Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Όσο δεν αγωνιζόμαστε και δεν τολμούμε χρεοκοπούμε! Όλοι στην πανεργατική απεργία στις 12 Νοεμβρίου!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ   12/11

   Συνάδελφοι σας καλούμε να  συμμετάσχετε  στην απεργία στις 12/11/2015.  Γιατί:
1.                 Οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που  θα σαρώσει όλα τα εναπομείναντα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά και δημοκρατικά δικαιώματα, εάν το εργατικό – λαϊκό κίνημα με τους αγώνες του δεν καταφέρει να την ανακόψει. Από τα 223 μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο μέχρι το 2018, τα 127 πρέπει να ψηφιστούν μέχρι το τέλος του 2015.Τα μέτρα που ψηφίστηκαν ήδη για το ασφαλιστικό και το νέο  νομοσχέδιο    που ετοιμάζει η κυβέρνηση μετατρέπουν τη σύνταξη σε επίδομα ελεημοσύνης και σηματοδοτούν την πλήρη απόσυρση του κράτους από την κοινωνική ασφάλιση. Το νέο μισθολόγιο οδηγεί πλέον τους εργαζόμενους στα όρια της επιβίωσης. Προωθούνται οι ομαδικές απολύσεις, η  αποδιάρθρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, η μόνιμη κινητικότητα στο δημόσιο .Ο προϋπολογισμός για το 2016 προβλέπει άλλα 4,5 δις μέτρα λιτότητας για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Το πενιχρό εισόδημα των εργαζόμενων θα λεηλατηθεί από νέα φορολογικά μέτρα. Έρχεται νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων για να εκταμιεύουν τις δόσεις με τις οποίες προβλέπεται να ξεπληρώνεται το χρέος και να περισώσουν τις τράπεζες. Οι δανειστές επιδιώκουν να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με απελευθέρωση των περιορισμών στα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» και στους πλειστηριασμούς των σπιτιών. Η κυβέρνηση πιστή στις δεσμεύσεις της ΕΕ, του Δημοσιονομικού Συμφώνου και του ΟΟΣΑ, αναλαμβάνει να υλοποιήσει όλα τα μνημόνια, και παγιώνει το καθεστώς της μόνιμης επιτροπείας.
2.                 Το 3ο μνημόνιο στην εκπαίδευση είναι εδώ, με χιλιάδες κενά, μηδενικούς διορισμούς, μειωμένες πιστώσεις αναπληρωτών, τη συνέχιση και πλήρη εφαρμογή του «Νέου Σχολείου» της Διαμαντοπούλου και του Αρβανιτόπουλου, , την πλήρη εφαρμογή ως   Απρίλιο του 2016 της έκθεσης του ΟΟΣΑ του 2011 στην εκπαίδευση, δηλαδή συγχωνεύσεις, καταργήσεις σχολείων, αύξηση ωραρίου, αξιολόγηση κλπ. Ο Υπ. Παιδείας, ακολουθώντας πιστά τους προκατόχους του κ. Διαμαντοπούλου, κ .Αρβανιτόπουλο,   καλεί τους εκπαιδευτικούς σε προσχηματικό ‘εθνικό’ διάλογο, ενώ έχουν ήδη υπογράψει και συναποφασίσει τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης επιδιώκοντας να κερδίσουν τη συναίνεση του εκπαιδευτικού κινήματος στην πολιτική τους, ότι δηλ. δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι..
Η ελπίδα στα σωματεία μας και στους αγώνες μας
Καλούμε τους συναδέλφους, κόντρα στην αναμονή, την ανάθεση και την απογοήτευση, να  δώσουμε τη μάχη για την ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου . Στην κυβέρνηση που επικαλείται κυνικά ότι «ο λαός ψήφισε μνημόνιο» και στο μονόδρομο των αντιλαϊκών  μέτρων που θέλουν να επιβάλλουν απαντάμε με την αλήθεια των αναγκών, και των δικαιωμάτων μας, Αξιοποιούμε την εμπειρία των αγώνων των τελευταίων χρόνων, τη μάχη με τη διαθεσιμότητα, την αξιολόγηση που έφεραν αποτελέσματα και άφησαν παρακαταθήκη τα χαρακτηριστικά της αποφασιστικότητας, διάρκειας, της συσπείρωσης στα σωματεία, των Γενικών Συνελεύσεων, και της σύγκρουσης.. Οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια για να μη μείνει η 12/11 άλλη μια 24ωρη απεργία χωρίς σχέδιο και κλιμάκωση.
. Διεκδικούμε τα αιτήματα  του 16ου και 17ου Συνεδρίου και των Γ.Σ του Μαΐου –Σεπτεμβρίου του 2013, που παραμένουν σε ισχύ και αποτελούν θέσεις του κλάδου:
   -  Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ και όλων των μνημονίων. 
- Απελευθέρωση από τα δεσμά της ΟΝΕ και της ΕΕ, κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας.
- Διαγραφή του ληστρικού – τοκογλυφικού χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών.
- Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Μάχη ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό.
- Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια για όλους και χωρίς όρια ηλικίας, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.
- Όχι στο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, αυξήσεις στους μισθούς  και τις συντάξεις για όλους τους εκπαιδευτικούς.
- Όχι στη νέα αξιολόγηση – όχι  στην κινητικότητα που θα φέρουν διαθεσιμότητες και απολύσεις
- Ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο και 2 χρόνια προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά – κανείς μαθητής έξω από το σχολείο.
- Κατάργηση αντιεκπαιδευτικών νόμων, αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης και κατοχύρωση των ασφαλιστικών, εκπαιδευτικών και οικονομικών δικαιωμάτων των συναδέλφων της διαθεσιμότητας, λειτουργία του 4ου έτους αποκλειστικά ως έτος ειδίκευσης και επέκτασης κατά ένα έτος.
- 8.000 διορισμούς καθηγητών τώρα, επαναφορά ωραρίου, 20  μαθητές στο τμήμα.
- Ουσιαστικές αρμοδιότητες στους Συλλόγους Διδασκόντων. Διαφάνεια/αντικειμενικότητα στις τοποθετήσεις. 
- Όχι στη φορολεηλασία, τα χαράτσια, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου κ.ά.

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στα δημόσια κοινωνικά αγαθά: παιδεία-υγεία-ασφάλιση-ρεύμα και νερό για όλους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στην απεργία και στις προσυγκέντρωσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων στη Λιβαδειά και στη Θήβα.
Τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος! Είναι εξαθλίωση και εσαεί χρεοκοπία! Μονόδρομος είναι ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, τους δανειστές, την ευρωζώνη - Ε.Ε., τις ΗΠΑ!


      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου