Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

3o ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
14/9/2016

«Γιατί ο κόσμος, μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει…» (Τάσος Λειβαδίτης)

Η Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς δίνει και φέτος το παρόν διοργανώνοντας το Σάββατο 17/9/2016 το 3ο Αντιρατσιστικό – Αντιφασιστικό Φεστιβάλ στη πόλη μας. Φέτος, το φεστιβάλ διοργανώνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο με αιχμή το προσφυγικό ζήτημα. Το κλείσιμο των συνόρων, η ανύψωση τειχών, η συμφωνία της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας, οι απελάσεις, η ομηρία των προσφύγων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης οδηγούν σε καταστάσεις εξαίρεσης που αίρουν τα δικαιώματα όχι μόνο των ανθρώπων που προσφεύγουν στη Δύση λόγω πολέμων (που η ίδια έχει δημιουργήσει)  αλλά όλων μας.
Απέναντι στην μανία της αντιπροσφυγικής πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης και  ΕΕ, εμείς συντασσόμαστε και αγωνιζόμαστε μαζί με τους πρόσφυγες ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία, τη φτώχεια…αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα όλων μας στην ζωή με αξιοπρέπεια! Μαζί πρόσφυγες και ντόπιοι οργανώνουμε τις αντιστάσεις και την αλληλεγγύη μας!

Στο 3ο Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ:

Συζητάμε με δυο ανθρώπους που βρέθηκαν στη πρώτη γραμμή του κινήματος αλληλεγγύης | Σάββατο 17/9 και ώρα 19:00 στο Θολωτό της Κρύας

«Από τα hot- spots στο City Plaza,
το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα»

Παύλο Αντωνόπουλο από το Συντονισμό για προσφυγικό - μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων και
Βασιλόπουλο Νίκο από τη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες, Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza.

Τραγουδάμε με τα συγκροτήματα | Σάββατο 17/9 και ώρα 21:00 στο Θολωτό της Κρύας

Ανόθευτα Όνειρα
Quantum VI
Κενό Μνήμης
Legacy
Poetic

Στον χώρο του φεστιβάλ θα φιλοξενούνται περίπτερα από αντιφασιστικές συλλογικότητες της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και βιβλιοπωλείο.

Σας περιμένουμε όλες και όλους!


Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου