Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
                                                                                                                       ΛΙΒΑΔΕΙΑ 4/2/2015
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι.
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο πυκνών πολιτικών εξελίξεων που προφανώς θα έχουν ως απόρροια αλλαγές και στα εργασιακά του κλάδου μας αλλά και στην παιδεία γενικότερα .Ακριβώς για τον λόγο αυτό, είναι ανάγκη στο επόμενο διάστημα να είμαστε κοντά στο σωματείο μας και την ομοσπονδία μας και να αγωνιστούμε μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες στην κατεύθυνση των αποφάσεων του 16ου συνέδριου της ΟΛΜΕ και των γενικών μας συνελεύσεων
     ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
1.      Επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων εκπαιδευτικών, κατάργηση διαθεσιμότητας, επανίδρυση τομέων και ειδικοτήτων της ΤΕΕ και επιστροφή των συναδέλφων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα . Να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες και οι διοικητικοί των ΑΕΙ2.   
2. Κατάργηση του νομικού πλαισίου αξιολόγησης– χειραγώγησης,  και της σύνδεσης με βαθμολόγιο , μισθολόγιο. Κατάργηση του αντιδημοκρατικού πειθαρχικού δίκαιου και των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων.
3.     Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και όλων των ρυθμίσεων για το νέο Λύκειο και ρυθμίσεις με στόχο την 12 χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση . 
4.     Μέτρα για την αποφασιστική μείωση των ανισοτήτων στην εκπαίδευση , βοήθεια στους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.
5.     Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών από την ενιαία λίστα αναπλήρωσης και τις ήδη υπάρχουσες λίστες του ΑΣΕΠ.
6.     Επανίδρυση των σχολείων που καταργήθηκαν χωρίς παιδαγωγικά και κοινωνικά κριτήρια. Επαναλειτουργία ΠΔΣ και ενισχυτικής διδασκαλίας με διορισμούς εκπαιδευτικών.
     ΑΚΟΜΗ
     Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για:
1.      Μείωση του αριθμού των μαθητών / μαθητριών ανά τμήμα
2.     Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και επαναφορά του ωραρίου στην προ του 2013 κατάσταση.
3.     Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας , νέο μισθολόγιο με πρόβλεψη για ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη και  αυξήσεις στους νεοδιόριστους .
4.     Σταδιακή κάλυψη των απωλειών των συντάξεων , κύριων και επικουρικών και  πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια χωρίς όριο ηλικίας.
5.     Κατάργηση των αντιδραστικών διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου για τους Δ.Υ
6.     Εκδημοκρατισμός της διοίκησης της εκπαίδευσης , κατάργηση καθηκοντολογίου και ανάδειξη του συλλόγου διδασκόντων σε βασικό όργανο διοίκησης με συντονιστή τον διευθυντή /διευθύντρια .
7.     Αλλαγή της σύνθεσης των υπηρεσιακών συμβουλίων με 3 αιρετούς και 2 διοικητικούς
ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
                 
    Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γραμματέας

Πάγκαλος  Γιάννης                                 Χρυσαφόπουλος Κων/νος                                          
                                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου