Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ


Αγωνιστική Ενότητα  Παρεμβάσεις Βοιωτίας

Να μη μείνουμε στο ίδιο έργο θεατές.
Να ανοίξουμε δρόμο αντίστασης και ανατροπής!

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκίνησε με πάρα πολλά προβλήματα. Παρά τις 7.700 προσλήψεις αναπληρωτών, τα  κενά στα σχολεία είναι πάνω από 3.500.
Τα σχολεία της Βοιωτίας  λειτουργούν με πολλές ελλείψεις εκπαιδευτικών πολλών ειδικοτήτων  και περίπου 1.000 διδακτικές ώρες χάνονται κάθε βδομάδα. Συγκεκριμένα :
·         Σε πολλά κυρίως περιφερειακά σχολεία δε διδάσκονται πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Τα περισσότερα τμήματα γενικής παιδείας και προσανατολισμού λειτουργούν με 25 μαθητές και πάνω.
·         Συνεχίζεται με βίαιο τρόπο η συρρίκνωση της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών στα Γυμνάσια  και απαξιώνεται το έργο των εκπαιδευτικών που την διδάσκουν.
·         Καμία πρόσληψη δεν έχει γίνει ακόμη για την  εκπαίδευση των Προσφυγόπουλων και για την ενισχυτική διδασκαλία.

Ενώ οι μαθητές μας συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται, να χάνουν εκατοντάδες διδακτικές ώρες ακόμη και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα που δεν είναι δυνατόν να αναπληρωθούν, οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο. Η ηγεσία του υπουργείου όχι μόνο δεν κάνει κουβέντα για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, αλλά ταυτόχρονα μιλάει για εξορθολογισμό των κενών και προβληματίζεται για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει την άρνηση πολλών συναδέλφων να δεχτούν την πρόσληψή τους! Φτάσαμε δε στο σημείο μαθητές από ακριτικά νησιά να κάνουν μάθημα μέσω skype(!) κάτι το οποίο είχε περιγραφεί και στο υπόμνημα Λιάκου πριν μερικά χρόνια.
Όλη η έννοια του υπουργείου είναι το πώς θα επαναφέρει την «αριστεία», θα θεσπίσει τη βάση του 10 στην εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα εξισώσει τα πτυχία Δημόσιων Πανεπιστημίων - Κολλεγίων και θα εφαρμόσει τον κόφτη ν+2 στο χρόνο φοίτησης. Λες και η στελέχωση των σχολείων δεν είναι κυρίαρχη υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας!
Είναι ξεκάθαρο ότι πλέον μιλάμε για ένα σχολείο με ταξικούς φραγμούς, ένα σχολείο για «λίγους» και οδεύουμε με γοργούς ρυθμούς προς την πλήρη ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και στις τρεις βαθμίδες, την προώθηση της αυτονομίας της σχολικής μονάδας, την επιβράβευση κάθε είδους χορηγιών και τη σκληρή αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Τόσο η κυβέρνηση της Ν.Δ., όσο κι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν το κυρίαρχο αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος που δεν είναι άλλο από τη υλοποίηση μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία με βάση τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών!

Είναι επιτακτική η ανάγκη να σταματήσει το αίσχος της αναπλήρωσης και της αδιοριστίας. Το 2018/19 οι προσλήψεις των αναπληρωτών πλησίαζαν το 15% στην Δευτεροβάθμια και αν υπολογίσουμε ότι στην Πρωτοβάθμια ήταν περίπου 25%, το ποσοστό των αναπληρωτών σε όλη την εκπαίδευση ήταν 20% !!!
Ελπιδοφόρα μήνυμα άνοιξης μέσα στο μνημονιακό χειμώνα στην εκπαίδευση ήταν οι κινητοποιήσεις τα δύο τελευταία χρόνια, για μόνιμους μαζικούς διορισμούς και οι τελευταίοι αγώνες για την κατάργηση του προσοντολογίου.
Οι κινητοποιήσεις αυτές ξεπέρασαν τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και έδωσαν καίρια πλήγματα στην κυβερνητική πολιτική. Δεν κατάφεραν να νικήσουν γιατί παρά τη μαχητικότητα και τη μαζικότητα που είχαν, δυστυχώς ένα σημαντικό κομμάτι των εκπαιδευτικών απέχει από τις Γενικές Συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αυτή την παθητικότητα σας καλούμε να ξεπεράσουμε. Και ένα πρώτο βήμα είναι η μαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του προσοντολογίου και τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών με βάση την προϋπηρεσία και το χρόνο λήψης πτυχίου.
Απαιτούμε για τους αναπληρωτές:
·         να προσλαμβάνονται σε μία φάση τον Αύγουστο με δεδομένα όλα τα εκπαιδευτικά κενά

·         να δοθούν επιδόματα μετακίνησης, σίτισης και στέγασης

·         να έχουν πλήρη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα

·         να ενεργοποιηθεί η ειδική προκήρυξη θέσεων για συγκεκριμένες απομακρυσμένες σχολικές μονάδες που δεν έχουν ακόμη στελεχωθεί
Θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις το Δημόσιο χαρακτήρα του Σχολείου που θα χωράει όλους τους εκπαιδευτικούς και θα εκπληρώνει τα όνειρα και τις μορφωτικές ανάγκες όλων των παιδιών!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!
Σας καλούμε να συμμετέχετε στη  Γενική Συνέλευση
της ΕΛΜΕ Βοιωτίας την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου,
στο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΓΕΛ ΘΗΒΑΣ, στις 5 μ.μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 

ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ & ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


https://elmeviot.blogspot.com/2019/10/blog-post_30.html

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ – ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2019


 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου