Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ TΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

ΔΗΛΩΣΗ TΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Ο ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ!


Η απόσυρση της διάταξης για τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών που ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, δείχνει ότι μόνο οι συλλογικοί, οργανωμένοι και ανυποχώρητοι αγώνες μπορούν να τους σταματήσουν!
«Δεν υπάρχει λόγος να συνεδριάσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ»  απάντησαν τα ΣΥΝΕΚ σε πρόταση των Παρεμβάσεων, τόσο σήμερα Τρίτη 26/04 (ημέρα τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ.) όσο και την επόμενη εβδομάδα. Οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και του ΠΑΜΕ δεν μπήκαν καν στον κόπο να απαντήσουν στο αίτημα.
         Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ παραμένουν ανοιχτά τεράστια ζητήματα:
·  Το υπουργείο δεν καταργεί το ν.3848. Συνεχίζει να μη δεσμεύεται για μόνιμους διορισμούς και αριθμό πρόσληψης αναπληρωτών.
·  Πρόκειται να ψηφιστούν αντιεκπαιδευτικά μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την έρευνα.
·  Το χειρότερο ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο όλων των εποχών, έχει κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή, με πιθανή ημερομηνία ψήφισής του 9–10 Μάη.
·  Τα αντιλαϊκά μέτρα των 5,5 δις κλειδώνονται και έρχεται 4ο μνημόνιο «κάβα» σαν συνέχειά τους.
·  Ο κυβερνητικός διάλογος των «προθύμων» καλά κρατεί και δημοσιεύει στα ενδιάμεσα πορίσματά του νέα αντιδραστικά, αντιεκπαιδευτικά μέτρα, προδιαγράφοντας νέο Αρμαγεδώνα για τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα στην εκπαίδευση.
Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, καλύπτοντας για μια ακόμη φορά τα κυβερνητικά νώτα, δε θεωρεί όλα τα παραπάνω σημαντικούς λόγους για να συνεδριάσει άμεσα και να οργανώσει τον αγώνα που πρέπει να δώσει ο κλάδος. Ακυρώνει συνειδητά το ρόλο της Ομοσπονδίας σε μια κρίσιμη στιγμή. Κατά τα άλλα περισσεύουν οι ανέξοδες κορώνες για «εγρήγορση» και «άμεση κλιμάκωση» στις προκηρύξεις των παρατάξεων, που ανατίθενται από την αρχή της χρονιάς άλλωστε στην ΑΔΕΔΥ.
Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει ο οδοστρωτήρας των μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μετά τη συμφωνία της με ΕΕ – ΔΝΤ και με συμπαραστάτες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ. Οι εκπαιδευτικοί, οι ΕΛΜΕ, οι επιτροπές αγώνα έχουν δείξει και σε άλλες αντίστοιχες περιόδους ότι ξέρουν καλά τι σημαίνει οργάνωση της αντίστασης και της πάλης, συντονισμός και αποφασιστικός αγώνας, με όλες τις μορφές.
Να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική τους. Να μην αφήσουμε τον υποταγμένο συνδικαλισμό, να στερεώνει τις καρέκλες του πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων και των ζωών μας.  Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Τώρα είναι που πρέπει να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη ένταση στους αγώνες μας!
                                                  
                                                       ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Ιωαννίδου Γιώτα, Γιαννάτου Κική

Αθήνα, 26/4/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου