Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΕΛΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΌΧΙ σε αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Όχι στη διάλυση της δημόσιας παιδείας και τις απολύσεις!!!
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και συγκέντρωση στο Δημαρχείο Αλιάρτου, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/12/2013, στις 9.30 π.μ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Λίγο πριν το νέο χρόνο η κυβέρνηση, υλοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση στέλνει την εγκύκλιο της έναρξης της «αξιολόγησης». Ταυτόχρονα και για την Βοιωτία εξαγγέλλεται σχετικό σεμινάριο Διευθυντών, προκειμένου να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία, την Παρασκευή 20 Δεκέμβρη και ώρα 09.30 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλιάρτου. Η ΟΛΜΕ όπως και η  ΕΛΜΕ Βοιωτίας, μέσα από τα συλλογικά τους όργανα , έχουν τοποθετηθεί ξεκάθαρα για την αξιολόγηση, η οποία καμία σχέση δεν έχει με τη βελτίωση του σχολείου και του εκπαιδευτικού. Αντίθετα, αποτελεί βασικό εργαλείο για την προώθηση του νέου σχολείου που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Σε αυτό το σχολείο έχουν θέση μόνο οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η τρομοκρατία - χειραγώγηση και οι απολύσεις των εκπαιδευτικών. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας: 
• Καλεί τους συναδέλφους Σχολικούς Συμβούλους να ματαιώσουν κάθε δράση την οποία έχουν προγραμματίσει με σκοπό την υλοποίηση των διαδικασιών αυτών. Των διαδικασιών οι οποίες καταβαραθρώνουν το κύρος τους μετατρέποντας τους από καταξιωμένους συμβούλους και υποστηρικτές των εκπαιδευτικών σε επιθεωρητές και υποχείρια κακόβουλων εξουσιών.
• Καλεί τους συναδέλφους Διευθυντές και Υποδιευθυντές των Σχολικών Μονάδων να ακυρώσουν οποιαδήποτε διαδικασία «αξιολόγησης», «ενημέρωσης», «διαβούλευσης» κ.λπ., έχει προγραμματιστεί  για το Σχολείο τους συνεχίζοντας να δίνουν την προσοχή τους στην αναβάθμιση της Σχολικής τους Μονάδας και τη στήριξη των εκπαιδευτικών και των μαθητών τους και όχι σε διαδικασίες οι οποίες οδηγούν στην υποβάθμιση των Σχολειών.
• Καλεί τους συναδέλφους Εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων να μην επιτρέψουν ούτε και να συνεργήσουν στην υλοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας στοχεύει στην εφαρμογή «αξιολογητικών» διαδικασιών στο Σχολείο τους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε κινητοποίηση. Να μη γίνει το σεμινάριο-να ακυρωθεί.
Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 9 π.μ.– 12 το μεσημέρι
και συγκέντρωση 9.30 π.μ. έξω από το Δημαρχείο Αλιάρτου.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, μαζί και τους συνάδελφους διευθυντές, να δώσουν αγωνιστικό παρών. Καλούμε γονείς – μαθητές να πουν όχι στην αξιολόγηση και να συνδράμουν την κινητοποίησή μας.                                            Λιβαδειά 16/12/2013
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου