Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ SOUL KITCHEN

ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 9.30 ΜΜ.

CINEPLEX ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

SOUL KITCHEN

ΤΟΥ ΦΑΤΙΧ ΑΚΙΝ

Κωμωδία           ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: 2009

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Γερμανία

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 99’  ΕΓΧΡΩΜΗ

Σκηνοθεσία: Φατίχ Ακίν

Πρωταγωνιστούν: Αδάμ Μπουσδούκος, Μόριτς Μπλάιμπτροϊ

Ο Ζήνος, νεαρός ιδιοκτήτης του εστιατορίου, του «Soul Kitchen», υφίσταται το ένα πλήγμα μετά το άλλο. Η φίλη του Ναντίν μετακόμισε στη Σαγκάη, οι πελάτες του μαγαζιού του σνομπάρουν τις γκουρμέ συνταγές του καινούριου σεφ και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, υποφέρει κι από λουμπάγκο. Τα πράγματα αρχίζουν να βελτιώνονται όταν η μοδάτη πελατεία αρχίζει να τιμά τη νέα γαστρονομική άποψη του μαγαζιού, όμως αυτό δε γιατρεύει την πληγωμένη καρδιά του Ζήνου. Αποφασίζει να πάει στην Κίνα για να βρει τη Ναντίν και αφήνει το εστιατόριο στα χέρια τού εντελώς αναξιόπιστου, πρόσφατα αποφυλακισμένου αδελφού του, Ηλία. Και οι δύο αυτές αποφάσεις καταλήγουν σε φιάσκο: ο Ηλίας χάνει το εστιατόριο από σ’ έναν ύποπτο μεσίτη και η Ναντίν έχει βρει καινούργιο εραστή! Παρ’ όλα αυτά, τα δύο αδέλφια ίσως έχουν μια τελευταία ευκαιρία να πάρουν πίσω το «Soul Kitchen». Πρέπει όμως να σταματήσουν να τσακώνονται και να δουλέψουν με ομαδικό πνεύμα.

Πιο ελληνική από πολλές ελληνικές ταινίες αποδεικνύεται η δημιουργία του Φατίχ Ακίν, που αποτελείται από δεκάδες επιμέρους συγκινητικά και κωμικά κομμάτια δοσμένα μέσα από μια κυμαινόμενη αφηγηματική δομή. Η ταινία υμνεί τις αξίες των μεταναστευτικών κινημάτων όπως είναι η πίστη, η φιλία και η ανάγκη για επιβίωση.

Ο Φατίχ Ακίν κερδίζει το στοίχημα, η κωμωδία του δεν θα σε κάνει να δακρύσεις από τα γέλια αλλά η εξυπνάδα και η ευελιξία της θα σε κάνει αν μη τι άλλο να την απολαύσεις.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 9.30 ΜΜ.

BROADWAY ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΣΣΑΛΑ

ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΛΙΒΑΔΕΙΤΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΤΑΘΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου