Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

«Ο αγώνας των αγροτών είναι όλου του λαού»

Στο πλευρό των αγροτών τάσσονται οι εκπαιδευτικοί, δηλώνοντας την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα τους. 

Σε ανακοίνωσή τους  οι Παρεμβάσεις Δ.Ε.& Π.Ε τονίζουν πως καταδικάζουν την καταστολή των κινητοποιήσεών τους.

«Η νέα ΚΑΠ έχει μειωμένη χρηματοδότηση με τα επιχειρηματικά σχήματα και συμφέροντα να έχουν προτεραιότητα στις χρηματοδοτήσεις και επιδοτήσεις. Οι πλούσιοι και οι ιδιοκτήτες μεγάλων εκτάσεων φτιάχνουν «αγροτικές εκμεταλλεύσεις», μπαίνουν στο «λεγόμενο μητρώο αγροτών» με μεγάλα προνόμια,  ενώ οι εργατοαγρότες-αγροτοεργάτες και οι φτωχομεσαίοι αγρότες ξεκληρίζονται. Αυτό γίνεται σε μια περίοδο που ο λαός προσπαθεί να στηριχτεί και στα αγροτικά εισοδήματα για να επιβιώσει», επισημαίνουν.

Παράλληλα, συμπληρώνουν πως «το συλλαλητήριο στις 20/2, η πανεκπαιδευτική και πανυγειονομική κινητοποίηση στις 22/2,  η πανεργατική απεργία στις 28/2 να είναι η αρχή για κοινό αγώνα όλων των αγωνιζόμενων με συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με νέες ΓΣ και νέα πανεργατική απεργία αμέσως μετά μέχρι την Νίκη - για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης ΕΕ κεφαλαίου, για να χάσουν από τα κέρδη τους οι μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα εργαζόμενων, αγροτών και νεολαίας».

Αναλυτικά:

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕ&ΔΕ: ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ! Όλοι κι όλες  στη διαδήλωση στις 20/2/2024 στις 6:00 μ.μ. Σύνταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου