Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ : Το 3ο Μνημόνιο είναι εδώ!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΑΛΩ, Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ, ΤΟ 3Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Προτιμώ απείρως περισσότερο τους όποιους κινδύνους της ελευθερίας
 από την ασφάλεια της βέβαιης δουλείας»
                                                                                                                           Κικέρωνας
Τελικά είναι πλέον ΓΕΓΟΝΟΣ: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέκυψε ολοκληρωτικά και ταπεινωτικά στις πιο παράλογες κι εξωφρενικές απαιτήσεις των Ευρω-κρατών και το πρώτο πακέτο των νέων μέτρων-προαπαιτούμενων του 3ου Μνημονίου κυρώθηκε προχθές στη Βουλή με τις πιο κατάπτυστα πραξικοπηματικές διαδικασίες αντίστοιχες με αυτές των δύο προηγούμενων Μνημονίων! Μετά από ένα 5μηνο συνεχών διαπραγματεύσεων, Συναντήσεων κορυφής Ευρωπαίων ηγετών, διαδοχικών ολονύκτιων και μεταμεσονύχτιων Eurogroup, διαβουλεύσεων τεχνικών κλιμακίων, που στο τέλος κατέληξαν σε εκβιαστικά και ταπεινωτικά τελεσίγραφα, η κυβέρνηση με τεράστια ευθύνη του Πρωθυπουργικού επιτελείου, παρά το μεγαλειώδες ΟΧΙ στο ιστορικό δημοψήφισμα, έκρινε πως δεν είχε άλλη επιλογή από την άνευ όρων παράδοση σε μία ατιμωτική Συμφωνία και τον οριστικό ενταφιασμό όλων των προεκλογικών και προγραμματικών της δεσμεύσεων! Έχοντας επιδείξει πρωτοφανή πολιτική αφέλεια απέναντι στις ολοφάνερες προθέσεις των Ευρω-κρατών, αρνούμενη να παραδεχτεί το προφανές, πως οι ηγετικοί κύκλοι της ΕΕ δεν είχαν την παραμικρή διάθεση για τον πιο ελάχιστο συμβιβασμό, έχοντας την αυταπάτη ότι εντός ευρώ και ΕΕ μπορεί να υπάρξει μια άλλη πολιτική , η κυβέρνηση και η διαπραγματευτική της ομάδα διαβεβαίωναν μέχρι και την τελευταία στιγμή και αφού έκαναν την μία παραχώρηση μετά την άλλη πως « ένας αμοιβαία επωφελής συμβιβασμός είναι εφικτός και επικείμενος»! Και όταν τελικά οι «Θεσμοί» έστειλαν το εκβιαστικό τους τελεσίγραφο ζητώντας επιπλέον μέτρα 12 δις, και αφού προσέφυγε σε ένα ιστορικό δημοψήφισμα, που οδήγησε στη νίκη ενός ΟΧΙ με 61.3%, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκρινε πως δεν «υπήρχε εναλλακτική λύση» εκτός από την άνευ όρων παράδοση στις εκβιαστικές αξιώσεις των «Θεσμών»! Και φθάνουν τώρα να δικαιολογήσουν αυτήν την ολέθρια επιλογή με καταστροφολογικά σενάρια για «χαώδη έξοδο από το Ευρώ» με ψευτο-επιχειρήματα που θα τα ζήλευαν ακόμη και ο Πρετεντέρης και οι τηλε-περσόνες του ΣΚΑΪ!
Χωρίς την παραμικρή διάθεση ειλικρινούς αυτοκριτικής το Πρωθυπουργικό επιτελείο επιχειρεί να πείσει μία ρημαγμένη από 5 χρόνια εφαρμογής μίας αιματηρής λιτότητας κοινωνία πως ο η έλλειψη χρόνου και η απουσία προετοιμασίας δεν άφηναν άλλη επιλογή εκτός από την πλήρη και άτακτη υποχώρηση! Παραλείπουν βολικά και σκόπιμα να μας εξηγήσουν για ποιο λόγο μέσα σε αυτούς τους 5 μήνες δεν κατήρτισαν ένα Σχέδιο Β ρήξης και αποτροπής της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας σε περίπτωση του όλο και πιο φανερού αδιεξόδου των διαπραγματεύσεων, γιατί επέμειναν να πιστεύουν σε ανεδαφικά οράματα για «ένα Σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα» την ώρα που οι Ευρωπαίου απέρριπταν κάθε ιδέα για κούρεμα του χρέους, γιατί δεν θωράκισαν το τραπεζικό σύστημα με ελέγχους στη ροή κεφαλαίων αλλά το έπραξαν με τον πιο ξαφνικό τρόπο και όταν τα πράγματα έφτασαν στο αμήν- με δεδομένη, μάλιστα, την πλήρη εξάρτηση των χρεοκοπημένων τραπεζών από την ρευστότητα της ΕΚΤ! Και τώρα επικαλούνται τη δική τους εγκληματική έλλειψη προετοιμασίας για το χειρότερο, που όλοι έβλεπαν να έρχεται εκτός από το αισιόδοξο πρωθυπουργικό επιτελείο, για να δικαιολογήσουν την περαιτέρω υποδούλωση της χώρας σε ένα 3ο Μνημόνιο, την πατρότητα οποίου επάξια διεκδικούν με την εγκληματική τους αφέλεια και την εφαρμογή του οποίου καλούνται να φέρουν σε πέρας συμμαχώντας με την Τρόικα Εσωτερικού ( ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ)!
Κι όμως! Η έλευση του 3ου Μνημονίου δεν ήταν ούτε αναπόφευκτη ούτε νομοτελειακή! Το 61.3% των Ελλήνων πολιτών που διατράνωσε και βροντοφώναξε ένα περήφανο και συντριπτικό ΟΧΙ στα μούτρα του εγχώριου πολιτικού και μιντιακού συστήματος και στους Ευρωπαίους πάτρωνες τους, παρά την Γκεμπελική προπαγάνδα των ΜΜΕ και τα εκβιαστικά και τρομοκρατικά τελεσίγραφα της εγχώριας και ξένης τρόικας και, κυρίως, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ως μέσο εκβιασμού της λαϊκής ετυμηγορίας, έδινε στην ελληνική κυβέρνηση - και στον Πρωθυπουργό προσωπικά - την άμεση εξουσιοδότηση να μην υποκύψει με τίποτα στα diktat της νέο-φιλελεύθερης λιτότητας των Ευρω-μονεταριστών της Μέρκελ, Σόιμπλε και των καθεστώτων- πελατών τους σε Δυτική και Ανατολική Ευρώπη! Ένας ΟΧΙ που συγκλόνισε τη δημοκρατική και προοδευτική Ευρώπη και απέδειξε πως η δημοκρατική και κυριαρχική βούληση ενός λαού δεν εκβιάζεται και πως «λαός ενωμένος δεν είναι ποτέ νικημένος»! Ακόμη και απέναντι στην πιο βάναυση τραπεζική τρομοκρατία και χρηματοπιστωτική ασφυξία!
Και πώς «αξιοποίησε» αυτό το ιστορικό ΟΧΙ η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης! Με περισσή βιασύνη το ερμήνευσε ως ΝΑΙ στην πάση θυσία παραμονή στην Ευρωζώνη και το κατακουρέλιασε δεχόμενη εκ των προτέρων και αβασάνιστα πως ο « λαός δεν επιθυμεί την έξοδο από το Ευρώ» -με το οποίο είναι αυταπόδεικτα και αμετάκλητα ξελογιασμένος και ερωτευμένος! Και υπέκυψε σε μία ταπεινωτική Νέο-αποικιοκρατική συμφωνία και ένα 3ο Μνημόνιο το οποίο βυθίζει ακόμη βαθύτερα την χώρα στα δεσμά της χρεοδουλοπαροικίας καταστρέφοντας κάθε προοπτική ανόρθωσης και αυτόνομης ανάπτυξης της χώρας!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, είναι βέβαιο πως η επιβολή και εφαρμογή του 3ου Μνημονίου με πλήρη ευθύνη μίας «κυβέρνησης με κορμό της αριστερά» θα έχει τραγικές συνέπειες για την βαριά τραυματισμένη δημόσια Παιδεία και για τον κλάδο μας συνολικά! Τίποτα από αυτά που κερδήθηκαν τον τελευταίο καιρό – από το πάγωμα της «αξιολόγησης» - χειραγώγησης μέχρι την επαναπρόσληψη των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα και την επανασύσταση των καταργημένων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ- δεν είναι στο απυρόβλητο των δρακόντειων ρυθμίσεων του 3ου Μνημονίου! Αυτό που πετάχτηκε από την πόρτα χάρη στους αγώνες του κλάδου και στις αρχικές ρυθμίσεις του Υπουργείου απειλεί να επανέλθει δριμύτερο και καταστροφικότερο από το διάπλατα ανοιγμένο παράθυρο του 3ου Μνημονίου! Κάθε απόπειρα ανακούφισης και ανασύνταξής της δημόσιας Παιδείας, κάθε απόπειρα υλικής και ψυχολογικής ανόρθωσης του κλάδου, κάθε απόπειρα στελέχωσης και υλικής υποστήριξης του δημόσιου σχολείου θα βαπτίζεται « μονομερές μέτρο» με ανεπίτρεπτο δημοσιονομικό αντίκτυπο και θα εξοστρακίζεται ως ασύμβατο με τις ρυθμίσεις του 3ου Μνημονίου! Η Παιδεία, η Υγεία, η Κοινωνική ασφάλιση, τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα θα βρεθούν στη λαιμητόμο του νέου δρακόντειου και εγκληματικού Μνημονίου και είναι ενδεικτικό του καταντήματος της σημερινής κυβέρνησης ότι κορυφαίος στέλεχος της ( ο Νίκος Φίλης σε δημοσιογράφους ) διαβεβαιώνει πως « τα δραστικά και άδικα μέτρα της συμφωνίας θα αντισταθμιστούν από κοινωνικά αντίβαρα! ( sic!)»
Οι «Παρεμβάσεις Βοιωτίας» καταδικάζουν απερίφραστα την εξελισσόμενη προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης για τη φύση, το χαρακτήρα και τη δυνατότητα δήθεν «προοδευτικής- αριστερής» διαχείρισης της κατάπτυστης Συμφωνίας, του 3ου Μνημονίου και των συνοδευτικών εφαρμοστικών νόμων! Καλούν τον κλάδο και το λαό να μην αποδεχτούν μοιρολατρικά την πραξικοπηματική επιβολή τους, να διαφυλάξουν το ιστορικό και ηρωικό ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου και να απορρίψουν τα τρομοκρατικά ψευτο-διλήμματα που η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης εφευρίσκουν για να δικαιολογήσουν τη δικής τους ολιγωρία, ατολμία και εγκληματική υποταγή! Καλεί τον κλάδο και το λαό να στρατευτεί μαζικά στα α/θμια σωματεία και μέσα από κινητοποιήσεις και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες να ακυρώσεις πρακτικά την κατάπτυστη Συμφωνία και το 3ο Μνημόνιο! Αυτή Η Συμφωνία, αυτό το Μνημόνιο πρέπει να μείνουν στα χαρτιά! Γιατί αντίθετα με τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι « there is no alternative», ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, ΛΥΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ και την υπέδειξε με σαφήνεια ο λαός στο ιστορικό δημοψήφισμα, μία λύση που την αγνόησαν και στη συνέχεια την ανέτρεψαν πραξικοπηματικά: το ΟΧΙ που πρέπει να φθάσει μέχρι το τέλος και να ανοίξει το δρόμο για την απελευθέρωση από την χρεοδουλοπαροικία και την Ευρω-υποτέλεια! Όσο τραχύς και δύσκολος και αν είναι ο δρόμος του ΟΧΙ είναι ο μόνος σωστός και είναι αυτός που στο τέλος οδηγεί στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και στην ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ενός ολόκληρου λαού! Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΑΛΩ, Η ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ, ΤΟ 3Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, αλλά το “ΟΧΙ” ΖΕΙ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ και η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΖΩΝΤΑΝΗ!

We shall overcome – Θα υπερτερήσουμε! ( Martin Luther King) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου