Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Παρεμβάσεις ΔΕ-ΠΕ: Στην τρομοκρατία του Υπουργείου, απαντάμε με ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας

Για τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που εστάλη στα σχολεία οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ και οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ υποστηρίζουν ότι «έχει να συμβεί από την εποχή της χούντας» το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας προχωρούν τώρα σε παύση στελεχών εκπαίδευσης (διευθυντών και προϊσταμένων).

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο (κατ’ όνομα) της Παιδείας αφού έστειλαν 14 φορές στα δικαστήρια τα εκπαιδευτικά σωματεία και Ομοσπονδίες, με σκοπό να σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα μας ενάντια στην εμπορευματοποίηση και το νεοεπιθεωρητισμό αφού δεν κατάφεραν να επιβάλουν τη συνθηκολόγηση άνευ όρων του εκπαιδευτικού σώματος, το οποίο με ιστορικές μαζικές συνελεύσεις αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα προχωρούν τώρα σε παύση στελεχών εκπαίδευσης (διευθυντών και προϊσταμένων), γεγονός που έχει να συμβεί από την εποχή της χούντας!» τονίζουν.

«Οι στιγμές είναι ιστορικές για τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Πάνω από 42 χρόνια το εκπαιδευτικό κίνημα δεν έχει αφήσει να προχωρήσει η αξιολόγηση παρά τις προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων από το 1990 και μετά. Το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να απαντήσει στις προκλήσεις και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής. Τώρα είναι η στιγμή να απαντήσει στο υπουργείο και την κυβέρνηση κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις του, δυναμώνοντας τη συμμετοχή στην απεργία –αποχή και απαντώντας με άμεση απεργιακή κινητοποίηση» προσθέτουν.

Η ανακοίνωση των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων ΠΕ και των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων ΔΕ

Ως εδώ! Κάτω τα χέρια σας από τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς! Στην τρομοκρατία του Υπουργείου, απαντάμε με ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να κηρύξουν άμεσα απεργία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου