Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

"Δεν κάψατε ένα σχολείο, κάψατε χιλιάδες όνειρα.."

από το προφίλ γυναίκας που έζησε στη Μόρια

Πιστεύαμε ότι τα σχολεία μας, τα σπίτια μας και τα νοσοκομεία μας καίγονται από αδαείς, αλλά όχι!
Δεν κάψατε ένα σχολείο, κάψατε χιλιάδες όνειρα. Δεν κάψατε ένα σχολείο, κάψατε το δικαίωμα στην εκπαίδευση χιλιάδων, κάψατε εκείνο το μέλλον που θα φωτιζόταν μέσα σε αυτές τις τάξεις. Πώς τολμάτε; Πώς μπορείτε να είστε ήσυχοι με τη συνείδησή σας όταν τα δικά σας παιδιά μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο, αλλά μας πήρατε τη μόνη ελπίδα για τα δικά μας παιδιά που ζουν κάτω από σκηνές! Πώς τολμάτε! Καίτε τα όνειρά μας και το μέλλον μας όταν το μόνο μας έγκλημα είναι ότι απαιτούμε ελευθερία και ασφάλεια!
Δεν κάψατε μόνο μια κλινική, πήρατε την υγεία και τη ζωή από χιλιάδες και θα είστε οι δολοφόνοι όσων οι ζωές κινδυνεύσουν λόγω έλλειψης υποδομών υγείας. Πώς τολμάτε, πώς μπορείτε να αναπνέετε όταν το να πάρεις μια ανάσα είναι τόσο δύσκολο μέσα στα βρώμικα μέρη της Ευρώπης! Πώς τολμάτε! θα κοιμηθείτε σήμερα και όμως για πολλούς δεν θα υπάρχει ραντεβού σε γιατρό μετά από αυτό που κάνατε!
Όταν οι πηγές της ελπίδας μας γίνονται στάχτες, πού και από ποιον πρέπει να απαιτήσουμε κάτι και τι;
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
https://www.toperiodiko.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CF%88%CE%B1%CF%84%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BA%CE%AC%CF%88%CE%B1%CF%84%CE%B5-%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B5/#.XmYns9SLSt8

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Από αποθήκη ψυχών γίναμε αποθήκη σκατόψυχων

 

της Νίνας Γεωργιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου