Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: Καταγγελία για το Διευθυντή Δ.Ε. Εύβοιας

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Καρπενήσι 36100
Τηλ: 2237022459
mail: elme.eyr@gmail.com                                              
 www.elme-eyr.blogspot.gr                                   Καρπενήσι 23 Οκτώβρη 2017

Καταγγελία για το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας

Το ΔΣ της  ΕΛΜΕ Ευρυτανίας συνυπογράφει την καταγγελία της ΕΛΜΕ Εύβοιας για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις  του Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας σε βάρος 3 μελών του ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ. 
Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Εύβοιας μετέβη, μετά από πρόσκληση των συναδέλφων/ισσών και απόφαση του ΔΣ, σε σχολεία της περιοχής Μονοδρίου-Κονιστρών, προκειμένου να παρευρεθεί μαζί με το σύλλογο Δασκάλων-Νηπιαγωγών Κύμης-Αλιβερίου σε αιφνιδιαστική επίσκεψη κλιμακίου του ΟΟΣΑ, συνοδευόμενου από σύσσωμη την τοπική διοίκηση.  Ύστερα από λίγες μέρες, 3 μέλη του ΔΣ έλαβαν γραπτή επίπληξη-παρατήρηση από το Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης της Εύβοιας ότι απουσίαζαν παράνομα από τα σχολεία τους.
Καταγγέλλουμε το Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης, ο οποίος επέβαλε αυτή την πειθαρχική ποινή σε μια προσπάθεια εκφοβισμού του σωματείου επικαλούμενος ψευδείς κατηγορίες. Οι συνάδελφοι/ισσες έχουν προβεί σε ενστάσεις ζητώντας την ανάκληση των πειθαρχικών ποινών επειδή, όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα, έκαναν χρήση κανονικών αδειών.
Ξεδιπλώνεται έτσι με τον πιο ανάγλυφο τρόπο η υποταγή της διοίκησης στις μνημονιακές επιταγές, όταν ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες των σχολείων για να εισέλθουν ξένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί ενώ ταυτόχρονα ποινικοποιείται η παρουσία του νόμιμα εκλεγμένου ΔΣ του σωματείου. Είναι φανερό πως η διοίκηση επιθυμεί να συνδιαλέγεται με τους «επίσημους προσκεκλημένους» που έρχονται από την Εσπερία, εν κρυπτώ και παραβύστω, αλλιώς προς τι η προσπάθεια παρεμπόδισης της παρουσίας του σωματείου και η ακόλουθη ενορχηστρωμένη συνδικαλιστική δίωξη;
Καθιστούμε σαφές στο Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης, ο οποίος παίρνοντας το λόγο στη συνάντηση με τον ΟΟΣΑ και ως ανυπόμονος αξιολογητής χαρακτήρισε το 20% των συναδέλφων/ισσών που υπηρετούν στα σχολεία ανίκανους εκπαιδευτικούς, πως, παρά τις όποιες εκφοβιστικές και έκνομες απειλές του, το σωματείο θα συνεχίσει να ορθώνει το ανάστημά του υπερασπιζόμενο με πάθος το δημόσιο δωρεάν σχολείο.
Απαιτούμε την ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Εύβοιας ξεκαθαρίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα κάνουμε χρήση των διατιθέμενων νομικών και συνδικαλιστικών μας όπλων προς αποκατάσταση του δίκαιου και της αλήθειας.
Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ!

Ο Πρόεδρος                                                                Ο  Γ. Γραμματέας 

Μαστροκώστας Κώστας                                           Αναγνώστου Γιώργος 


(Αρκετές ΕΛΜΕ έχουν συνυπογράψει την καταγγελία της ΕΛΜΕ Εύβοιας για το Δ.Δ.Ε. Εύβοιας)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου