Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε, βάζουμε λουκέτο στα σχολεία ! Να ανατρέψουμε την επέλαση μέτρων!

       Αγωνιστική Ενότητα Παρεμβάσεις Βοιωτίας

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/2 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! 

ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθεται στην κοινωνική πλειοψηφία, επιδιώκοντας να περάσει το σύνολο των άδικων μέτρων έχει ανάγκη η αστική τάξη στη χώρα μας, αυξάνοντας την κερδοφορία των ολιγαρχών.

Μπαράζ αντιεκπαιδευτικών μέτρων ενάντια σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (ιδιωτικά ΑΕΙ, αξιολόγηση, Νομοσχέδιο για Τεχνική Εκπαίδευση, νέα σκληρά ταξικά εξεταστικά συστήματα, ΑΣΕΠ, κ.ά.) προώθηση αντιλαϊκών μέτρων (ακρίβεια, χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων με τους νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, παραπέρα ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, κ.ά.) που θα ενταθούν, στο πλαίσιο αυστηρής τήρησης του Συμφώνου Σταθερότητας που επιβάλει η ΕΕ από το 2024

Την ίδια στιγμή, η κερδοφορία κεφαλαίου- επιχειρήσεων αυξάνεται κατά δις ευρώ, ενώ οι σκανδαλιστικές δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα και στρατιωτικές αποστολές των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ γονατίζουν τον λαό, εμπλέκοντας παράλληλα τη χώρα μας σε άμεσο πολεμικό κίνδυνο για συμφέροντα κυρίως των εφοπλιστών που δεν πληρώνουν φόρους.

ΤΙ ΓIΝΕΤΑΙ όμως ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ;

Οι κοινωνικές ομάδες ασφυκτιούν και εξεγείρονται:

Οι αγώνες των φοιτητών με καταλήψεις και μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και συγκεντρώσεις κάθε εβδομάδα με πανεκπαιδευτικά χαρακτηριστικά και τη συμμετοχή εκπαιδευτικών σωματείων και μαθητών, οι αγώνες των εκπαιδευτικών και των αγροτών με τα μπλόκα σε όλη τη χώρα, οι αγώνες των εργαζομένων και η γενικευμένη δυσαρέσκεια της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε, βάζουμε λουκέτο στα σχολεία !

Η 28η Φλεβάρη μπορεί με την συμμετοχή σου να σηματοδοτήσει μέρα αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών (μεταφορές, υγεία, παιδεία, ρεύμα, νερό, κλπ) που οδηγεί σε εγκλήματα, βάζοντας το κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές! Η απεργία αυτή είναι η αφετηρία για να ενωθούν και να κλιμακωθούν οι αγώνες με παλλαϊκά συλλαλητήρια, απεργίες για ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης που ρημάζει τις ζωές μας.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ!

  • Η κυβέρνηση της ΝΔ, παρακάμπτει το Σύνταγμα, καταργώντας το άρθρο 16, καταθέτει νομοσχέδιο ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ για την πλήρη ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση - επιχειρηματικοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου.

  • Με το νέο νομοσχέδιο που ψήφισε παραδίδει τη δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση στον έλεγχο ολιγαρχών

  • Προαναγγέλλει νέους νόμους και ρυθμίσεις που υπονομεύουν τα πτυχία, την προϋπηρεσία και την εκπαίδευση: την «ελεύθερη» επιλογή σχολείων που οδηγούν στην κατηγοριοποίηση και την διάλυση των σχολείων, εθνικό απολυτήριο συνδεδεμένο με την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων σε όλες τις τάξεις του λυκείου, νέες εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ).

  • Σκληραίνουν την στάση τους στην υποτιθέμενη αξιολόγηση, από τους διευθυντές σχολείων στα άλλα πεδία, το Α2 και το Β, με ένα νέο Γολγοθά να περιμένει τους νεοδιόριστους και όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς με στόχο η αξιολόγηση να συνδεθεί με μισθούς, πριμ παραγωγικότητας, άρση της ακώλυτης μισθολογικής, υπηρεσιακής και βαθμολογικής εξέλιξης και ανάκληση της ίδιας της μονιμότητας.

Είναι σήμερα εμφανές πως ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της τεχνικής εκπαίδευσης, η αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, τα άλλα αντιεκπαιδευτικά μέτρα για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, εντάσσονται σε μια συνολική αντιεκπαιδευτική επίθεση διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης για άλλους και στην εξάρτηση των πολλών από τα μονοπώλια του κέρδους.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

  • Την ίδια στιγμή η ακρίβεια και οι αυξήσεις στην ενέργεια κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη διαβίωση των λαϊκών νοικοκυριών.

  • Συνεχίζεται το χτύπημα συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, μέσω της βιομηχανίας των πειθαρχικών διώξεων των εκπαιδευτικών.

  • Συγκαλύπτουν το έγκλημα των Τεμπών.

  • Ο έλεγχος της ελευθερίας και της δημοκρατίας στηλιτεύεται ακόμα και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

  • Συμμετέχει ενεργά στην Ουκρανία και στηρίζει το Ισραήλ την ώρα που η Γάζα ισοπεδώνεται από τον ισραηλινό στρατό κατοχής, υπηρετώντας τα σχέδια των ΗΠΑ σε Λίβανο, Υεμένη και αλλού.

ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ, ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Να παραμείνουν δημόσια τα πανεπιστήμια και τα σχολεία και η παιδεία να είναι δημόσιο αγαθό, για να μην συνεχιστεί η φτωχοποίηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Οι καταλήψεις δεκάδων πανεπιστημιακών σχολών, οι πολύμορφες μαθητικές κινητοποιήσεις και η συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών στα μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια το προηγούμενο διάστημα, ο αγώνας των εκπαιδευτικών κατά της αξιολόγησης με ισχυρό το όπλο της απεργίας αποχής και τις στάσεις εργασίας για να μην μπει κανένας αξιολογητής στην τάξη, δείχνουν ότι ο κόσμος της εκπαίδευσης δίνει μια μεγάλη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν πανεπιστημίου και σχολείου και θα συνεχίσει να τη δίνει αν τα σωματεία με συντεταγμένο τρόπο συνεχίσουν τον αγώνα.

Αγωνιζόμαστε για :

  • Να μην ψηφιστεί το νσχ. για τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλες/όλους. Νίκη στον αγώνα των φοιτητών/φοιτητριών. Να σταματήσει η αξιολόγηση, να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης, άμεση ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων. Να μην εφαρμοστούν τα μέτρα ιδιωτικοποίησης της τεχνικής εκπαίδευσης. 20.000 μόνιμους διορισμούς στη Β/θμια τώρα - μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, άμεση εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων. Ενιαίο δημόσιο και δωρεάν 12χρονο, υποχρεωτικό σχολείο για όλα τα παιδιά με υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση. Όχι στο σχολείο των δεξιοτήτων και των δήθεν «αρίστων» και της ταξικής διαλογής.

  • Να αυξηθούν τώρα οι μισθοί στα 1.200€ καθαρά στον πρωτοδιόριστο και ανάλογες αυξήσεις σε όλα τα ΜΚ, Συνεχής αύξηση-αναπροσαρμογή των μισθών με βάση τον τιμάριθμο .Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Επιστροφή του ΜΚ που παρακρατήθηκε. Σε κάθε περίπτωση να υπολογιστεί τώρα η κλεμμένη διετία 2016-2017 στο χρόνο μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων. Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλες/ όλους. Αξιοπρεπείς συντάξεις στα 30 χρόνια δουλειάς ή στα 58 έτη ηλικίας (55 για τις γυναίκες). Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων (Κατρούγκαλου-Βρούτση, κλπ)

  • Μέτρα κατά της ακρίβειας: κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής,

  • Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων και όλα τα βασικά αγαθά με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους. Πλαφόν στις τιμές πετρελαίου, βενζίνης και ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος με αναδρομική ισχύ. Χαμηλά ενοίκια. Προστασία της πρώτης κατοικίας από τις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Εθνικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο στην ενέργεια και τους τομείς των κοινωνικών αναγκών – κοινή ωφέλεια, πρώτα απ’ όλα της ενέργειας, των τροφίμων, των τραπεζών, κλείσιμο των χρηματιστηρίων ενέργειας και τροφίμων.

  • Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους. Καμιά δίωξη – Όχι στο χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Κατάργηση των νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη που δημιουργούν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου