Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΕΛΜΕ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

                                                                              Λιβαδειά 4 Ιουλίου 2014
ΨΗΦΙΣΜΑ

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ INOX ΑΒΕΕ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Καταγγέλλουμε την αυθαίρετη - άδικη και καταχρηστική απόλυση του Θανάση Αποστολόπουλου , από την εργοδοσία της Ιερωνυμάκης ΙΝΟΧ ΑΒΕΕ, στην οποία εργάζεται εδώ και έξι (6) χρόνια. Το πρόσχημα της απόλυσης ήταν ως συνήθως η «δύσκολη οικονομική συγκυρία» και η «πτώση του τζίρου». Είναι πρόκληση να επικαλείται η επιχείρηση την «δύσκολη οικονομική συγκυρία» και «την πτώση του τζίρου», τη στιγμή που το συνολικό ετήσιο όφελος της εταιρίας από την μείωση των αποδοχών του συναδέλφου, ισούται με τις μηνιαίες αποδοχές ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕΛΟΥΣ της διοίκησης.
Η αλήθεια είναι ότι ο συνάδελφος Θανάσης Αποστολόπουλος αρνήθηκε τη «γενναιόδωρη» πρόταση της εργοδοσίας για μείωση των αποδοχών του κατά 20% (από 61€ σε 51€ μεικτά), ενώ δεν αποδέχθηκε στη συνέχεια τη «συναινετική-οικειοθελή» αποχώρησή του από την επιχείρηση.
Τα τελευταία χρόνια ως μέλος του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Θήβας και από φέτος ως αναπληρωματικό μέλος της διοίκησης, δεν έλειψε από κανένα εργατικό αγώνα, ενώ έδωσε μάχες να μην περάσουν οι συνεχείς περικοπές μισθών στην επιχείρηση που εργαζόταν, χωρίς να έχει αποδεχθεί ο ίδιος καμία περικοπή.
Αυτός είναι ο λόγος που ξέσπασε πάνω του η εργοδοτική μανία της ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ ΙΝΟΧ, που αξιοποιεί τη διάλυση της εργατικής νομοθεσίας της τελευταίας τετραετίας, από την μνημονιακή κυβέρνηση για να τσακίσει κάθε εργατικό δικαίωμα. Πρόκειται για μια καθαρά συνδικαλιστική δίωξη που σκοπό της έχει την τρομοκράτηση όλων των εργατών.
Είμαστε στο πλευρό του συναδέλφου που δίνει την μάχη για την επαναπρόσληψή του και καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε συνδικάτο και συλλογικότητα, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους απαιτώντας :
Άμεση ανάκληση της αυθαίρετης και καταχρηστικής απόλυσης του συνδικαλιστή Θανάση Αποστολόπουλου. Η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία δεν θα περάσουν.


           
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   ΤΟ Δ.Σ                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ          ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου