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ που αφήνει ακάλυπτο τον κλάδο για τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές

Η ΑΣΕ –ΠΑΜΕ παρακολουθητής των εξελίξεων

Έχουν περάσει σχεδόν 2 βδομάδες από την 1/11/2023 όταν το υπουργείο Παιδείας για πολλοστή φορά προσέφυγε στα δικαστήρια και «κατάφερε» να χαρακτηριστεί παράνομη η Α/Α από μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές που είχε κηρύξει η Γ.Σ. προέδρων στις 21/10/2023.

Φυσικά και δε μας εκπλήσσει το γεγονός αυτό, όπως και η προσφυγή του υπουργού μιας κυβέρνησης που χρησιμοποίει την αντιαπεργιακή νομοθεσία που η ίδια έχει θεσπίσει. Άλλωστε η προσφυγή αποτελεί συνέχεια των απειλών, των διώξεων και της τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών με αφορμή την αξιολογική διαδικασία.

Δεν μας προκαλεί λοιπόν έκπληξη η συνολική στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου. Εξάλλου έχουν δώσει δείγματα γραφής το προηγούμενο διάστημα: ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο υπουργός, ο Γ.Γ. συμπεριφέρονται ως κοινοί εκβιαστές και κουνούν τον νόμο που αυτοί έχουν ψηφίσει για ανάλογες περιστάσεις, απέναντι στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς απειλώντας θεούς και δαίμονες.

Εκείνο όμως που μας προκαλεί κυριολεκτικά οργή είναι η στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Επισημαίνουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Γιατί ο κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ αφήνει ακάλυπτο τον κλάδο για τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές. Οι ευθύνες της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου