Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Αποκλείουν χιλιάδες φοιτητές - Νεκρώνουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα


Αποκλείουν χιλιάδες φοιτητές - Νεκρώνουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα

Θυμό, οργή, απογοήτευση προκάλεσε η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα καθώς καταγράφηκε ρεκόρ 20ετίας στον αριθμό των υποψηφίων που μένει εκτός των δημόσιων πανεπιστημίων. 40.000 υποψήφιοι, δηλαδή τα 2/5 του συνόλου των υποψηφίων αποκλείστηκαν φέτος εξαιτίας του «καινοτόμου» συστήματος των ΕΒΕ. Επιπλέον 22.000 υποψήφιοι έμειναν χωρίς μηχανογραφικό εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ενώ πολλά τμήματα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων οδηγούνται στον αφανισμό όπως η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ξάνθης που φέτος δεν έχει ούτε έναν εισακτέο.

Το σχέδιο της κυβέρνησης και της κ. Κεραμέως είναι ξεκάθαρο πλέον.

Εκκενώνουμε τις σχολές, εγκλωβίζουμε τα όνειρα, τις θυσίες και τους κόπους των υποψήφιων φοιτητών

«Οι νέοι μας δεν εγκλωβίζονται πλέον στα πανεπιστήμια. Οι σπουδές τους έχουν πλέον αντίκρισμα, καθώς δεν έχουμε το φαινόμενο να εισάγεται κανείς με 1, με 2, με 3. Οι νέοι μας έχουν διέξοδο και προοπτική. Οι σπουδές τους θα τους δώσουν αυτά που θέλουν και θα τους βοηθήσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά», δήλωσε με θράσος η κ. Κεραμέως μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, κλείνοντας ουσιαστικά το μάτι στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κολλεγίων ώστε να υποδεχτούν όσους υποψήφιους αποκλείστηκαν. Η κυβέρνηση και η υπουργός κατάφεραν να εξασφαλίσουν νέα, φρέσκια πελατεία στους κολλεγιάρχες φίλους τους.

Ποιον εξυπηρέτησε τελικά η ΕΒΕ, πόσοι υποψήφιοι/ες αποκλείστηκαν, για ποια αριστεία και ποια δωρεάν παιδεία μιλάνε τελοσπάντων αυτοί που η πλειοψηφία τους δεν έχει φοιτήσει καν στα δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα;

#ΜένουμεΕνεργοί #WeSpeakNow

#πανελλαδικες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου