Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ        
Όχι στα παλιά και στα νέα μνημόνια!
Η ελπίδα μας στα σωματεία μας και στους  αγώνες μας!

Οι εκλογές των ΕΛΜΕ γίνονται σε μια περίοδο που το κύριο χαρακτηριστικό της δεν είναι μόνο τα επελαύνοντα μέτρα των φονικών μνημονίων που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και η συνέχιση της κρίσης διακυβέρνησης της χώρας και των μνημονιακών κομμάτων εξουσίας όλων των αποχρώσεων. Αυτή η εξέλιξη είναι ενθαρρυντική για τους/τις εργαζόμενους και το κίνημά τους, το οποίο, όπως έδειξαν και τα πρόσφατα μαζικά συλλαλητήρια στις απεργίες και ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο έκτρωμα, μπορεί να επανακάμψει και να πρωταγωνιστήσει σε μια νέα και ελπιδοφόρα πορεία για την ανατροπή. Οι εργαζόμενοι/ες, ξεπερνώντας τον κυβερνητικό συνδικαλισμό των δυνάμεων της ήττας και της συνθηκολόγησης, με τη συμμετοχή τους μπορούν να είναι ο καθοριστικός παράγοντας αυτής της πορείας!

Η Κοινωνία και οι εργαζόμενοι μπροστά σε νέα σαρωτικά μέτρα!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προωθεί το σφαγιαστικό 3ο μνημόνιο με τα «προαπαιτούμενα» καταστροφικά μέτρα που οι δανειστές απαιτούν. Τα μέτρα δεν έχουν τέλος!
Απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακόμη και της πρώτης κατοικίας με προστασία περίπου μόνο του 25%!
Διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, περικοπή του ΕΚΑΣ, μείωση συντάξεων (1,8 δισ. το 2016), αύξηση εισφορών, ταφόπλακα στα επικουρικά, σύνταξη - επίδομα ελεημοσύνης.
Νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο που παγώνει μέχρι και 15 χρόνια, ανάλογα με την κατάταξη στα Μ.Κ., κάθε αύξηση στους μισθούς,  αντί της άμεσης ανακούφισης με την βαθμολογική προαγωγή των εκπαιδευτικών.
Μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων δημόσιας περιουσίας λιμανιών, αεροδρομίων ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΗ, κ.ά.
Προϋπολογισμός για το 2016 που προβλέπει άλλα 4,7 δισ. ευρώ μέτρα λιτότητας.
Άγρια φοροεπιδρομή με αυξήσεις σε ΦΠΑ, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, αύξηση του φόρου σε αγρότες,  ενοίκια.
Η Δημόσια Παιδεία σε πορεία διάλυσης!

→Το 3ο μνημόνιο στην εκπαίδευση είναι εδώ! με χιλιάδες κενά, μηδενικούς διορισμούς, μειωμένες πιστώσεις αναπληρωτών, με νέες αυθαίρετες αναθέσεις μαθημάτων, αύξηση μαθητών στα τμήματα, συγχωνεύσεις ή καταργήσεις τμημάτων και μετακινήσεις εκπαιδευτικών, με μείωση δαπανών. Με εκρηκτικά προβλήματα στην Τεχνική Εκπαίδευση (ολιγομελή τμήματα, απουσία βιβλίων και αναλυτικών προγραμμάτων, υποχρεωτικές μετακινήσεις στα ΙΕΚ κ.ά.).
→Το 3ο μνημόνιο στην εκπαίδευση προβλέπει τη συνέχιση της εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών νόμων της Διαμαντοπούλου και του Αρβανιτόπουλου και άλλων μέτρων και μεταξύ αυτών, νέο πλαίσιο για την αξιολόγηση, εφαρμογή της μαθητείας, δηλ. της φτηνής-δωρεάν ανασφάλιστης εργασίας χωρίς δικαιώματα,  νέο σύστημα κινητικότητας, καθώς και εφαρμογή της έκθεσης του ΟΟΣΑ του 2011 στην εκπαίδευση, δηλαδή συγχωνεύσεις, καταργήσεις σχολείων, αύξηση ωραρίου κλπ.
Με το 3ο μνημόνιο συνεχίζεται η περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας στην εκπαίδευση. Καθώς οι διορισμοί έχουν παγώσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια η αναλογία αναπληρωτών – μονίμων στα σχολεία αυξάνεται δραματικά υπέρ των πρώτων! Η εργασία των αναπληρωτών δεν δημιουργεί μόνο εργαζομένους πολλαπλών ταχυτήτων στον ίδιο κλάδο, δεν συνιστά μόνο απώλεια της αξιοπρέπειας των αναπληρωτών λόγω των συνθηκών εργασίας τους, συμβάλλει και στην επιπλέον υποβάθμιση της εκπαίδευσης. Μαθήματα που αρχίζουν πολύ αργότερα από την έναρξη της χρονιάς, καθηγητές delivery γνώσης καθώς αναγκάζονται να τρέχουν από σχολείο σε σχολείο, έως πέντε διαφορετικά και πολύ συχνά σε δύο την ημέρα. Σχέσεις εργασίας που επεκτείνονται πλέον όλο και περισσότερο στο μόνιμο προσωπικό! Αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί δεν αποκτούν όχι μόνο οργανική θέση αλλά ούτε και οργανική σχέση με κανένα σχολείο, με κανένα σύλλογο! Αυτά έχουν αντίκτυπο στην ποιότητα της εκπαίδευσης αλλά κυρίως και στην ποιότητα της ζωής και της δουλειάς των εκπαιδευτικών! Αποκορύφωμα ήταν και η πρόσφατη απόπειρα από πλευράς του υπουργείου να περικόψει κεκτημένα εργασιακά – συνδικαλιστικά δικαιώματα σε εκλεγμένη αναπληρώτρια εκπαιδευτικό!

Ο απολογισμός της δράσης του συνδικαλιστικού  κινήματος

Το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Από τη μια τα μνημόνια που δεν ανατρέπονται, οι μνημονιακές κυβερνήσεις που συνεχίζουν, οι «Θεσμοί» που πιέζουν για ακόμα σκληρότερα μέτρα ενάντια στους/στις εργαζόμενες, η αποκάλυψη της αναμενόμενης  συνθηκολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δημιουργούν μια αίσθηση αναποτελεσματικότητας των αγώνων. Από την άλλη όμως η ελπίδα για μια διαφορετική εξέλιξη της πορείας του κινήματος και των αγώνων έχει καταγραφεί στις συνειδήσεις των εργαζομένων με την μεγάλη έξαρση των αγώνων του ’10 – ’12, τους ηρωικούς αγώνες εκπαιδευτικών και διοικητικών ΑΕΙ σε διαθεσιμότητα, των καθαριστριών και της ΕΡΤ που έφτασαν στη νίκη, το μεγάλο εργατικό - λαϊκό όχι του δημοψηφίσματος κόντρα στο σύνολο του κατεστημένου (τράπεζες, ΣΕΒ, ΜΜΕ, ΕΕ, κόμματα εξουσίας, κεφάλαιο κ.ά.,) και ακόμη τα θετικά δείγματα επανάκαμψης του κινήματος με τα πρόσφατα μαζικά συλλαλητήρια. Εμπνεόμαστε από τους επίμονους αγώνες των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, στις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και απολυμένων στα 5 μήνα (ο πάτος των μορφών ελαστικής εργασίας) που έκαναν γιορτές διεκδικώντας το δίκιο τους με σκηνές έξω από το υπουργείο εργασίας και συνεχίζουν! Σε αυτό το τοπίο των δυνατοτήτων του κινήματος, αλλά και με βάση τη στάση της ΟΛΜΕ, κάνουμε τον απολογισμό της ΕΛΜΕ.
Ο κλάδος των καθηγητών  στην προηγούμενη περίοδο – των χρόνων της κρίσης προσπάθησε να ξεπεράσει τον χρεοκοπημένο συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και την αδράνεια της ΑΔΕΔΥ.  Πρόταξε ένα διαφορετικό περιεχόμενο που απαντούσε στη γενικευμένη επίθεση που δέχεται το δημόσιο σχολείο. Οι διεκδικήσεις ενάντια σε Κυβερνήσεις,  ΕΕ, ΔΝΤ, χρέος, τράπεζες, ΟΝΕ και  ΕΕ  συνέβαλαν στην πολιτικοποίηση του κινήματος και προχώρησε σε αποφασιστικού χαρακτήρα αγώνες (κινητοποιήσεις 05/2013, απεργία διαρκείας 09/2013, πολύμορφο παρατεταμένο αγώνα ενάντια στη διαθεσιμότητα, κ.ά.), οι οποίοι ακύρωσαν τις απολύσεις  και επανέφεραν τους συναδέλφους στα σχολεία.
Τη χρονιά όμως που μας πέρασε η ΟΛΜΕ με ευθύνη των δυνάμεων παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ) επέλεξε την αδράνεια και την αναμονή. Με την επιλογή τους  αυτή απέναντι στην κυβέρνηση που υλοποιούσε και υπέγραφε αντιλαϊκές συμφωνίες, ήθελαν να νομιμοποιούν τις μνημονιακές πολιτικές των κομμάτων τους και οδηγούσαν τους εργαζόμενους στη σύγχυση και  στην απογοήτευση.
Όσον αφορά στα πεπραγμένα και στη δράση της ΕΛΜΕ Βοιωτίας επιβάλλεται να παρατηρήσουμε τα εξής:
Το τελευταίο διάστημα - και ειδικά μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου- το ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας επιδεικνύει μία έκδηλη και σκανδαλώδη απροθυμία να αξιολογήσει τη νέα κατάσταση που προέκυψε από τη μνημονιακή συνθηκολόγηση της κυβέρνησης, να κατανοήσει και να θέσει υπόψη των συναδέλφων τα σοβαρότατα προβλήματα και τις  μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος από την προσπάθεια του Υπουργείου να διαχειριστεί τα τραγικά προβλήματα της δημόσιας Παιδείας μέσα στο ζουρλομανδύα του 3ου Μνημονίου και - το πιο σοβαρό απ' όλα - να κινητοποιηθεί συλλογικά, να προτείνει και να οργανώσει τις απαιτούμενες δράσεις που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη συνειδητοποίηση και την αγωνιστική αφύπνιση του κλάδου. Ακόμη σοβαρότερο: πρακτικά το ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας  τους τελευταίους 4 μήνες,  έχει περιπέσει σε μία κατάσταση μόνιμης υπολειτουργίας, αδράνειας και παράλυσης, με αρκετές παρατάξεις να δημιουργούν προσκόμματα σε ποικίλες δράσεις και ανοίγματα στην κοινωνία, όπως στη συμμετοχή της ΕΛΜΕ σε αντιφασιστικές δραστηριότητες και να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να εμποδίσουν την κατανόηση της νέας σοβαρότατης κατάστασης από τους συναδέλφους. Αποκορύφωμα αυτής της σκανδαλώδους κατάστασης είναι η σιωπηρή ανίερη Συμμαχία μεταξύ Πρωτοβουλίας- Μετώπου - Ενωτικής Κίνησης και η άρνηση τους να συμπεριλάβουν στην έκθεση πεπραγμένων του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας την οποιαδήποτε αναφορά στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί μετά την σύναψη του 3ου Μνημονίου και στον αντίκτυπο που αυτή αναπόφευκτα έχει στα οξύτατα προβλήματα του κλάδου! Οι Παρεμβάσεις Βοιωτίας καταγγέλλουν την συνωμοσία της σιωπής και το κλίμα γενικευμένης παράλυσης που σιωπηρά επιχειρείται να επιβληθεί! Αλήθεια, τόσο πολύ ενοχλούνται οι παραπάνω παρατάξεις από την οποιαδήποτε αναφορά στο Μνημόνιο Τσίπρα; Ποιος δυσκολεύεται να αντιληφθεί ότι "φιλολαϊκό" και "αριστερό" Μνημόνιο με "ανθρώπινο πρόσωπο" συνιστά απόπειρα τετραγωνισμού του κύκλου, που μόνο ολέθριες συνέπειες θα έχει για τον κλάδο, τη Δημόσια Παιδεία και τους εργαζόμενους; Με δεδομένα τα παραπάνω, καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις - και ειδικά την Πρωτοβουλία - να πάρουν ανοιχτή και απερίφραστη θέση για το 3ο Μνημόνιο ενώπιον των συναδέλφων και να εξηγήσουν πώς αυτό που μέχρι χθες κατήγγειλαν και ζητούσαν την κατάργηση του εδώ και τώρα ως βάρβαρο και οπισθοδρομικό μπορεί σήμερα να εξανθρωπιστεί και να τεθεί στην υπηρεσία των εργαζομένων! Περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση και ανοιχτή δημόσια τοποθέτηση τους!



Γενικές Συνελεύσεις παντού! Αποφάσεις πανεργατικού αγώνας διαρκείας!

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις, μετά και τα μαζικά συλλαλητήρια και μπροστά στο νέο μπαράζ μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση καλούμε όλους τους συναδέλφους να απαιτήσουμε τώρα:

Να σταματήσει ο παροπλισμός της ΟΛΜΕ που είναι αποτέλεσμα των υποβαθμισμένων αιτημάτων που ψηφίζουν ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ. Να αλλάξει η παρακολουθητική στάση της ΟΛΜΕ στο πρόγραμμα δράσης της ΑΔΕΔΥ που ψηφίζεται από ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ και ΠΑΜΕ χωρίς προοπτική νίκης.

Να επαναφέρουμε τις διεκδικήσεις του 17ουσυνεδρίου που απαντούν στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε.

Οι συνελεύσεις να αποφασίσουν ο κλάδος να προχωρήσει σε συντονισμό  με ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία σε πολύμορφο, αποφασιστικό και ανυποχώρητο πανεργατικό αγώνα που θα περιλαμβάνει απεργίες, συλλαλητήρια, καταλήψεις, αποκλεισμούς, εκδηλώσεις, κ.ά.

Η παιδεία χρειάζεται ριζικές αλλαγές!
·                Αγωνιζόμαστε και ονειρευόμαστε ένα άλλο σχολείο, το ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο, με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, που θα χωράει όλη τη γνώση, όλα τα παιδιά, όλους τους εκπαιδευτικούς και με διέξοδο στις ανάγκες των νέων ανθρώπων. Με μια αναβαθμισμένη τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση στα πλαίσιά του.

·                Όχι στο μισθολόγιο – πεινολόγιο. Αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εκπαιδευτικούς.

·                Όχι στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια και χωρίς όριο ηλικίας, να επιστραφούν τα κλεμμένα στα ταμεία.

·                Όχι στην αξιολόγηση-όχι στην κινητικότητα που επιφέρουν ομηρία, μετακινήσεις, απολύσεις.

·                Αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης. Να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις του κλάδου.

·                Όχι μετακινήσεις στα ΙΕΚ. Αποκατάσταση μισθολογικών και εκπαιδευτικών δικαιωμάτων των συναδέλφων από τη διαθεσιμότητα. Λειτουργία 4ου έτους ειδίκευσης.

·                20  μαθητές στο τμήμα, 15/κατευθύνσεις, 10/εργαστήρια. Επαναφορά του ωραρίου.
·                 Άμεση κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες. Άμεση καταβολή των μισθών των αναπληρωτών όλων των φάσεων. Έγκαιρη καταβολή του μισθού κάθε 1η του επόμενου μήνα.

·                 Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών (γενική και ειδική), μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην  εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση κατάργηση της μνημονιακής αναλογίας 1:5. Σύσταση οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες και τα διδακτικά αντικείμενα του σχολείου.

·                Πλήρη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Όχι στις μετακινήσεις – Αντισταθμιστική διδασκαλία με διορισμούς εκπαιδευτικών.

·                Όλες οι αρμοδιότητες στους Συλλόγους Διδασκόντων. Μόρια παντού!  Όλα στη δημοσιότητα!

·                Αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς,  τα χαράτσια, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

·                Συντονισμός – οργάνωση – αλληλεγγύη – αντιπολεμική δράση για πρόσφυγες – μετανάστες.

·                Αγώνας για τα δημόσια κοινωνικά αγαθά. Παιδεία - υγεία - ασφάλιση -ρεύμα και νερό για όλο το λαό!

·                Ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου

·                Διαγραφή του χρέους – Εθνικοποίηση των τραπεζών – Κατάργηση  των Μνημονίων – άρνηση  της νέας συμφωνίας –Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική έξοδος από ευρώ και ΕΕ.

·                Μάχη ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό.
           
Μπροστά στις εκλογές της ΕΛΜΕ ...
Το συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να έχει αξία για τους εργαζόμενους όταν:
-δεν υποστέλλει τη διεκδικήσεις ανάλογα με την κυβέρνηση και μαχητικά υπερασπίζεται τα
συμφέροντα των εργαζόμενων που εκπροσωπεί, με διάρκεια αποφασιστικότητα, σύγκρουση.
-όταν οι εκπρόσωποί του δεν προσβλέπουν στο προσωπικό τους όφελος και στην εξαργύρωση της όποιας συνδικαλιστικής τους δράσης.
-όταν δεν περιχαρακώνεται κομματικά αλλά επιδιώκει να ενώσει τους εργαζόμενους στον αγώνα για την ανατροπή, με αγώνες που αποφασίζουν οι εργαζόμενοι και με συντονισμό "από τα κάτω".

 Επειδή το μοντέλο του κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού επανέρχεται ραγδαία και με κίνδυνο να καταργήσει κάθε δυνατότητα αυτοτελούς λειτουργίας των σωματείων μας επισημαίνουμε:
Η ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ και από κοινού με την ΠΕΚ (μετεξέλιξη της ΠΑΣΚ) στις περισσότερες ΕΛΜΕ μετά την απώλεια της διακυβέρνησης από τον πολιτικό της φορέα ασκεί την τακτική μιας «λελογισμένης» αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για να «αθωώνεται» έτσι συνολικά η πολιτική των κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και για να μη θίγονται  τα ιερά και τα όσια των ΕΕ – ΟΟΣΑ – ΔΝΤ, για αυτό δεν αποδέχεται τις ψηφισμένες  αποφάσεις του 17ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ. Συνηγορεί μαζί με τα ΣΥΝΕΚ στις κυβερνητικές επιλογές και οδηγούν σε αφωνία την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ. Υπονόμευσε τις αποφάσεις του κλάδου ενάντια στη διαθεσιμότητα και τον αγώνα κατά της αξιολόγησης. 
Οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ, που το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι  η ραγδαία μετάλλαξή τους σε κυβερνητική παράταξη, προσπαθούν να περιορίζουν το ρόλο των  Δ.Σ των ΕΛΜΕ σε όργανο αναπαραγωγής των θέσεων της ΟΛΜΕ τις οποίες αποφασίζουν μαζί με τη ΔΑΚΕ. Αρνούνται να καταγγέλλεται η κυβέρνηση που υπογράφει αντιλαϊκές συμφωνίες.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συνεχίζουν την αδιέξοδη συνδικαλιστική γραμμή της περιχαράκωσης.
Οι Παρεμβάσεις Βοιωτίας, όλη την προηγούμενη χρονιά με την νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  και τις αντιλαϊκές συμφωνίες  που υπέγραφε, ήμασταν η μόνη δύναμη που:
● Επιμείναμε ο κλάδος χωρίς αναμονή να χαράξει αγωνιστική πορεία με βάση τις αποφάσεις των συνεδρίων και των Γ.Σ. και δε σταματήσαμε να καταθέτουμε προτάσεις κινητοποιήσεων.
● Επιμείναμε ο κλάδος να συνεχίσει να έχει στον πολιτικό προσανατολισμό του την αναζήτηση και προβολή του «άλλου δρόμου» για την κοινωνία και την εκπαίδευση που περιγράφουν οι αποφάσεις των συνεδρίων. Στις αδυναμίες μας καταγράφουμε το ότι δεν καταφέραμε το σωματείο μας να γίνει πόλος συσπείρωσης για όλους.

Οι Παρεμβάσεις Βοιωτίας αποτελούν κομμάτι του πανελλαδικού δικτύου των Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων - Κινήσεων, του ανυπότακτου ρεύματος της αριστεράς. Δεν καθοδηγούνται από κανένα πολιτικό φορέα. Τα μέλη και το δυναμικό που μας στηρίζουν ανήκουν σε όλο το φάσμα της Αριστεράς και σε ανένταχτους συναδέλφους. Αυτό αποτελεί πηγή δύναμης, γιατί λειτουργεί με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας. Πιστεύουμε ότι η κοινή δράση και η αγωνιστική συνεννόηση μέσα στο κίνημα κι όχι οι άγονες αντιπαραθέσεις, αλλά ούτε οι επίπλαστες ενότητες είναι που κάνουν τη διαφορά για να υπάρξουν αποτελέσματα. Συνεχίζουμε να αντλούμε αυτοπεποίθηση από τους μεγάλους αγώνες τους κλάδου  με τελευταίο τον δίχρονο αγώνα κατά της διαθεσιμότητας – κινητικότητας – απόλυσης. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Τίποτα να μη χαρίσουμε.
Να εγκαταλείψουμε άμεσα την απογοήτευση, την αυταπάτη για εύκολες λύσεις την
ανάθεση και την αναμονή και πάρουμε την τύχη στα χέρια μας.
Να συμμετέχουμε μαζικά στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΛΜΕ,
την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 10 π.μ. στο Συνεδριακό της Κρύας στη Λιβαδειά.
Για ένα σύλλογο όπλο στα χέρια μας που θα στηρίζει κάθε συνάδελφο και θα
ανοίγει δρόμο για την ικανοποίηση των αναγκών μας και της κοινωνίας
Κανείς δεν θα μας σώσει - ΕΜΕΙΣ θα αλλάξουμε τη Ζωή μας
Συνεχίζουμε τον αγώνα, συλλογικά, ενωτικά, μαχητικά!
Αλλάζουμε ριζικά τους συσχετισμούς,
προωθούμε τη γραμμή νίκης των αγώνων!
Στηρίζουμε Παρεμβάσεις Βοιωτίας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου