Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ        

ΑΠΟ ΤΟ…… «ΑΡΙΣΤΕΡΟ» ΜΝΗΜΟΝΙΟ  ΣΤΗΝ…..«ΑΡΙΣΤΕΡΉ» ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ : ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΟΝ «ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά την μαζική και άκρως επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο Νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, η κινητοποίηση ενάντια στην απόπειρα της Κυβέρνησης Τσίπρα να αλέσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις μυλόπετρες του 3ου Μνημονίου μπορεί και πρέπει να κλιμακωθεί, να μαζικοποιηθεί και να γενικευτεί.
Το πρώτο αποφασιστικό βήμα έγινε με την τεράστια επιτυχία της απεργίας της 4ης Φεβρουαρίου, που σήμανε τη μαζική και σαρωτική επανεμφάνιση, μετά από τρία ολόκληρα χρόνια,  πληττόμενων κοινωνικών ομάδων στους δρόμους ενάντια σε αυτό που – πολύ σωστά – αντιλαμβάνονται ως μία προσπάθεια να σαρωθεί το δικαίωμα της κοινωνικής ασφάλισης και να υποθηκευτεί η δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να απολαμβάνουν μία αξιοπρεπή σύνταξη που να εξασφαλίζει τις πιο βασικές ανθρώπινες ανάγκες. Ξαφνικά,   ένα πλήθος ετερόκλητων κοινωνικών ομάδων, ακόμη και κάποιων που τα προηγούμενα χρόνια απείχαν επιδεικτικά από κινητοποιήσεις, συνειδητοποίησε ότι το τερατούργημα του 3ου Μνημονίου όχι μόνο δεν μπορεί να εξανθρωπιστεί ή να μετριαστεί από «παράλληλα προγράμματα», αλλά συνεπάγεται μία χωρίς προηγούμενο κοινωνική οπισθοδρόμηση και την κατεδάφιση πολύτιμων κοινωνικών κατακτήσεων, καθαγιασμένων στις συνειδήσεις χιλιάδων εργαζομένων. Η κυβέρνηση Τσίπρα, που προσπάθησε  να ωραιοποιήσει  την ταπεινωτική Συμφωνία, εναλλάσσοντας  την κινδυνολογία με τα πιο άθλια προπαγανδιστικά ψεύδη, βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπη με το σύνολο μίας κοινωνίας  και βλέπει να εξατμίζεται η υποτιθέμενη κοινωνική στήριξη και ανοχή, που ένιωθε πως είχε κερδίσει μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Τα ψεύδη περί «Μνημονίου με ανθρώπινο πρόσωπο» κατέρρευσαν την ημέρα της απεργίας σαν χάρτινος πύργος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,  που νόμισε πως μπορεί να ξεγελάσει μία ολόκληρη κοινωνία με μυθολογήματα περί «ενάρετης» και « αριστερής» διαχείρισης του Μνημονίου, βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας από σύσσωμη την κοινωνία, που ανακαλύπτει  εκ νέου τη σημασία των μαζικών αγώνων.

Και τώρα ήρθε η ώρα της κλιμάκωσης και της μαζικοποίησης!

Για να ολοκληρωθεί, όμως αυτός ο αγώνας επιτυχώς και να αποτραπεί η απόπειρα διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης από τη  νέο-μνημονιακή κυβέρνηση, προβάλλει επιτακτική και πιεστική η ανάγκη της άμεσης και χωρίς καθυστέρηση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων και της πάλης. Έχει έρθει η ώρα της άμεσης γενίκευσης και κλιμάκωσης.  όλοι θα κριθούν από το αν, ειλικρινά,  χωρίς δισταγμούς, υποκρισίες και κομματικούς υπολογισμούς, έμπρακτα θέλουν να κινητοποιηθούν και κάνουν πραγματικότητα τη μαζικοποίηση, γενίκευση και συντονισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων με αίτημα την άμεση απόσυρση της εκτρωματική ασφαλιστικής αντι-μεταρρύθμισης και καθολικής ματαίωσης των μνημονιακών σχεδιασμών της Κυβέρνησης Τσίπρα- ει δυνατόν και με εξαναγκασμό της σε παραίτηση ! Την ώρα που χιλιάδες αγρότες επιμένουν στις κινητοποιήσεις και στα μπλόκα, την ώρα που οι λεγόμενοι επιστημονικοί φορείς αρνούνται να προσέλθουν σε διάλογο με τον Κατρούγκαλο, την ώρα που είναι σχεδόν βέβαιο πως η Τρόικα- Κουαρτέτο όχι μόνο δεν κρίνει ικανοποιητικό το υπό διαμόρφωση Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, αλλά απαιτεί ακόμη πιο δρακόντειες περικοπές ακόμη και των κύριων συντάξεων, οποιαδήποτε επανάπαυση σε μεμονωμένες 24ωρες απεργίες όχι μόνο είναι αυτοκτονική, αλλά πρακτικά συμβάλουν στην απογοήτευση του κόσμου και στην αίσθηση πως «τίποτα δεν άλλαξε» και ούτε μπορεί να αλλάξει! Μόνο η προοπτική κλιμάκωσης και ο περαιτέρω συντονισμός μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μία επιτυχή αγωνιστική συνέχεια!

Την ίδια ώρα στη Δημόσια Εκπαίδευση το Υπουργείο Παιδείας – και οι συνοδοιπόροι του - μας καλούν σε …… « Εθνικός Διάλογο για την Παιδεία!

Είναι ευνόητο πως αυτή η άμεση ανάγκη κλιμάκωσης αφορά όχι μόνο τις κοινωνικές ομάδες, που ήδη βρίσκονται στους δρόμους, αλλά απευθύνεται και σε κλάδους, όπως αυτός της Δημόσιας Εκπαίδευσης, που μόλις τώρα έχουν αρχίσει να συνέρχονται από μία μακρά περίοδο απογοήτευσης, σύγχυσης και αγωνιστικής αποστράτευσης! Γιατί το 3ο Μνημόνιο θα αποτελειώσει ό,τι έχει απομείνει από τη Δημόσια Παιδεία και η άποψη πως τα εκρηκτικά προβλήματα του Δημόσιο Σχολείου μπορούν να τύχουν ρύθμισης με «αριστερές κοπτοραπτικές» και «πιρουέτες» μέσα στο ζουρλομανδύα  του 3ου Μνημονίου συνιστά εγκληματική αυταπάτη! Την ώρα που σε Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση  τα πραγματικά κενά ανέρχονται σε χιλιάδες - με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ανάγκες των μαθητών!- , την ώρα που η χρηματοδότηση βρίσκεται στο ναδίρ, την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί, κάτω από άθλιες οικονομικές, ηθικές και ψυχολογικές συνθήκες, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να κρατηθεί όρθια η δημόσια Παιδεία, την ώρα που χιλιάδες μαθητές στοιβάζονται σε τμήματα- μαμούθ, είναι φανερό πως ο κλάδος μας δεν μπορεί να μείνει απαθής σε αυτό που συντελείται, δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος θεατής των αγωνιστικών κινητοποιήσεων άλλων κοινωνικών ομάδων χωρίς να συμμετάσχει και ο ίδιος ενεργητικά, παρακάμπτοντας τις όποιες απόπειρες κοινωνικού αυτοματισμού και κανιβαλισμού που τα κυβερνητικά φερέφωνα αναπόφευκτα θα επιχειρήσουν! Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ  και ο κλάδος μας καλείται να επωμιστεί το καθήκον της άμεσης αντίστασης συντονίζοντας τις προσπάθειες του με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις άλλων κλάδων σε προοπτική γενίκευσης- κλιμάκωσης!
Αλίμονο, όμως! Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά και ενώ  η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει λανσάρει έναν καθαρά υποκριτικό και προσχηματικό « Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία»,  παίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια με σκοπό την καλλιέργεια της αυταπάτης πως  τα εκρηκτικά προβλήματα της Δημόσιας Παιδείας μπορούν να ρυθμιστούν παρά το 3ο Μνημόνιο, «αρκεί να υπάρχει ετοιμότητα για διάλογο», οι παλιοί εκπρόσωποι του φιλο-κυβερνητικού συνδικαλισμού έχουν σύμπηξη μία «Ανίερη Συμμαχία των Προθύμων» με το νέο φιλο-κυβερνητικό συνδικαλισμό και όχι μόνο προσέρχονται, πρόθυμοι και ορεξάτοι, στο Τραπέζι του Διαλόγου, αλλά και φθάνουν μέχρι το σημείο να δικαιολογούν τη νέα «αριστερή» αξιολόγηση που, ως μνημονιακή δέσμευση, είναι έτοιμη να επανέλθει από το παράθυρο ως δήθεν «μη τιμωρητική» και «καλοπροαίρετη», αφού ο κλάδος με τους αγώνες του την έδιωξε από την πόρτα! Είναι αυτοί που κάποτε δεσμεύονταν πως η «αριστερή κυβέρνηση» θα βάλει τέλος στο αίσχος της αξιολόγησης- χειραγώγησης-, που έρχονται τώρα να την επαναφέρουν δικαιολογώντας την με τα πιο φθηνά προπαγανδιστικά μυθολογήματα! Και ενώ 28 ΕΛΜΕ από όλη την Ελλάδα έχουν ήδη βγάλει ανακοίνωση καταγγελίας του «Εθνικού Διαλόγου», άλλες ΕΛΜΕ, με την ΕΛΜΕ Βοιωτίας ανάμεσα τους,  πρωτοστατούν στην απόπειρα νομιμοποίησης του Εθνικού Διαλόγου και στήνουν μάλιστα και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με σκοπό την ενημέρωση του κλάδου!
Οι Παρεμβάσεις Βοιωτίας καταδικάζουν τον προσχηματικό και υποκριτικό Εθνικό Διάλογο , τον καταγγέλλουν ως μία προσπάθεια αθώωσης της Μνημονιακής πολιτικής! Καταγγέλλουν, επίσης, την «Συμμαχία  των Προθύμων» στο νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας για την σπουδή τους να νομιμοποιήσουν την παρωδία Διαλόγου που εγκαινιάζει το Υπουργείο και τους καλεί να πάρουν άμεσα και απερίφραστα θέση  ενώπιον των συναδέλφων για την επιχειρούμενη επαναφορά της «αξιολόγησης»! Καλούν τους συναδέλφους να συνεχίσουν τις αγωνιστικές τους δράσεις και να δείξουν έμπρακτα την αντίθεση τους στους υπό εκκόλαψη μνημονιακούς σχεδιασμούς για την Παιδεία! Να αφήσουν πίσω την λογική της ανάθεσης σε συνδικαλιστικούς σωτήρες και να πάρουν τους αγώνες στα χέρια τους ξεκινώντας από την παρέμβασή τους στο ανώτατο συλλογικό όργανο τη συνέλευση της ΕΛΜΕ!  
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25/02 ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΚΡΥΑΣ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ.
ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου