Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής

                                    Άνω Λιόσια, 22 Μαρτίου,


·       Στις 5 Απρίλη, στις 12μμ στο κέντρο της Αθήνας γίνεται πανεκπαιδευτική πανελλαδική κινητοποίηση από ΟΛΜΕ - ΔΟΕ. 

·      Στις 6 Απρίλη, στις 6μμ στα Προπύλαια πολλά εργατικά σωματεία, συλλογικότητες αγώνα, φοιτητικοί σύλλογοι κλπ καλούν στη συνδιοργάνωση παλλαϊκού συλλαλητηρίου ενάντια στη 2η αξιολόγηση


Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΕΕ και το ΔΝΤ συμφωνούν να υποθηκεύσουν ακόμη περισσότερο το μέλλον της κοινωνίας μας. Μπορεί να αναμένει κανείς κάτι θετικό από τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης; Το μόνο που αναμένουμε είναι η έκταση, ο ρυθμός των περικοπών στα εισοδήματα και η επιδείνωση στη ζωή όλων μας.

Το αφορολόγητο φαίνεται ότι θα κινηθεί κάτω από τα 6.000 ευρώ, μείωση κατά 2.700 ευρώ περίπου. Αυτό ισοδυναμεί με λήστευση 600 ευρώ το χρόνο, περίπου έναν μισθό νεοδιόριστου, από όλους τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Η υπολογιζόμενη μείωση κατά 50 ευρώ το μήνα έρχεται να προστεθεί στις μειώσεις που επιβλήθηκαν με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από το Γενάρη του 2017. Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία μείωσης του μισθού/εισοδήματος με ποικίλα μέτρα περικοπών ώστε να «κρύβεται» η συνολική μείωσή του. Η μείωση του αφορολόγητου θίγει τους χαμηλόμισθους, αφού καλείται να πληρώσει όποιος έχει μηνιαίο μισθό/εισόδημα από 500 ευρώ.

Με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις και τον επανυπολογισμό τους με το νόμο Κατρούγκαλου, οι συντάξεις πάνω από 700 ευρώ οδηγούνται σε μείωση της τάξης του 30% και μέχρι 363 ευρώ. Η μείωση  αυτή έρχεται να προστεθεί στη μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων που πλήττονται και από τα δύο μέτρα!

Από την άλλη οι αλλαγές στην Εκπαίδευση είναι συνεχείς. Σε Γυμνάσια και Λύκεια υπάρχουν μέτρα σε αντιδραστική μνημονιακή κατεύθυνση, ενώ κάποια παρουσιάζονται κι ως προοδευτικά, όπως η Θεματική Εβδομάδα στα Γυμνάσια, που, αν και με ενδιαφέροντα θέματα, «αντικαθιστά» κομμένες ώρες σε Βιολογία και Οικιακή Οικονομία. Προωθεί τη χυλοποίηση μαθημάτων και αναλυτικών προγραμμάτων με αφιερώματα, εργασίες και τη μείωση των ωρών των μαθημάτων. Στην ίδια λογική κινούνται οι Δημιουργικές Εργασίες στα ΓΕΛ και η Περιγραφική Αξιολόγηση. Διαμορφώνουν τον ατομικό φάκελο του μαθητή και έμμεσα και του εκπαιδευτικού, ανοίγοντας το δρόμο για την αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση.

Ακόμη, έφτασε στα ΕΠΑΛ το αντιδραστικό μέτρο της μαθητείας, που συνοδεύεται από τους μη παρακολουθούντες, έναν άτυπο, παράτυπο και άδικο, για τους μαθητές εκεί, «χαρακτηρισμό φοίτησης» στο 1ο τετράμηνο, αντί για το τέλος του 2ου. Η μαθητεία προωθείται ως η νέα μορφή ελαστικής εργασίας-δουλείας, που μειώνει τις μόνιμες προσλήψεις κι εξαφανίζει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα των νέων, που εκβιάζονται με το φόβο της ανεργίας και της φτώχειας. Τέλος, οι νέες αλλαγές κυρίως σε β΄ και γ΄ τάξη του Λυκείου στην ύλη, τον αριθμό των μαθημάτων και τις πανελλαδικές οδηγούν σε ένα ελιτίστικο και αριστοκρατικό σχολείο.   

Όμως, εμείς δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι δεν συναινούμε σε όλες αυτές τις επιλογές!
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου και των μορφωτικών αναγκών και δικαιωμάτων όλων των παιδιών, τον αγώνα για την προστασία της κοινωνίας και της ζωής μας μέχρι την τελική ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. 

Για τις 5 Απριλίου, στις 12μμ στο κέντρο της Αθήνας η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ πήραν απόφαση για πανεκπαιδευτική πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα, που υποβαθμίζουν επιπλέον την εκπαίδευση (3ωρη στάση εργασίας).

Στις 6 Απρίλη, στις 6μμ στα Προπύλαια, η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων και πολλά εργατικά σωματεία, συλλογικότητες αγώνα, φοιτητικοί σύλλογοι κλπ καλούν στη συνδιοργάνωση παλλαϊκού συλλαλητηρίου ενάντια στη 2η αξιολόγηση και τα νέα βάρβαρα μέτρα, που έρχονται. Για τα ίδια θέματα το ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο την Παρασκευή 7 Απρίλη, στις 6.30μμ στη Ομόνοια.


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου