Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων σε ολόκληρη τη χώρα!

 Ένα απίστευτο ποτάμι νέων ανθρώπων από Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Βόλο, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Αλεξανδρούπολη-Ξάνθη-Κομοτηνή, Λάρισα, Τρίκαλα, Ναύπλιο, Φλώρινα και Καστοριά ενώθηκε χθες στην Αθήνα φωνάζοντας ένα βροντερό ΟΧΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης κι ένα ηχηρό ΝΑΙ στην ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας που είναι ανοιχτή σε όλους και όλες, χωρίς αποκλεισμούς και στοχεύει στην ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας!

Πρόκειται για πολλές χιλιάδες φωνές που ονειρεύονται έναν άλλο κόσμο, με άλλες αξίες και άλλες προτεραιότητες από αυτές της κυβέρνησης και του συστήματος που υπηρετεί.

Αυτό ήταν το χθεσινό ποτάμι που ξεχύθηκε στους δρόμους της Αθήνας μετά από 5 βδομάδες γενικών συνελεύσεων, καταλήψεων και διαδηλώσεων όπου πήραν μέρος δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες. Μαζί τους εργαζόμενοι/ες, εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί, γονείς και μαθητές/ριες σε ένα μέτωπο που θέλει τις ανάγκες του λαού πάνω από τα κέρδη των ιδιωτών.

Αυτό το μέτωπο πρέπει να μεγαλώσει και να νικήσει για το καλό όλων μας!

#ΜένουμεΕνεργοί #Προπύλαια #φοιτητές #καταλήψεις #κατάληψη #πανεπιστήμια #πανεπιστήμιο #άρθρο16 #κυβέρνηση_Μητσοτάκη #antireport

Άλμπουμ με φωτογραφίες 

https://www.facebook.com/photo/?fbid=1144739700197995&set=pcb.1144721640199801

ΒΙΝΤΕΟ της μεγαλειώδους διαδήλωσης στην Αθήνα

https://www.facebook.com/menoume.energoi/videos/2417

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου