Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Προβολή του ντοκιμαντέρ «BACKPACK FULL OF CASΗ»

Προβολή του ντοκιμαντέρ «BACKPACK FULL OF CASΗ»

 («Τσάντα γεμάτη δολάρια») 

Η ΕΛΜΕ Εύβοιας & η ΕΛΜΕ Φωκίδας σας καλούν να δείτε ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ... ντοκιμαντέρ αποκάλυψη... είναι προβολή για το μέλλον της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Μην το χάσετε!

Πέμπτη 15/2, στις 7.30μμ,

διαδικτυακά ακολουθώντας το λινκ

https://us02web.zoom.us/j/85416809286?pwd=QzRJYzhOOTEremwwTVU2d1BuS1llQT09    

Ιστορίες από την εκπαίδευση στις Η.Π.Α ή πως η ιδιωτικοποίηση, η εμπορευματοποίηση και η αξιολόγηση διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση

Προλογίζει η εκπαιδευτικός Αιμιλία Τσαγκαράτου,

μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Σελιδοδείκτης, το οποίο το έφερε στην Ελλάδα αγοράζοντας τα δικαιώματα και το μετάφρασε.

  Εδώ και δύο χρόνια, στην Ελλάδα, οι εκπαιδευτικοί του δημόσιου σχολείου δίνουμε μια ιστορικής σημασίας μάχη ενάντια στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Μια διάλυση που έχει επιχειρηθεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια μέσω της υποχρηματοδότησης-υποστελέχωσης των δημόσιων σχολείων και της απαξίωσης της δουλειάς χιλιάδων εκπαιδευτικών. Μια διάλυση που επιχειρείται να ολοκληρωθεί μέσα από τις διαδικασίες της αξιολόγησης και της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων που χωρίζουν τα σχολεία σε «καλά» & «κακά», κάνουν τη γνώση εμπόρευμα προς πώληση, ενισχύουν τις  ανισότητες, σμπαραλιάζουν οποιαδήποτε έννοια ελευθερίας, δημοκρατίας, συνεργασίας στο όνομα του ανταγωνισμού και της αποτελεσματικότητας.

    Η ταινία πραγματεύεται την αυξανόμενη ιδιωτικοποίηση και επιχειρηματικοποίηση  της εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, μέσω των σχολείων charter, των σχολείων με κουπόνια και των ηλεκτρονικών σχολείων. Με παραδείγματα από τη Φιλαδέλφεια, τη Νέα Ορλεάνη, το Νασβίλ και άλλες πολιτείες αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο διαλύεται η δημόσια εκπαίδευση στη χώρα και  το πώς οι κρατικές δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση  πηγαίνουν στις τσέπες των μεγάλων ιδιωτικών σχολείων-επιχειρήσεων αντί για τα δημόσια σχολεία.

   «Πρωταγωνιστές» της είναι οι  εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές  που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, ενάντια στο σχολείο της αγοράς και της εμπορευματοποίησης.

   Θα δούμε πόσα σχολεία έκλεισαν στην Αμερική, πόσες χιλιάδες εκπαιδευτικοί απολύθηκαν και χιλιάδες μαθητές "διώχτηκαν" από τα σχολεία... Βλέποντάς το θα καταλάβουμε σε ζωντανό χρόνο που θα πάει η εκπαίδευση στη χώρα μας αν αφήσουμε να πραγματοποιηθούν  οι ίδιες αλλαγές και στη χώρα μας.

Σας περιμένουμε!

ΟΧΙ  ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

Το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ.

https://www.backpackfullofcash.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου