Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Γ.Σ. ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Για τις Δημιουργικές Εργασίες & τη Θεματική Εβδομάδα

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                                                                                 25/01/2017

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

H  ΕΛΜΕ Ιωαννίνων στη Γενική της Συνέλευση , 25/01/2017 ,  αφού συζήτησε εκτενώς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σχολεία με τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας για τις Δημιουργικές Εργασίες στα ΓΕΛ και τη Θεματική Εβδομάδα στα Γυμνάσια , κατέληξε  στις ακόλουθες αποφάσεις.
1.       Καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην εφαρμόσουν τις εγκυκλίους του Υπουργείου τόσο για τις Δημιουργικές Εργασίες όσο και για τη Θεματική Εβδομάδα. Προς διευκόλυνση των Συλλόγων η Συνέλευση ενέκρινε πρακτικό αντίστασης , το οποίο και  επισυνάπτεται . Το πρακτικό είναι προτεινόμενο και κάθε Σύλλογος μπορεί να το  εμπλουτίσει με βάση τα δικά του δεδομένα.
2.        Εκφράζει την πλήρη απογοήτευσή της από τη στάση της ΟΛΜΕ. Αισθάνεται ότι το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό της όργανο με την άρνηση του να τοποθετηθεί ξεκάθαρα απέναντι στις προαναφερόμενες εγκυκλίους δε στηρίζει , ούτε καν αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των συναδέλφων . Η τακτική της κωλυσιεργίας , τάχα να ακούσουμε τι έχει να μας πει το υπουργείο,  εξυπηρετεί το υπουργείο και όχι τους εκπαιδευτικούς. Για το λόγο αυτό απαιτεί την άμεση σύγκλιση της Συνέλευσης Προέδρων και την επακόλουθη κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων , καθώς είναι γνωστό ότι όλες σχεδόν οι ΕΛΜΕ πραγματοποίησαν ή πραγματοποιούν μέσα στην εβδομάδα Γενικές Συνελεύσεις.  Μια Συνέλευση Προέδρων στα μέσα του Φλεβάρη  θα είναι άνευ  αντικειμένου, καθώς όλοι οι Σύλλογοι Διδασκόντων θα έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Εκτός αν αυτό επιθυμεί το Δ. Σ.  της  ΟΛΜΕ.

3.        Εγκρίνει  ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους Τούρκους συναδέλφους/ισσες που διώκονται καθώς και  ψήφισμα στήριξης της κινητοποίησης κατά του φασισμού, του ρατσισμού και του πολέμου στις 18 Μάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου