Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ                      Άμφισσα 21-09-2023

Ψήφισμα για τη νέα δίωξη του Γ. Καββαδία και του Ν. Χατζηανδρέου  από τον ΔΙΔΕ Πειραιά

Το σήριαλ των διώξεων από τον ΔΙΔΕ Πειραιά δεν έχει τέλος. Μετά το «τελευταίο επεισόδιο» με τη δίωξη επτά εκπαιδευτικών με τη λήξη τη σχολικής χρονιάς ξεκίνησε ένας ακόμα κύκλος διώξεων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Για 3η συνεχή φορά στο στόχαστρο του ΔΙΔΕ Πειραιά ο συνάδελφος Γιώργος Καββαδίας που παραπέμπεται στο πειθαρχικό, γιατί «τόλμησε» σε άρθρο να ασκήσει κριτική στις προγραμματικές θέσεις του υπουργείου Παιδείας.

Νέα παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για τον ίδιο λόγο (άσκηση κακόβουλης κριτικής στις πράξεις της προϊστάμενης αρχής), έλαβε ξανά και ο συνάδελφος Νεκτάριος Χατζηανδρέου, επειδή άσκησε σε άρθρο του κριτική στην απόφαση του ΔΔΕ να τον παραπέμψει στο Πειθαρχικό.

Η καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής και του ΥΠΑΙΘΑ ότι «βάζουν ταφόπλακα στον δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης» θεωρείται «κακόβουλη κριτική στην προϊστάμενη αρχή». Ενώ το να λες ότι με τις κυβερνητικές πολιτικές «τα σχολεία μετατρέπονται σε κέντρα διερχομένων, χωρίς σταθερό προσωπικό» ή αν καταγγέλλεις «την απαξίωσή τους, την ελλιπή χρηματοδότηση και τις ελλείψεις σε δομές και εκπαιδευτικούς» παρουσιάζεις μια εικόνα των σχολείων ανυπόστατη και εξωπραγματική.

Οι διώξεις δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα, δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς. Είναι μια προσπάθεια φίμωσης, τρομοκράτησης και καταστολής οποιασδήποτε φωνής θέλει να αντισταθεί στην επίσημη πολιτική.

Από πότε οι απόψεις και η κριτική συνιστούν ποινικό αδίκημα και θεωρούνται «κακόβουλη κριτική στις πράξεις της προϊσταμένης αρχής» και αποτελούν «απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς» κατά του υπουργού Παιδείας;

Η αντίσταση στις διώξεις και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης καθήκον όλων μας! Δε μας τρομοκρατεί η επιχείρηση φίμωσης των σωματείων, της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης! Δε θα μας κάνουν να σωπάσουμε! Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά!

Καταγγέλλουμε τις διώξεις του ΔΔΕ Πειραιά! Δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους εκπαιδευτικούς που διώκονται! Κινητοποιούμαστε μαζικά απαιτώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία δίωξης!

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους εκπαιδευτικούς!!

Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία και κάθε δημοκράτη εκπαιδευτικό να καταγγείλουν την απαράδεκτη και αυταρχική στάση του ΔΔΕ Πειραιά! Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ να πάρουν τώρα θέση απέναντι στις απανωτές προκλητικές ενέργειες του ΔΔΕ. Οι απειλές και οι διώξεις δεν μας τρομοκρατούν! Απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω η δίωξη απέναντι στο Γ. Καββαδία και σε όσους εκπαιδευτικούς βρίσκονται στο στόχαστρο του ΔΔΕ Πειραιά!

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!


Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ                Άμφισσα 21-09-2023

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ   ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Το Δ.Σ.  της ΕΛΜΕ Φωκίδας καταδικάζουμε για ακόμα μία φορά την, καταφανώς πια, συνδικαλιστική δίωξη της εκπαιδευτικού Ελένης Παπασταύρου, η υπόθεση της οποίας συνεχίζεται αφού το πόρισμα της ΕΔΕ προτείνει την πειθαρχική δίωξή της και η ίδια καλείται σε γραπτή απολογία τις επόμενες μέρες. 

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό διοικητικής αυθαιρεσίας, αυταρχισμού και τρομοκράτησης συναδέλφων που έρχεται να προστεθεί στα πάρα πολλά άλλα τέτοιου είδους που έχουν  καταγγελθεί και από άλλους εκπαιδευτικούς συλλόγους πανελλαδικά εις βάρος εκπαιδευτικών οι οποίοι τάσσονται με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων και με το συμφέρον του κλάδου.

Η εκπαιδευτικός δεν έκανε τίποτα άλλο από το να υπερασπιστεί στο Σύλλογο Διδασκόντων της τις ειλημμένες αποφάσεις του Συλλόγου της, οι οποίες εναρμονίζονταν με τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, τόσο της ΔΟΕ όσο και του ΣΕΠΕ Ηρακλείου, ενάντια στη συστηματική και αυθαίρετη προσπάθεια της Διευθύντριας του σχολείου να τις ανατρέπει μονομερώς.

Η δίωξη της εκπαιδευτικού προχώρησε παρά την αντίθεση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος», τον ίδιο τον Σύλλογο Διδασκόντων του 14ου Δημοτικού Σχολείου που υπηρετεί και η ίδια, εργατικών σωματείων και φορέων αλλά και δεκάδων ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εκπαιδευτικός πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση, υποχρηματοδότηση των σχολείων, ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Η δίωξή της γίνεται ακριβώς την περίοδο που συζητιέται και θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο Γεωργιάδη, το οποίο συμπληρώνοντας τον νόμο Χατζηδάκη εντείνει τις συνδικαλιστικές διώξεις και μετατρέπει σε ποινικό αδίκημα το δικαίωμα στην περιφρούρηση της απεργίας και προβλέπει μέχρι και ποινή φυλάκισης!

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας απαράδεκτης προσπάθειας της κυβέρνησης, του ΥΠΑΙΘ και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, με σκοπό τη φίμωση, τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών για να μην απαντήσουν αγωνιστικά και οργανωμένα στην επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.  Για να μην  αμφισβητείται η πολιτική της παιδείας των πολλών ταχυτήτων και της ημιμάθειας, το σχολείο της αξιολόγησης, της κατηγοριοποίησης και της ταξικής διαφοροποίησης, που διαμόρφωσαν οι αντιδραστικές νομοθετικές ρυθμίσεις όλων των κυβερνήσεων. 

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φωκίδας 

  • Απαιτούμε να σταματήσει κάθε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της συναδέλφου Ελένης Παπασταύρου!

  • Καλούμε τη ΔΟΕ να συνδράμει στη στήριξη της συναδέλφου με όλα τα μέσα!

  • Στηρίζουμε την κινητοποίηση την ημέρα κατάθεσης της απολογίας από τη συνάδελφο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου