Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΣ

ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής
Προτάσεις προς τη ΓΣ της ΕΛΜΕ

 Α.  Πλαίσιο αιτημάτων  με βάση όσα έχουν αποφασιστεί από το 16ο Συνέδριο
και τις πρόσφατες Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ.

1.     Αύξηση των δαπανών για την παιδεία από το 2,18% στο 5% του ΑΕΠ.
2.  Όχι στην κατεδάφιση της Δημόσιας Παιδείας. Να ανατραπεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος για το «νέο σχολείο-σφαγείο». Αγωνιζόμαστε για πραγματικά 12χρονο Δημόσιο Δημοκρατικό και Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά. 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και ολιγομελή τμήματα ειδικά στα ΕΠΑΛ.
3.     Κανένας εκπαιδευτικός και μαθητής δεν περισσεύει. Να επανέλθουν πίσω όλοι οι συνάδελφοί μας που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και όλοι οι τομείς κι οι ειδικότητες.
4.  Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών άμεσα, όσων είναι διοριστέοι από το 2008 και από τους πίνακες αναπληρωτών-ωρομισθίων. Με βάση την προϋπηρεσία (να προσμετρηθεί συνολικά από το 2010) και την ημερομηνία λήψης πτυχίου, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά. Όχι στις ελαστικές μορφές εργασίας. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
5.  Να ανατραπεί όλο το αυταρχικό – αντιδραστικό πλαίσιο της αξιολόγησης. Να καταργηθούν όλοι οι σχετικοί νόμοι και ο νόμος για το Μισθολόγιο. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή για όλους τους εργαζομένους.
6.     Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου μας στην προ του 2013 κατάσταση.
7
.  Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και
συντάξεις. Να ζούμε με αξιοπρέπεια με τις οικογένειές μας. Επαναφορά του μισθού του πρωτοδιόριστου στα επίπεδα του 2009. Καμιά περικοπή σε συντάξεις  και εφ’ άπαξ, πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια.
8.     Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Άμεση κατάργηση του νέου πειθαρχικού (4093/12 και 4057/12) και διακοπή κάθε δίωξης για συνδικαλιστική δράση.
9.    Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια – Ασφάλιση – Ρεύμα - Νερό είναι λαϊκά δικαιώματα και ανήκουν στο λαό. Αγωνιζόμαστε υπέρ όλων των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.
10. Όχι στη νέα φοροεπιδρομή με ΕΝΦΙΑ κλπ. Δεν χρωστάμε – Δεν πληρώνουμε.

 Β. Πρόγραμμα δράσης με βάση την εισήγηση της ΟΛΜΕ και τις θέσεις των παρατάξεων. 

1.  Αγώνας διαρκείας, παρατεταμένος, πολύμορφος, αποφασιστικός κι απεργιακός (2ήμερες, 3ήμερες, 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες,) με Γ. Συνελεύσεις που θα καθορίζουν ανάλογα με τις εξελίξεις την έκβασή του.
2. Επιδιώκουμε ο αγώνας να πάρει πανεκπαιδευτικά, πανδημοσιοϋπαλληλικά και πανεργατικά χαρακτηριστικά. Στηρίζουμε - υλοποιούμε το πρόγραμμα δράσης της ΑΔΕΔΥ.
3. Τα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ μετά τις Γ.Σ. παίρνουν μέτρα και πρωτοβουλίες αγωνιστικού συντονισμού με όλες τις ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία σε όλους τους νομούς (κοινοποίηση της απόφασης, ανοιχτό κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις, επιμέρους και κοινές συναντήσεις, κοινό βηματισμό με ταυτόχρονες και παράλληλες διαδικασίες, όπως κοινές συνεδριάσεις Δ.Σ., συνελεύσεις, ενημερώσεις, συνεντεύξεις). Ακόμη, συγκροτούμε σε όλα τα επίπεδα απεργιακές επιτροπές, που θα έχουν και την ευθύνη συνεργασίας με τους άλλους κλάδους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
4.  Επιδιώκουμε την οργάνωση μεγάλων συλλαλητηρίων. Αρχικά για την παιδεία πανελλαδικά στις 3 - 4/10/, αξιοποιώντας την παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού στις 5/10. Και για την αξιολόγηση με πρόταση στην ΑΔΕΔΥ για πανδημοσιοϋπαλληλική κινητοποίηση (συλλαλητήριο, στάση ή απεργία) στις 10 Οκτώβρη, ημέρα της εκδίκασης στο ΣτΕ της σχετικής προσφυγής της ΑΔΕΔΥ.
5.  Υλοποιώντας τις απόφαση της ΑΔΕΔΥ, 21/8/ & 17/9/, με τις οποίες αποφασίστηκε η προκήρυξη Απεργίας – Αποχής, η ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ κηρύσσει Απεργία – Αποχή για τους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  «από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ152/13) των εκπαιδευτικών και της αυτοαξιολόγησης–αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10)». Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, Διευθυντές σχολείων και Σχολικούς Συμβούλους να μη συμμετάσχουν σε καμιά διαδικασία με την οποία υλοποιείται το παραπάνω νομοθετικό πλαίσιο για την Αξιολόγηση
6. Στηρίζουμε με αποφάσεις μας διεκδικήσεις, αιτήματα και μορφές πάλης των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις τους και στην καμπάνια της ΟΛΜΕ για οικονομική στήριξής του με έμφαση στη δράση ανά ΕΛΜΕ. Η ΟΛΜΕ να ζητήσει από το υπουργείο οι συνάδελφοι να έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
7.  Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να αξιοποιήσει το αγωνιστικό κλίμα που διαμορφώθηκε στους δημοσίους υπαλλήλους, με τη μαζική ανυπακοή στην αξιολόγηση και τη μαζική συμμετοχή στις συνελεύσεις. Το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ να συνεδριάσει και να αποφασίσει αντίστοιχη μορφή αγώνα με την ΟΛΜΕ, την οποία και να θέσει για έγκριση σε όλες τις συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και στις ομοσπονδίες.
8.  Ο απεργιακός αγώνας να ξεκινήσει τον Οκτώβρη και να απλωθεί και στο Νοέμβρη. Γιατί ο εντεινόμενος αγώνας κατά της αξιολόγησης στο Δημόσιο και τα συλλαλητήρια ως τις 10/10 θα έχουν προετοιμάσει το έδαφος ώστε να περάσουμε στην επόμενη φάση, την απεργιακή. Η συγκεκριμενοποίηση της απεργιακής μορφής (2ήμερες, 3ήμερες, 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες) να γίνει μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων με τα υπόλοιπα σωματεία κι ομοσπονδίες. Ο απεργιακός αγώνας κι η συγκεκριμένη μορφή του να τεθεί για έγκριση σε νέες Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου ως την Παρασκευή 16/10 (ενδεικτική ημερομηνία).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου