Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΠΕΘ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 
ΣΤΟ ΥΠΠΕΘ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΧΤΕΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2-3


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας με χιλιάδες εκπαιδευτικούς, πάνω από 2000, με παλμό και ιδιαίτερη δυναμική. Η βασική απαίτηση ήταν να ανοίξει η πόρτα του Υπουργείου και να απαντήσει ο Υπουργός Παιδείας  στο αίτημα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Ο Γαβρόγλου είχε αποχωρήσει, ενώ είχε εκκενωθεί όλο το Υπουργείο Παιδείας απ’ τους υπαλλήλους!... Προφανώς όχι τυχαία…
Πολλοί εκπαιδευτικοί σκαρφάλωσαν απ’ τα μπροστινά κάγκελα του Υπουργείου και μπήκαν στο προαύλιο. Επίσης, άλλοι πέρασαν στο προαύλιο απ’ την κάτω πλευρά. Τα ΜΑΤ χτύπησαν με χημικά, αλλά αρκετοί κατάφεραν να μπουν στο Υπουργείο όπου έγινε μια πρώτη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αγγελόπουλο στο ισόγειο του κτιρίου με αίτημα την αποχώρηση των ΜΑΤ .

Ταυτόχρονα τα ΜΑΤ χτύπησαν τους συγκεντρωμένους έξω απ’ την πύλη του Υπουργείου με στόχο να διαλύσουν την συγκέντρωση πράγμα που δεν το κατάφεραν. Αργότερα, με τα ΜΑΤ να έχουν αποτραβηχτεί, άνοιξε η πόρτα του προαυλίου για να αποχωρίσουν αυτοί που είχαν μπει μέσα στο Υπουργείο, αλλά αντίθετα ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων εκπαιδευτικών μπήκε στο προαύλιο και από εκεί μέσα στο Υπουργείο Παιδείας.

Πραγματοποιήθηκε μεγάλη συνέλευση στο ισόγειο του Υπουργείου που συνεχίστηκε στην μεγάλη αίθουσα του ισογείου μετά από απαίτηση των συγκεντρωμένων προς τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου. 

Περίπου 800 εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στη συνέλευση, όπου αποφασίστηκε, με συντριπτική πλειοψηφία, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με νέα συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας την ερχόμενη Παρασκευή 9/3/2018 με απεργιακή κινητοποίηση.

Αποφασίστηκε να ζητηθεί απ’ τον οργανωμένο κλάδο (ΕΛΜΕ και Σύλλογοι ΠΕ – ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) με αποφάσεις τους να καλύψουν συνδικαλιστικά την κινητοποίηση.
Ενόψει της συνεδρίασης του ΔΣ της ΟΛΜΕ την Τρίτη, 6/3, να γίνει προσπάθεια να παρθούν αποφάσεις από τα ΔΣ των ΕΛΜΕ, όπου μπορούμε και να σταλούν στο email της ΟΛΜΕ.

Δ. Καρυώτης μέλος ΔΣ ΟΛΜΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου