Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕ & ΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ "ΔΙΑΛΟΓΟ"

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕ ΚΑΙ ΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                
     
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ "ΔΙΑΛΟΓΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
                                                                                                                                                                                                                               ΛΙΒΑΔΕΙΑ 9-3-16


Μετά τις σκόπιμες διαδικασίες διάλυσης της γ.σ των προέδρων των ΕΛΜΕ για να δρομολογηθεί με το ζόρι η συναίνεση στον κυβερνητικό "διάλογο" για την παιδεία με τα ήδη προδιαγραμμένα αποτελέσματα , η ΕΛΜΕ Βοιωτίας με το σύλλογο ΠΕ Λιβαδειάς, διοργάνωσαν εσπερίδα-συζήτηση για  την παιδεία.
 Διοργάνωσαν συζήτηση με αυτούς  που άφησαν τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς για μήνες ολόκληρους, αυτούς που τάζουν για μια ακόμη φορά διορισμούς και υπογράφουν την αναστολή των προσλήψεων, αυτούς που σε κάθε μας αίτημα μας απαντούν με τις μνημονιακές υποχρεώσεις και πολύ δε περισσότερο αυτούς που υπογράφουν να δουλεύουμε μέχρι τον τάφο και οι αναπληρωτές να μείνουν αιώνια άνεργοι, τολμούν και μιλούν για διάλογο.
     Για να μη νομίζουν ότι θα έχουν εύκολα τη συναίνεση της μαχόμενης εκπαίδευσης στην καμπάνια παραπλάνησης του υπουργείου κάναμε παρέμβαση καταγγέλλοντας τον προσχηματικό διάλογο,  διαπιστώνοντας την ηχηρή απουσία των εκπαιδευτικών.

    Για άλλη μια φορά επισημαίνουμε ότι αυτός ο "διάλογος" προσπερνά τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας όπως την παντελή έλλειψη διορισμών, τις συγχωνεύσεις- καταργήσεις σχολικών μονάδων, τη διάλυση της τεχνικής και ειδικής αγωγής, τις άθλιες υποδομές των σχολείων. Οι δε θέσεις και εξαγγελίες του προέδρου του Εθνικού αυτού "διαλόγου" δείχνουν καθαρά σε τι εργαλεία στηρίζεται και που οδηγείται η εκπαίδευση και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ 
ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΠΑΤΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ
ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου