Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Λιβαδειά 7/3/2018
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας χαιρετίζει τις κοινές κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας (Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης) την προηγούμενη εβδομάδα με βασική στόχευση την κάλυψη των διδακτικών κενών στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικού προσωπικού.
Η ανάγκη μόνιμων διορισμών συμπυκνώνει τα αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στη συρρίκνωση του Δημόσιου Σχολείου, την Εκπαίδευση της Αμάθειας και  την οικονομική, κοινωνική και εργασιακή απαξίωση των εκπαιδευτικών.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας καταγγέλλει την τακτική του «σιδερόφρακτου» Υπουργείου Παιδείας  απέναντι σε ένα  νέο, μαζικό, διεκδικητικό και μαχητικό εκπαιδευτικό κίνημα. Η προκλητική απουσία του Υπουργού Παιδείας συνοδεύτηκε με κλειδωμένες πόρτες, με ένα ιδιότυπο «λοκ άουτ» και «διώξιμο» του διοικητικού προσωπικού (σε ώρες στάσης εργασίας) και με αστυνομική βία και καταστολή των ΜΑΤ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδειξε για άλλη μία φορά το αυταρχικό της πρόσωπο,  συνεχίζοντας τον αλαζονικό κατήφορο των προηγούμενων κυβερνήσεων που τότε, όμως, οι ίδιοι υποκριτικά αποδοκίμαζαν. Είναι η πρώτη φορά που κτυπιούνται εκπαιδευτικοί στο χώρο του Υπουργείου Παιδείας!! Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ασκείται και από αυτήν την κυβέρνηση αστυνομική βία σε σωματεία και συλλογικότητες, π.χ. κατά του αγώνα για την ακύρωση πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας εκτιμά ότι είναι απαραίτητη η πολύμορφη συνέχιση των κινητοποιήσεων, για μόνιμους μαζικούς διορισμούς.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τους σημερινούς φιλομνημονιακούς συσχετισμούς του δεν μπορεί να συζητήσει και να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς την ανάσα του εκπαιδευτικού κινήματος και μακριά από το βλέμμα των ίδιων των εκπαιδευτικών. 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου