Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Κι ήθελε ακόμη…

Προβάλλεται η παιδεραστία, η εκπόρνευση των ανήλικων νέων, καθώς και ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές πρακτικές αντίθετες προς την ανθρώπινη φυσιολογία και επικίνδυνες για τη σωματική υγεία (...), προσβάλλεται βάναυσα ο θεσμός της οικογένειας».

«Η ανηθικότης θα παταχθεί προς όλας τας κατευθύνσεις. Και ουδείς θα διαφύγη. Τα αντικοινωνικά αυτά στοιχεία (σεξουαλικώς ανώμαλοι τύποι κ.λπ.) τα φέρω εις την περιφρόνησιν της κοινής γνώμης. Συνιστώ και πάλιν εις τους γονείς να προσέχουν και να ελέγχουν τας εξόδους των τέκνων των διότι τότε μόνον είναι δυνατόν να διασωθούν από τον βούρκον και τον κατήφορον της καταστροφής και του ολέθρου...».

Τι είναι αυτά τα αποσπάσματα; Το πρώτο είναι το σκεπτικό του επικεφαλής του κόμματος της Νίκης, Δημήτρη Νατσιού, βάσει του οποίου κατήγγειλε (συμπτωματικά ελάχιστες ημέρες πριν από την 50ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου) στο ΕΣΡ την τηλεοπτική σειρά Milky Way του Βασίλη Κεκάτου. Ανάλογο ύφος και περιεχόμενο έχουν οι καταγγελίες του και για άλλες τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, τραπ τραγούδια κ.ά

Το δεύτερο είναι το σκεπτικό του διαβόητου χουντικού υπουργού Δημόσιας Τάξης, Ιωάννη Λαδά, όπως διατυπώθηκε μετά τη γνωστότερη χουντική «επιχείρηση αρετής», το λεγόμενο «Μπλόκο της Καλογρέζας», τον Οκτώβριο του 1968, όταν συνελήφθησαν 30 άτομα με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας (βλ. βιβλίο «Καιάδας» του Λουκά Θεοδωρακόπουλου, 1976).

Η δράση της χούντας και κατά των ομοφυλοφίλων και κατά της τέχνης (με τον ατελείωτο κατάλογο της λογοκρισίας) ήταν γνωστή. Σήμερα βέβαια με το σκεπτικό της Νίκης πολλοί γελούν. Το κόμμα αυτό όμως εκπροσωπεί το 3,7% των ψηφοφόρων. Όπως το 4,44% εκπροσωπεί ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης, που πρώτος είχε βγει να καταγγείλει ότι το Milky Way «εκπορνεύει παιδιά!». Οσο για τους «Σπαρτιάτες» (4,68%), ο μέχρι πρότινος βουλευτής τους και νυν ανεξάρτητος Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς υπήρξε εκτός από δικηγόρος «συνδεδεμένος» με τον Κασιδιάρη και ο άνθρωπος που ξιφούλκησε στα κανάλια ενάντια στη δασκάλα που προέβαλε στους μαθητές της το προτεινόμενο από το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα CinEd «Αγόρια στο ντους» του Κ. Ζέτερμπεργκ.

Τι εννοώ; Ό,τι ακριβώς εννοούσε ο Μανόλης Αναγνωστάκης όταν έγραφε πριν από τη χούντα: «Έβλεπα τώρα/Πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω».

https://www.efsyn.gr/nisides/411962_ki-ithele-akomi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου