Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Δεκάδες απανθρακωμένοι μετανάστες: Ο άνθρωπος ΔΕΝ είναι προστατευόμενο είδος

Το Εθνικό Πάρκο του δάσους της Δαδιάς είναι αυστηρά προστατευόμενη δασική έκταση, όπως μαθαίνουμε. Εδώ ζουν 36 είδη αρπακτικών πτηνών, ανάμεσά τους ο μαυρόγυπας, ο ασπροράρης, το όρνιο. Εδώ ζουν ζαρκάδια, λύκοι, αγριογούρουνα και αγριόγατες, καθώς και 24 είδη νυχτερίδων. Εδώ έχουν εντοπιστεί 29 είδη ερπετών, 13 είδη αμφιβίων και 17 είδη ψαριών – για να μην αναφερθούμε στα ενδημικά δέντρα, λουλούδια και φυτά.

  Ωστόσο, ο φρικτός θάνατος δεκάδων μεταναστών, (26 επιβεβαιωμένοι μέχρι τώρα), στο δάσος της Δαδιάς δείχνει ότι ο άνθρωπος ΔΕΝ συγκαταλέγεται στα επισήμως προστατευόμενα είδη – ιδίως αν ο άνθρωπος τυχαίνει να είναι φτωχός, μετανάστης, ανέστιος. Ακόμα δεν ξέρουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απανθρακώθηκαν οι μετανάστες. Δεν ξέρουμε ποιοι και πώς θα πιστοποιήσουν τις σορούς, ποιος ομαδικός τάφος θα τους καταπιεί… Τα ΜΜΕ πάντως έσπευσαν να τονίσουν ότι πιθανότατα είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, υπονοώντας ότι δεν είναι ευθύνη του κράτους να τους προστατεύσει. Παράλληλα τα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στον Έβρο βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για να αναχαιτίσουν και την παραμικρή προσπάθεια παράτυπων μεταναστών, να περάσουν στη χώρα μας.

   Πιο άγριο αρπακτικό και από τους γύπες, ο καπιταλισμός που ξεριζώνει ανθρώπους και ύστερα οδηγεί στον θάνατο τους λιγότερο «τυχερούς».

https://prin.gr/2023/08/26-nekroi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου