Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ο μήνας που μειώνονται τα τεστ, ενώ αυξάνονται θάνατοι και κρούσματα

 Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, κείμενο που λέει "ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ATTIKO AR1T #EEETFM5 ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ 이Ι ΜΕΘ imgflip. com"

Την ώρα που οι ΜΕΘ ασφυκτιούν και οι διασωληνωμένοι χτυπούν κόκκινο (79 σήμερα) εδώ και πέντε μήνες 34 εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αττικό», παραμένουν απλήρωτοι. Συγκεκριμένα 13 γιατροί και 21 λοιπό προσωπικό περιμένουν από το Μάιο να τους καταβληθούν οι εφημερίες , οι αργίες και τα νυχτερινά. Αβέβαιο είναι αν και πότε θα καταβληθούν τα ήδη δεδουλευμένα, αλλά κι αν και πώς θα εξασφαλιστεί η μισθοδοσία τους στη συνέχεια.

Τους τελευταίους 7 μήνες έχουν προσληφθεί στο  νοσοκοκομείο Αττικόν 129   επικουρικοί εργαζόμενοι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το αρμόδιο τμήμα (20 γιατροί και 109 λοιπό προσωπικό), με τις λεγόμενες συμβάσεις covid, στις οποίες έχουν συμπεριληφθεί και ανανεώσεις συμβάσεων επικουρικού ιατρικού προσωπικού. Από την αρχή παρατηρήθηκε καθυστέρηση της πληρωμής τους, όπως καταγγέλθηκε από τους συναδέλφους τους  η οποία αποκαταστάθηκε στη συνέχεια   μόνο όμως σε ένα τμήμα των εργαζομένων. Ανάλογα προβλήματα εμφανίστηκαν και σε άλλα νοσοκομεία.

Σαν να μην έφτανε αυτό τις αμέσως επόμενες ημέρες δεκάδες επικουρικοί εργαζόμενοι της διοικητικής, τεχνικής υπηρεσίας και του ιματισμού στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο απολύονται. Οι συνέπειες στην λειτουργία του νοσοκομείου, εν μέσω πανδημίας, θα είναι τραγικές. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

Η κυβέρνηση δεν απαντά. Αρνείται ως τώρα προκλητικά ακόμα και να παρατείνει τη σύμβαση εργασίας τους», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Π.Γ.Ν «Αττικόν».

Στις επίμονες ερωτήσεις των εργαζομένων η οικονομική υπηρεσία του νοσοκομείου απαντά ότι δεν υπάρχει κονδύλι και η ευθύνη είναι της ΥΠΕ, ακολουθώντας τη γνωστή τακτική του να πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλο, από τη Διοίκηση στην ΥΠΕ, στην κυβέρνηση και το αντίστροφο και τελικά να την “πληρώνουν” οι εργαζόμενοι.
Οι υγειονομικοί κάθε μέρα ακούν ότι θα γίνουν προσλήψεις ότι θα ενισχυθεί το ΕΣΥ. Το ΕΣΥ όμως δεν ενισχύεται, μόνο στα λόγια και με απλήρωτους εργαζόμενους.

Οι ΜΕΘ ασφυκτιούν, τα ημερήσια κρούσματα βαράνε κόκκινο, οι διασωληνωμένοι αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς και οι υγειονομικοί γίνονται θεατές καταστάσεων, όπως αυτής της 39χρονης γυναίκας που σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ διασωληνώθηκε αλλά βρέθηκε για 36 ώρες εκτός ΜΕΘ και έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή.

 ΠΗΓΗ:  Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη

Ο μήνας που μειώνονται τα τεστ,

ενώ αυξάνονται θάνατοι και κρούσματα

https://thepressproject.gr/o-minas-pou-meionontai-ta-test-eno-afxanontai-thanatoi-kai-krousmata/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου