Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ 3ης ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ !
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, πιστή στην τήρηση των μνημονίων, του δημοσιονομικού σφαγείου ΕΕ-ΔΝΤ και των επιταγών του ΣΕΒ, προωθεί την άμεση ,μέσα στον Γενάρη , υλοποίηση των σκληρών μέτρων της 3ης αξιολόγησης και του αντισυνδικαλιστικού –αντιαπεργιακού νόμου.
 Για την επιβολή αυτής της πολιτικής εντείνει την καταστολή με νέου τύπου ιδιώνυμα (σε βάρος όσων αγωνίζονται ενάντια στη ληστεία της λαϊκής κατοικίας), περιορισμό συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων (αντιαπεργιακός νόμος), επιστράτευση μπράβων και ΜΑΤ απέναντι σε απεργούς κλπ.
Υπόσχεται για μια ακόμη φορά την «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια» όταν έχει υπογράψει καθεστώς επιτροπείας και ματωμένων πλεονασμάτων μέχρι το 2060!
Όσον αφορά την εκπαίδευση έρχεται να προσθέσει στις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις  την επιβολή της υποχρεωτικής παραμονής στο σχολείο για 30 ώρες, την έναρξη ενός νέου κύκλου συγχωνεύσεων των σχολείων, την επαναφορά της αυτοαξιολόγησης και «αυτονομίας» των σχολείων, το «Νέο λύκειο», τις ηλεκτρονικές εγγραφές  κοκ.

Το εργατικό κίνημα, ο λαός και η νεολαία, όλες οι ταξικές δυνάμεις, πρέπει ΤΩΡΑ να απαντήσουν αποφασιστικά!
Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση – Να μην περάσει η 3η αξιολόγηση!
 -     Για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Άμεση κάλυψη όλων των απωλειών από τα μνημόνια. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
  -       Για μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.
    -    Για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών – λαϊκών οικογενειών στα νύχια τραπεζιτών και του κράτους. Να καταργηθεί το ιδιώνυμο για τους αγωνιστές ενάντια στους πλειστηριασμούς.
  -      Για να μην ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την παράδοση του στους επιχειρηματικούς ομίλους.
   -     Για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων, την ίδια ώρα που χαρίζονται προκλητικές παροχές στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
  -    Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
   -    Για να καταργηθεί το σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων στην οικονομία,την κοινωνία και την εκπαίδευση το καθεστώς των μνημονίων.
 -      Για διαγραφή του χρέους, ρήξη-έξοδο από ευρώ-ΕΕ.
   -   Αύξηση των  κοινωνικών δαπανών για την Παιδεία –Υγεία και Πρόνοια
   -    Όχι στις αντιδραστικές αλλαγές στο δημόσιο, σε Παιδεία, Υγεία και κοινωνική ασφάλιση.
 -     Όχι στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

 Οι «ηγεσίες» σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ έχουν επιλέξει το στρατόπε­δο της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και των «θεσμών», περιφρονούν προκλητικά οποιοδήποτε σχέδιο αποτροπής και ανατροπής του αντεργατικού μεσαίωνα. Γι’ αυτό το μαχόμενο εργατικό κίνημα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, χωρίς αναμονή.
Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει αποφάσεις σε αγωνιστική - απεργιακή κατεύθυνση διαχωρίζοντας την θέση της από την αδράνεια και συνενοχή των ΓΣΣΕ - ΑΔΕΔΥ.

Καλούμε τους συναδέλφους –συναδέλφισσες σε μαζική συμμετοχή στη συνέλευση της ΕΛΜΕ,  στις 11 Γενάρη στις 5μμ στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λιβαδειάς, για να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις για την ανατροπή της αντιλαϊκής-αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου