Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης : Αποφάσεις για το 30ωρο

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
προξένου Κορομηλά 51

Το 30ωρο, νέο πλήγμα στις εργασιακές μας σχέσεις, δεν θα περάσει!
(Από τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης  των προέδρων των ΕΛΜΕ (20/1/2018)  της Γ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ (11/1/2018)  και του Δ.Σ. (11/1/2018) της Ε΄ ΕΛΜΕ)
Απόφαση –ψήφισμα της Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας για το 30ωρο (20/1/2018)
Η Γ. Σ. των ΕΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτες τις νέες ρυθμίσεις του 30ωρου για την επιβολή της υποχρεωτικής παραμονής των εκπ/κών στο σχολείο, και αποφασίζει την μη εφαρμογή του.
Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν να εργάζονται στο σχολείο όπως μέχρι τώρα.
Αν επιχειρηθεί με οποιονδήποτε τρόπο να επιβληθεί το 30ωρο, δεν το εφαρμόζουμε με την κάλυψη των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ.
Σε περίπτωση  πιέσεων, απ’ όπου και να προέρχονται, ενημερώνουμε άμεσα το σωματείο.
Αθήνα 20/1/2018
Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ε΄ ΕΛΜΕ  (11/1/2018) και του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ  (23/1/2018)    
Τι είναι αναγκαίο να κάνουμε:
Είναι αναγκαίο να αφυπνιστούμε και να υπερασπιστούμε έμπρακτα την αξιοπρέπειά μας και την αξιοπρέπεια του κλάδου, καθώς και τα εργασιακά μας δικαιώματα.  Διακηρύσσουμε  ότι δεν θα ανεχθούμε ούτε αύξηση εργασιακού ή διδακτικού ωραρίου, ούτε θα ανεχθούμε συνάδελφοι αναπληρωτές να πεταχτούν στο δρόμο.
·        Υλοποιούμε την απόφαση της Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ (20/1) και της Γ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ(11/1)  για καμία αύξηση στο ωράριο εργασίας και διδασκαλίας. Επαναφορά του ωραρίου στα προ του 13 επίπεδα. Με συλλογικές αποφάσεις συλλόγων και συνδικαλιστική κάλυψη από ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ δεν εφαρμόζουμε, δεν υλοποιούμε την τιμωρητική 30ωρη παραμονή στο σχολείο και την ακυρώνουμε στην πράξη. . Συνεχίζουμε και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα διαρκείας για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.
·        Αποφασίζουμε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Συμμετέχουμε στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών  σωματείων στις αρχές Φεβρουαρίου.
·        Με συντονισμό των ΕΛΜΕ και των Γ. Σ. και με κάλυψη των συναδέλφων και των Συλλόγων Διδασκόντων θα διαφυλάξουμε με συλλογικό τρόπο τα εργασιακά μας δικαιώματα στην παραπάνω κατεύθυνση.

Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος                                                  Η Γραμματέας

      Σαραϊδάρη Πόπη                                             Χατζηβαρίτη Φρίντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου