Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ : Ενημερωτικό δελτίο για τις κρίσεις των Διευθυντών

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ενημερωτικό δελτίο συνεδρίασης Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
     Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας, που έγινε στις 13 Ιουνίου, με θέμα τη στάση του συλλόγου διδασκόντων στην γνωμοδότηση που προτείνει το Υπουργείο για τους υποψήφιους Διευθυντές, πλειοψήφησε η πρόταση της Ενωτικής και του Μετώπου (3 ψήφοι, λόγω απουσίας μιας συναδέλφου από το Μέτωπο)  οι σύλλογοι διδασκόντων  και κάθε συνάδελφος ξεχωριστά να πράξουν κατά βούληση,   είτε  συμπληρώνοντας τη φόρμα γνωμοδότησης του Υπουργείου, είτε να απέχουν από αυτή την διαδικασία, στηριζόμενοι στην Απεργία-Αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση.
    Ο συνάδελφος από την Πρωτοβουλία ψήφισε ο σύλλογος να συμμετέχει στη «γνωμοδότηση».
    Η Αγωνιστική Ενότητα-Παρεμβάσεις Βοιωτίας καθώς και η συνάδελφισσα από το ΠΑΜΕ, πρότειναν να μην συμμετέχουν οι συνάδελφοι σ΄ αυτή τη διαδικασία,  υποστηρίζοντας ότι αυτή η διαδικασία είναι μέρος της αξιολόγησης προσωπικού, και αν συμβεί αυτό θα ακολουθήσει η αξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικών, κατ’ εντολή της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.
     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Η ΔΟΕ , πολλές ΕΛΜΕ  και πρωτοβάθμια σωματεία δασκάλων απέχουν από την διαδικασία, ακολουθώντας την Απεργία-Αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Ενδεικτικά σας κοινοποιούμε απόφαση της ΕΛΜΕ Ηλείας, σχέδιο πρακτικού αποχής και την τελευταία ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.
Σας καλούμε να μην συμμετέχετε σ΄ αυτή τη διαδικασία επειδή:
1. Η διαδικασία αυτή αλλοιώνει και υποβαθμίζει καίρια τον ρόλο του Συλλόγου ως αποφασιστικό θεσμικό όργανο με νομική ισχύ των αποφάσεών του.
2. Το σώμα των «γνωμοδοτούντων δεν έχει καμιά θεσμική ισχύ και οι όποιες αποφάσεις του δεν δεσμεύουν κανέναν.
 3. Πρόκειται, ουσιαστικά και τυπικά, για διαδικασία αξιολόγησης συναδέλφων μας, που είναι αντίθετη με τις αποφάσεις του κλάδου.
4. Ο  κλάδος των εκπαιδευτικών δεν είναι διατεθειμένος να αυτοχειριαστεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και τις επιταγές των δανειστών…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου