Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Αγωνιστική Παρέμβαση Θεσσαλονίκης: Έπεσαν οι μάσκες για τον κυβερνητικό-κομματικό συνδικαλισμό Ε’ Θεσσαλονίκης

Αγωνιστική Παρέμβαση Θεσσαλονίκης
https://paremvasithess.wordpress.com/
Ποιος φοβάται μια μαχόμενη ΕΛΜΕ;
Έπεσαν οι μάσκες για τον κυβερνητικό-κομματικό συνδικαλισμό Ε’ Θεσσαλονίκης

Όλοι στη Γεν. συνέλευση της Πέμπτης 19/5,  στις 7.30 μ.μ., στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης

Αποκαλυπτική ήταν η ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (17 / 5) για τις πραγματικές προθέσεις των ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ που ζητούν την απομάκρυνση του Χρήστου Ζαγανίδη από τη θέση του προέδρου.
Οι καταγγελίες για αντικαταστατικές ενέργειες και «αλαζονεία» από τα ΣΥΝΕΚ δεν αφορούν τίποτα άλλο παρά τη θέση του Χ. Ζαγανίδη και των Παρεμβάσεων ενάντια στον ψευτοδιάλογο του υπ. Παιδείας, τα αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά μέτρα. Οι «κυβερνητικοί επίτροποι» στα σωματεία δεν συγχωρούν τη συνέπεια και εντιμότητα αυτών που δεν αλλάζουν στάση απέναντι στα μνημόνια.
Πολύ περισσότερο δεν αποτελεί παράβαση του καταστατικού το να μην είναι ο Χ. Ζαγανίδης αρεστός στη ΔΑΚΕ που τον θεωρεί «προβληματικό». Δυστυχώς για τους «δημοκράτες» της ΝΔ, τα μέλη του σωματείου δεν φαίνεται να έχουν την ίδια άποψη.
Όσο για το θλιβερό δεκανίκι του κυβερνητικού συνδικαλισμού, το ΠΑΜΕ, που με μια χυδαία ανακοίνωση περιγράφει τον Χ. Ζαγανίδη σαν καταχραστή και κλέφτη, δεν παρουσίασε το παραμικρό στοιχείο για τις συκοφαντίες που διακινεί στα σχολεία. Όταν μάλιστα ζητήθηκε να καταγραφούν στα πρακτικά όσα ανυπόστατα είπε ο εκπρόσωπος του, προκείμενου να αξιοποιηθούν για να προστατευτεί το σωματείο και ο πρόεδρος του ηθικά, πολιτικά και νομικά, η γραμματέας του ΔΣ και εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ αρνήθηκε να κρατήσει πρακτικά σύμφωνα με την καταστατική της υποχρέωση, ενώ ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ άλλαξε τροπάρι περιορίζοντας τις καταγγελίες του σε «οικονομική αλαζονεία» και άλλα φαιδρά. Για άλλη μια φορά τον προκαλούμε, αντί να καλύπτεται πίσω από υπογραφές συνδικαλιστικών παρατάξεων, να πάρει την ευθύνη των όσων διαδίδει και να πάει στον εισαγγελέα, αν έχει στοιχεία. Διαφορετικά καταγράφεται σαν κοινός συκοφάντης που προσφέρει εξυπηρέτηση στον κυβερνητικό συνδικαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ και όσων ενοχλούνται από τη δράση του Χ. Ζαγανίδη και των Παρεμβάσεων.
ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ έφτασαν στο σημείο, επειδή τα όσα καταλογίζουν στο Χ. Ζαγανίδη ούτε στοιχειοθετούνται, αλλά ούτε και αποτελούν καταστατικές παραβάσεις που θα επέτρεπαν την απομάκρυνση του προέδρου με βάση το καταστατικό, να επικαλούνται τον κανονισμό της Βουλής για να προχωρήσουν σε καθαίρεση με απλή ψηφοφορία, πραξικοπηματικά και αντικαταστατικά! Δεν τολμούν να βάλουν την απόφασή τους στη ΓΣ της ΕΛΜΕ (όπως προβλέπει το καταστατικό) γνωρίζοντας πως θα ηττηθούν. Να σημειωθεί ότι αυτή η έμπνευση των ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ δεν απορρίφτηκε από το ΠΑΜΕ που ζήτησε να συμβουλευτεί το δικηγόρο του, φανερώνοντας έτσι μια χωρίς αρχές προσυνεννόηση.
Η στόχευση είναι σαφής: η αγωνιστική δράση της Ε΄ ΕΛΜΕ που έχει τη σφραγίδα των Παρεμβάσεων και του Χ. Ζαγανίδη βρίσκεται στο στόχαστρο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που έχουν εξαπολυθεί και των μνημονιακών ρυθμίσεων που προχωράνε. Φοβούνται τους εργαζόμενους και το μαχόμενο συνδικαλισμό, ενώ γνωρίζουν ότι δεν έχουν αξιοπιστία μετά την αναξιοπρεπή μεταστροφή τους σε φερέφωνα της μνημονιακής πολιτικής. Η ΔΑΚΕ, ταγμένη έτσι και αλλιώς σε ανάλογο ρόλο, θεωρεί ότι έτσι θα προστατεύσει το μηχανισμό της. Το ΠΑΜΕ, που δε βλέπει πέρα από την κομματική συσπείρωση και τη διαμαρτυρία χωρίς αύριο γιατί πάντα θεωρεί ότι «δεν υπάρχουν οι όροι», προχωράει σε αυτή την ανέντιμη συναλλαγή γιατί σαν αντίπαλο έχει μόνο τις Παρεμβάσεις και την αγωνιστική τους πρόταση. Στήνουν πλάτη στο μπλοκ εξουσίας να περάσει ανενόχλητο τα σχέδιά του για στρατηγικό χτύπημα στο εργατικό κίνημα, μετατρέποντας τα σωματεία σε παραμάγαζα της εργοδοσίας και του κράτους κατ εικόνα και ομοίωση της ΓΣΕΕ.
Επειδή δεν έχουν πολιτική και συνδικαλιστική απάντηση απέναντι στις Παρεμβάσεις, έχουν καταφύγει σε μια κανιβαλική προσωπική επίθεση που ενορχηστρώνουν οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού-κομματικού συνδικαλισμού, που είναι μέλη της Νομ. Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, της Πολ. Επιτροπής της ΝΔ και της Επιτροπής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Τέτοια μεθόδευση είναι πρωτοφανής για σωματείο. Πρέπει να πάρει θέση το ΔΣ της ΟΛΜΕ, αλλά και η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ για τη μεθόδευση να τσαλαπατηθεί το καταστατικό και να επιστρατευτεί ο κανονισμός της Βουλής για τα σωματεία, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται με τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ και το 3ο μνημόνιο να παρέμβει στη λειτουργία των σωματείων.
Δε θα τους περάσει! Η συκοφαντική εκστρατεία θα πέσει στο κενό και είμαστε αποφασισμένοι γι’ αυτό. Όσο για την αγωνιστική πορεία της Ε΄ ΕΛΜΕ, η γραφειοκρατία του συνδικαλισμού δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτή δεν είναι κόλπο του Χ. Ζαγανίδη και των Παρεμβάσεων, αλλά ώριμο τέκνο της ανάγκης του κλάδου να υπερασπιστεί τη δημόσια εκπαίδευση και τα δικά του δικαιώματα.

Καλούμε τα μέλη της Ε΄ ΕΛΜΕ στη γεν. συνέλευση της Πέμπτης 19/5,  στις 7.30 μ.μ., στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης και την ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ την Τρίτη 26/5, στις 8.30 μ.μ. στην ΕΔΟΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου