Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΟΛΜΕ: Σχετικά με τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)

Ο.Λ.Μ.Ε.                       
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 3227382
e-mail:olme@otenet.gr                                                  Αθήνα, 26/01/2019


Σχετικά με τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)


Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας επιτελούν ένα σημαντικότατο έργο που στόχο έχει την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσα από την παροχή της δυνατότητας πρόσβασης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στο μορφωτικό αγαθό..
Το τελευταίο όμως χρονικό .διάστημα η αδιαφορία της Πολιτείας και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες οδηγούν τον θεσμό των ΣΔΕ στην απαξίωση και τον ευτελισμό. Η καθυστέρηση στις πληρωμές και στην πρόσληψη των εκπαιδευτικών και η διακοπή σχεδόν της χρηματοδότησής τους έχει κάνει προβληματική ακόμη και τη στοιχειώδη λειτουργία τους.
Σύμφωνα με την καταγγελία Διευθυντών των ΣΔΕ της χώρας, «εδώ και ενάμιση έτος δεν έχει σταλεί καμία χρηματοδότηση για δαπάνες που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία οποιασδήποτε σχολικής μονάδας», ενώ «οι προμηθευτές δεν έχουν εξοφληθεί ακόμα για προμήθειες μέσω εθνικών πόρων που αφορούν στο σχ. έτος 2015-2016».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ:

·      συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των Διευθυντών, των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευομένων των ΣΔΕ και

·      απαιτεί από  την πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ την στήριξη των σχολείων και την άμεση λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους.

Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γ. Γραμματέας

Νικηφόρος Κωνσταντίνου                     Βαγγέλης Μπουντουλούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου